Harp okulundayken sicil bozulursa sorun olur mu?

Eğitime başlamadan önce yapılıyor zaten güvenlik soruşturması girdikten sonra kimsenin haberi bile olmaz merak etmeyin
 
Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçu, kamu güvenine karşı işlenen suçlar, genel ahlaka karşı işlenen suçlar ile yağma, zimmet, irtikap, rüşvet, iftira, hırsızlık, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, uyuşturucu ve/veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, gayri tabii mukarenette bulunma, hileli iflas, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma suçlarından dolayı hakkında hapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak veya bu suçlar nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam etmiyor olmak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.Bu yazıyor harp okullarına giriş olarak.
 
Anladığım kadarıyla birini yaralamak giriş için engel değil yanlışsam düzeltin.

Devletin Egemen'lik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçu, kamu güvenine karşı işlenen suçlar, genel ahlaka karşı işlenen suçlar ile yağma, zimmet, irtikap, rüşvet, iftira, hırsızlık, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, uyuşturucu ve/veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, gayri tabii mukarenette bulunma, hileli iflas, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma suçlarından dolayı hakkında hapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak veya bu suçlar nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam etmiyor olmak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak. Bu yazıyor harp okullarına giriş olarak.
 
Dostum sakin... Yüz kızartıcı suç, terör gibi suçlara bakılır. Kavgadan sicil bozulmaz. Zaten hapis cezası alsan bile o suçun içeriği de devlete karşı bir eylemden olmadıkça çok bir şey olmaz.
 
Dostum sakin... Yüz kızartıcı suç, terör gibi suçlara bakılır. Kavgadan sicil bozulmaz. Zaten hapis cezası alsan bile o suçun içeriği de devlete karşı bir eylemden olmadıkça çok bir şey olmaz.

Sorun olacağını sanmıyorum ama yine de böyle olaylara karışmamaya çalışın. Siz kendinizi nefsi müdafaa etmek amacıyla yaptıysanız hiç endişelenmeyin.

Kendimi nefsi müdafaa etmek amacıyla karşı tarafa vurdum ama kamera vs hiçbir şey yok iki tarafında ifadesi farklı olacak muhtemelen ben her ne kadar olanı anlatsam da lakin ertesi gün beni 3 kişi darp ettiler polis falan da gördü bu benim lehime midir ?
 
Kendimi nefsi müdafaa etmek amacıyla karşı tarafa vurdum ama kamera vs hiçbir şey yok iki tarafında ifadesi farklı olacak muhtemelen ben her ne kadar olanı anlatsam da lakin ertesi gün beni 3 kişi darp ettiler polis falan da gördü bu benim lehime midir?

Polisin görüp görmemesi önemli değil, önemli olan sicilinin olup olmaması. Ancak sizinki nefsi müdafaaysa sorun yok. Her iki tarafa ya da sadece karşı tarafa ceza kesilip dava kapandıysa bu sorun oluşturmaz zannımca
 

Geri
Yukarı