Harp okullarına giriş için göz sorunu

Daha fazla  
İnternette araştırdığıma göre harp okullarına girebilmek için göz numarasının sağ ve sol en fazla 1 olmak üzere toplam 2 derece miyop olması şartı varmış. Benim gözlerim 1.50 sağ 2.00 sol olmak üzere toplam 3.50 numara. Sınavlara girebilmek için 2,5 yıl kadar sürem var. Bu sürede numaram yeterince azalmaz biliyorum. Peki gözümü çizdirsem kabul edilir miyim? Veya girsem bile sonrasında sıkıntı yaşar mıyım?

Kaldı ki arkadaşımız HHO ile alakalı bilgi istememiş direk Harp Okulları hakkında bilgi istemiş.bynla be demek istediniz hho ile harp okulu kısaltması ayını degil mi

İnsanların mesleğe karşı hevesini kırmaktan başka hiçbir şey yazmamışsın.

2018 Yılında HHO, KHO, DHO 3'ünüde kazanmıştım, gözlerimin birisinde 1.25 astigmat diğerinde 2.00 astigmat vardı ve bu yüzden elendim. Askerlik mesleğini eğer gerçekten severek yapacak birisiyseniz, bu mesleğin sadece HHO okulundan veya pilotajdan ibaret olmadığını anlamanız gerekiyor.

Çocukluğumdan bu güne vazgeçemediğim tek şey askerlik olmuştur, elendiğim senenin yazında ailemin lazer ameliyat yaptıracak durumu olmadığı için Burger King'de çalıştım ve gittim lazer oldum. 2019 de tekrardan başvuru yaptım yine KHO, HHO, DHO okulu geldi. Mesleğe erken başlamayı çok istediğim için KAMYO yazdım ve şuanda görevdeyim.

Her zaman bana söylemişlerdi, TSK bu konuda çok katı, asla giremezsin vb. Ama şuanda görevdeyim eğer bu işe gerçekten aşıksanız önünüzde hiçbir güç duramaz.

"Azim asla yenilemez."
Bütün adaylara başarılar diliyorum.
P.KOMANDO İsimsiz..

Abi bende.

Abi bende sağ 2.5 sol 2 miyop var sınavdan hemen sonra no touch lazerle çizdireceğim sizce geçer miyim kalır mıyım KHO ve sahil güvenliğe başvuracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…