Hastanedeki stajda asgari ücretin %30'u ödeniyor

MertCKA

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 Ryzen 7 6800H | 8GB DDR5 4800MHz RAM | RTX 3050Ti 4GB | 512GB SSD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, şu an hastanede staj yapmaktayım. Staj yaptığım hastanede daha önceki senelerde asgari ücret verilmekteymiş. Bu sene benim şansımdan stajyer sayısı fazla olduğu için asgari ücretin %30'unu verme kararı almışlar. Ben asgari ücret verilecek diye burada staj yapmak istemiştim. Kariyer kapısı üzerinden staj teklifi almıştım. YouTube üzerinden 'akın hoca' adlı YouTube kanalı da kariyer kapısı üzerinden başvuranların asgari ücret alacağını belirtmişti. Aynı şekilde Anadolu Ajans adlı haber sitesinde de asgari ücret yazıyor. Ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada 2023 yılı itibari ile stajyerlere asgari ücret verileceğini söylemişti. Şu an hastanede itiraz etmemize rağmen olumlu bir geri dönüş alamadık. Bizden buna dair resmi bir açıklama istiyorlar. Haber sitelerinde, YouTube kanallarında ve cumhurbaşkanın yaptığı açıklamada bu ücret bilgisi verilmesine rağmen resmî bir açıklama bulamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Arkadaşlar merhaba, şu an hastanede staj yapmaktayım. Staj yaptığım hastanede daha önceki senelerde asgari ücret verilmekteymiş. Bu sene benim şansımdan stajyer sayısı fazla olduğu için asgari ücretin %30'unu verme kararı almışlar. Ben asgari ücret verilecek diye burada staj yapmak istemiştim. Kariyer kapısı üzerinden staj teklifi almıştım. YouTube üzerinden 'akın hoca' adlı YouTube kanalı da kariyer kapısı üzerinden başvuranların asgari ücret alacağını belirtmişti. Aynı şekilde Anadolu Ajans adlı haber sitesinde de asgari ücret yazıyor. Ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada 2023 yılı itibari ile stajyerlere asgari ücret verileceğini söylemişti. Şu an hastanede itiraz etmemize rağmen olumlu bir geri dönüş alamadık. Bizden buna dair resmi bir açıklama istiyorlar. Haber sitelerinde, YouTube kanallarında ve cumhurbaşkanın yaptığı açıklamada bu ücret bilgisi verilmesine rağmen resmî bir açıklama bulamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
Cimere yaz.

Sonrasında karar değişti en fazla askerî ücreti veriyorlar ya da en düşük %30 alabilirsin. Bu tutarı İl sağlık kurulunun bütçesi belirliyor. Şehir şehir ilçe ilçe değişiyor tamamen.
Sen gene para almışsın 3 yıl önce tıp fakültesi tüm paramıza kondu. Normalde 7 8 bin liralık sigorta girşimiz var ama fakülte cebe attı. Üniversiteyi bitirmem için gerekli olduğundan ses etmedik artık.

Cimere yazdım zaten ama resmi bir açıklama yoksa eğer bana o da boş gibi geliyor

Sonrasında karar değişti en fazla askerî ücreti veriyorlar ya da en düşük %30 alabilirsin. Bu tutarı İl sağlık kurulunun bütçesi belirliyor. Şehir şehir ilçe ilçe değişiyor tamamen.
Sen gene para almışsın 3 yıl önce tıp fakültesi tüm paramıza kondu. Normalde 7 8 bin liralık sigorta girşimiz var ama fakülte cebe attı. Üniversiteyi bitirmem için gerekli olduğundan ses etmedik artık.
Doğru diyorsun ama biz eğer bununla ilgili resmi bir açıklama bulursak asgari ücret alabileceğiz. O yüzden resmi bir açıklama arayışındayım. 😪

Arkadaşlar ekte belirttiğim 2 adet ekran görüntüsünü buldum. Bunların birinde Cumhurbaşkanı'nın imzası mevcut sizce bu belge geçerli olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_6655.png
    IMG_6655.png
    690,4 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_6656.png
    IMG_6656.png
    251,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Benim okulumun verdiği staj sözleşmesinde “ücret başlangıçta …… TL’dir” diye bir kısım mevcut. Oraya asgari ücret tutarını yazmış olsaydım o ücreti vermek zorunda olurlar mıydı? Sözlemenin ilgili kısmı ekte mevcut.

Dosya Ekleri

• IMG_6657.jpeg
    IMG_6657.jpeg
    130,5 KB · Görüntüleme: 63
Arkadaşlar merhaba, şu an hastanede staj yapmaktayım. Staj yaptığım hastanede daha önceki senelerde asgari ücret verilmekteymiş. Bu sene benim şansımdan stajyer sayısı fazla olduğu için asgari ücretin %30'unu verme kararı almışlar. Ben asgari ücret verilecek diye burada staj yapmak istemiştim. Kariyer kapısı üzerinden staj teklifi almıştım. YouTube üzerinden 'akın hoca' adlı YouTube kanalı da kariyer kapısı üzerinden başvuranların asgari ücret alacağını belirtmişti. Aynı şekilde Anadolu ajans adlı haber sitesinde de asgari ücret yazıyor. Ek olarak Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada 2023 yılı itibari ile stajyerlere asgari ücret verileceğini söylemişti. Şu an hastanede itiraz etmemize rağmen olumlu bir geri dönüş alamadık. Bizden buna dair resmi bir açıklama istiyorlar. Haber sitelerinde, YouTube kanallarında ve cumhurbaşkanın yaptığı açıklamada bu ücret bilgisi verilmesine rağmen resmî bir açıklama bulamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Neden %30'u hocam çok saçma geliyor bana sonuçta sizde bir çalışansınız diğer çalışanlardan bir farkınız olduğunu sanmıyorum yani sizin de hatta tüm stajyerlerinde asgari ücret alması lazım devletin buna bir el atması lazım diyeceğimde devlet ilgilenmez gerçi doğru ya yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor şu anlık hocam bende stajyerdim CİMER'e yetkili tüm kurumlara bende yazdım hatta aradım hiçbir sonuç çıkmadı😔

Kesinlikle katılıyorum fakat bütçe açığı, tasarruf tedbirleri vs diye bir sürü gerekçeleri var. Bende sözleşmeden bir şekilde almaya çalışacağım. Son eklediğim staj sözleşmesinde “ücret başlangıçta …. TL'dir” yazıyor. Oraya asgari ücret yazsaydım vermek zorunda olurlar mıydı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı