Çözüldü Hasarlı HDD nasıl onarılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Hocam, ben notebookuma format attım, SSD'ye Windows kurdum ve mevcut HDD'mi HDD Caddy alarak kullanmaya devam ettim. 3 gün önce HDD'ye bir takım dosyalar aktardım ve bunları virüs taramasından geçirdim. Virüs taraması yapılırken %80-%75'te bir uyarı verdi antivirüs programı ve HDD'min sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi, sonra HD Tune indirim ve sağlık durumuna baktım, sonra error scan yaptım. Sonuçları aşağıya atıyorum. Bu HDD'yi onarabilir miyim? Onaramıyorsam da belli bir kısmını feda edip kullanabilir miyim? Bir yardımcı olursanız sevinirim. Buradan bana yardımcı olan arkadaş @Assecreed teşekkür ederim. Bana bayağı yardımcı oldu. Siz de bir bakar mısınız? Ne yapılabilir bu durumda?

Ek Açıklama 2020-09-10 161915.png

hdd3 2020-09-12 001555.png

hdd2 2020-09-11 235029.png

Çözüm
@xbea Bu konuyu sonlandırıp, tavsiye için yeni konu açmanız uygun olur. Sizinle aynı sorunu yaşama ihtimali olanlara da rehber olur böylece konunuz.
Sağlanır da çok fazla olmaz. Ömür olarak 1 ayda olabilir 1 hafta da. Ama kısa olacaktır.

Maalesef, ışık kırıntısı bile yok. HDD değişmeli.

Anladım hocam bana yardımcı olduğunuz için sağ olun çok teşekkürler. Hocam şimdi ben size benim bilgisayara uygun HDD sorsam bunun için ayrı konu açmam mı gerekir.

Geçici olarak bir nebze olsun kurtarabilirsiniz ama önermem. Artık ömrünü doldurmuş o disk. Özel bilgileriniz vs. varsa SSD'ye veya daha güvenli bir diske aktarmanızı öneriyorum.

Hocam size de teşekkürler yardımcı oldunuz sağ olun.

Yanlış bilmiyorsam bazı yazılımlar ile bu kırmızı yerleri kapatabilirsin. Ama diskin alanı azalır. En iyisi diski emekliye ayırmak.

Hocam sağ olun teşekkürler yukarıda dediğim gibi size benim notebookuma uygun HDD sormak istesem bunun için ayrı konu mu açmam gerekir?

HDD Regenerator ile geçici olarak tamir edip kullanabilirsiniz. Şu anda çok sorun yoksa ellemeyin derim, artık ne kadar dayanırsa kullanın; bir yandan da ssd'ye para biriktirmeyi unutmayın. Ben bad sectorler ile çok savaştım.

Artı -1 Eksi
Anladım hocam bana yardımcı olduğunuz için sağ olun çok teşekkürler. Hocam şimdi ben size benim bilgisayara uygun HDD sorsam bunun için ayrı konu açmam mı gerekir.

Hocam size de teşekkürler yardımcı oldunuz sağ olun.

Hocam sağ olun teşekkürler yukarıda dediğim gibi size benim notebookuma uygun HDD sormak istesem bunun için ayrı konu mu açmam gerekir?

Bence başka konu açmana gerek yok.
Eğer sistemine bir disk eklemek istersen şunlara dikkat et.
1- 3, 5" disk yuvası var mı?
2- M.2 yuvası var mı?

Zaten HDD dediğinize göre mantık olarak 3, 5" yuvası vardır. Yerine yine 3, 5" standartında bir disk takabililirsiniz.
@xbea bu konuyu sonlandırıp, tavsiye için yeni konu açmanız uygun olur. Sizinle aynı sorunu yaşama ihtimali olanlara da rehber olur böylece konunuz.

Ama başka tavsiyeler de istersen başka konu acman daha sağlıklı olur. İyi geceler efendim :)

Laptop mu kullanıyorsunuz? Bütçeniz ne kadar? Depolama alanı ne kadar olsun?
hocam konuyu sonuçlandırıp yeni konu açıcam sizi oraya etiketlerim orada bahsedicem konu değişicek çünkü

@xbea Bu konuyu sonlandırıp, tavsiye için yeni konu açmanız uygun olur. Sizinle aynı sorunu yaşama ihtimali olanlara da rehber olur böylece konunuz.
hocam sizide etiketlersem bana yardımcı olurmusunuz ?

HDD Regenerator ile geçici olarak tamir edip kullanabilirsiniz. Şu anda çok sorun yoksa ellemeyin derim, artık ne kadar dayanırsa kullanın; bir yandan da ssd'ye para biriktirmeyi unutmayın. Ben bad sectorler ile çok savaştım.
hocam benim bildiğim notebook'umda sadece bir sata 3 girişi var orada da zaten wd green 240 gb SSD takılı diğer HDD'yide hdd caddy aldım öyle kullanıyorum DVD - ROM'u çıkardım.
Bence başka konu açmana gerek yok.
Eğer sistemine bir disk eklemek istersen şunlara dikkat et.
1- 3, 5" disk yuvası var mı?
2- M.2 yuvası var mı?

Zaten HDD dediğinize göre mantık olarak 3, 5" yuvası vardır. Yerine yine 3, 5" standartında bir disk takabililirsiniz.

Ama başka tavsiyeler de istersen başka konu acman daha sağlıklı olur. İyi geceler efendim :)

hocam sizi yeni açacağım konuya eklesem siz ordan bana yardımcı olsanız olur mu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı