Harun Deniz Tecavüz Olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açtığım bu konuya "Kızgın" ifadesi atan 2 arkadaş neyi amaçlıyor acaba? Durum ortada ve cidden vahim.

Ördeğe tecavüze 150 lira gibi cezayla serbest bırakıyorlar. Adam öldüreni serbest bırakıyorlar. Ama Van'da 2 öğretmen sarıldı diye soruşturma+işten atma.
Güzel insan doğru diyosun ben kadın düşmanıyım!!!

Benim kızgınlığım bu "vahim" durumdur.

Hukukun adaletsiz kaldığı yerde umut ışığı komuoyudur arkadaşlar. Sosyal medyadan destek verilmeli.

Ama cezalar caydırıcı değil ki, bak kardeş şeriata göre olan cezaları araştır. Caydırıcı cezalar, kimsenin gücü yetmez böyle şeylere korkudan. Şimdi adam keyfine adam öldürüyor 20 yıl sonra çıkıyor bir daha aynı şeyi yapıyor. Ama şeriatta direk idam, kimse de cinayet işleyemez çünkü kelle gider.

Dünyanın en huzurlu, suç oranının en düşük olduğu ülkeleri şeriatla yönetilmiyor. Hatta şeriatla yönetilen ülkelerde kültürel olarak insan ayrımcılığı, ırk ve cinsiyet ayrımcılığı tavan yapmış durumda. Bir sistemi işleten o sistemin korkunçluğu ve keskinligi değildir, uygulamadaki kusursuzluğudur.

Bizzat Arabistan'a bir süre yaşamış ve bu sürede bir idama da denk gelmiş birisi olarak aşağıdakileri yazacağım:

Önce başka konudan örnek vereyim; bugün ülkemiz dünyada en çok sayıda inşaatla ilgili madde içeren kanuna sahip. Mahkemeler emsal kararlarla dolu, ama inşaat sektöründeki yolsuzluk oranı hala dünya listelerinde tepede, kalite de yerlerde. Kanunun sayısını arttırmak, cezalar vs eklemek iyi inşaat yapmaya yetmiyor demek ki. Hala paşa paşa bekliyoruz "o büyük İstanbul depremi gelince hepimiz öleceğiz" diye.

Benzer örnekleri eğitim sistemi için de verebiliriz ki bir ülkenin gelişmişlik seviyesini hem bilgi hem de kültür alanınındaki eğitim seviyesiyle ölçmek, cezalarının sayısı ve büyüklüğü ile ölçmekten daha geçerli bir yöntemdir.

Yazdığınız yazıdaki fikrinizin değil ama duygularınızın arkasındayım. Bence de insanlara zarar verenlere en ağır zararlar verilmeli, benim de "gönlüm" böyle istiyor. İçimdeki öfke ve nefret sizinle aynı fikirde. Ancak "aklım" ve "istatistikler" bir ülkenin kurtuluşunun bu yoldan geçmediğini biliyor.

Ceza sistemimiz gücü yetmeyenlere işleyen bir sistem. Tanıdığınız yoksa, ay sonunda tek bir eksik fişinizi bahane edilerek dükkanınız kapatılabilir, ama Vestel gibi büyük bir firmaysanız "hükumet vergilere el atsın da yurtdışı telefonlar aşırı pahalı olsun, bizim mallar satılsın" diye rica edersiniz, yurtdışından telefon kayıt ettirmek 1500 TL olur.

Örneğin Opel'seniz "imajımız zedeleniyor" diyip hakkınızda açılmış olan Ekşi Sözlük eleştirilerini bir bir, mahkeme kararı ile sildirebilirsiniz. Ya da benim gibi küçükseniz 10000 TL sermaye ile yıllarca bilgisayar dükkanı açıp çevirdikten sonra ilk çıkan mining krizinde büyük markalara getirilen "KDV indirimi" tarafından süpürülebilirsiniz.

Yukarıdakiler ekonomik örnekler. Bir de bir kadının arabasını sopayla parçaladıktan sonra (kadın da içindeyken) karakolda kahraman gibi karşılanan ve davası düşen baklavacılar var.

Kısacası, kanunu koyanın bile ona inancı olmadıktan sonra halkın buna uyumasını beklemek yanlış olur. Bugün bahsettiğiniz cezalar gelse sizin eliniz, benim bacaklarım kesilir belki ama sayısı azımsanmayacak bir kesim yol ortasında araba durdurup içindeki kadınlara tecavüz etse evrak bile doldurmadan yine keyiflerine bakarlar.

Ama cezalar caydırıcı değil ki, bak kardeş şeriata göre olan cezaları araştır. Caydırıcı cezalar, kimsenin gücü yetmez böyle şeylere korkudan. Şimdi adam keyfine adam öldürüyor 20 yıl sonra çıkıyor bir daha aynı şeyi yapıyor. Ama şeriatta direk idam, kimse de cinayet işleyemez çünkü kelle gider.
Diyelim ki bir şekilde suçsuz biri suçlu bulundu. Olabiliyor böyle şeyler. İftira atmak, yalancı şahitlik yapmak, komplo kurulması gibi adaleti yanıltıcı olaylar mevcut. E suçsuz adamın gitti kelle. Kim verebilir bunun hesabını?

Diyelim ki bir şekilde suçsuz biri suçlu bulundu. Olabiliyor böyle şeyler. İftira atmak, yalancı şahitlik yapmak, komplo kurulması gibi adaleti yanıltıcı olaylar mevcut. E suçsuz adamın gitti kelle. Kim verebilir bunun hesabını?
Tam dediğinize örnek olarak, gerçek bir olaydan uyarlanmış bir film. İftiraya uğramış bir kızın, anne ve babasının izniyle taşlanarak öldürülmesini anlatıyor.

Son düzenleme:
Yazık ya ülkemizde adalet yok maalesef adam birini öldürüyor 20-10 yılda çıkıyor şeriat olsa hırsızlık bile yapamazlar bunların kellesini direk almak lazım.
Kadınların insan yerine bile konulmadığı ülkeler şeriat ülkeleri değilmiş gibi dimi 🤬

Artık kadına değer veriyorlar, hatta erkelerle aynı kapıdan AVM'lere bile girebiliyorlar. Resmen devrim bu.

Ülkece bu durumlara alıştık diyenlerden olmayın. Bu durumlara alışmamız mümkün değil kardeşim. Toplum olarak verilecek en pislik ceza ne ise verilmesini istiyoruz. Ne zamana kadar alışacaksınız ki bu durumlara? Yarın veya başka birgün eşiniz, çocuğunuz, kızınızın başına geldiği zaman mı alışamadık diyeceksiniz. Kimin başına gelirse gelsin, bu tür miğde bulandırıcı ve insanlık dışı olayların tepkisi, bizim başımıza gelmiş gibi karşılık bulmalıdır. Toplumsal olayları devlet değil halk çözer. Normal şartlarda idam istemem ama, tecavüz eden ve insanı psikoloji olarak diplere iten bu türden olayların cezası en vahşi şekilde karşılık bulmalı bence. Ülkemizin eğitim kalitesi düşük. Nitelikli insan sayısı azınlıkta. Normal eğitimi geçtim, bari cinsel eğitimi ve toplumsal ahlak ve kültürel eğitimi düzgün verin kardeşim. Küçük yaşta hadi oğluşum şuna pipini göster buna şunu salla dersen, o çoçuk büyüdüğü zaman pipiyle yapılan şeylerin erkeklik olduğunu zanneder. Maneviyattan uzak saman gibi bir piptopu oğlunuz olur. Milletin başına beladan başka bişey açmazlar. Etraftaki nitelikli insanlarımıza musallat olup, mevcut azınlığında ülkeden uzaklaşmasını sağlar. Bu konu beyin göçüne kadar gider arkadaşlar. O bayan arkadaş umarım yaşadığı tramvayı atlatır ve davasında istediği sonucu alır.

Yazık ya ülkemizde adalet yok maalesef adam birini öldürüyor 20-10 yılda çıkıyor şeriat olsa hırsızlık bile yapamazlar bunların kellesini direk almak lazım.
Islam'da zina yapiliyor sayilmasi icin uzvun uzva girdigini goren 4 kisi olmasi lazim. Erkek yani. Kadin dersek 2 kadinin sahitligi bir erkege denk geliyor zaten. Demek ki bir oda kadinin onunde yapilmasi gerekli bu tecavuzun. Yoksa Islam'a gore gecerli olmaz. Ya senin kafa guzel ya sen seriati cok mattah bir halt zannediyorsun. Cahil olmak ne guzel. Boyle rahatlikla sacmalayabiliyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı