Hat değerleri nasıl?

twintsz

Kilopat
Daha fazla  
VDSL2 kabine port aktarımı sonrası mor ile işaretlediğim yerdeki değerler olması gereken değerlere ulaştı. Ama kırmızı ile içine aldığım yerler halen daha değişiklik olmadı. Siyah ile çizdiğim yerde ise geçen perşembe port aktarımı sonrası tekrar arayıp güncelleme yapıldı ve şimdi tam 16MB ADSL paketimi alıyorum. Türk Telekom'a ben abonelik kutusunun değişmesini söyledim neredeyse 20 senelik. Kendileri bana geri dönüşünde işlemlerin halen devam ettiğini iyileştirmeler ve altyapı çalışmasının devam edeceğini ve belirttiğim sorunları da bilgilendirildiklerini ilettiler bana.

hat.png

20221224_111823-jpg.png

20230405_024657-jpg.png

Şimdi burada görünen kablo ADSL'in bakır yalın kablosu herhangi bir şekilde ne evdeki abone kutusundan geliyor ne de ev içindeki tesisatdan dışarıdan gözükcek şekilde geliyor. Bu kabloyu da değiştittirmeye çalışacağım. Seçim günü babam ile arayıp 165 TL 35MB down Vodafone Net 1 yıl taahhüt ile VDSL'e geçiş sağlıycam. Konu ile ilgili ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Dejuf kral konuyu okuyup bi yardımcı olursan sevinirim.
Dediğiniz gibi ilk fotoğraftaki ankastre kutusu oldukça eski. Değiştirirler mi bilmiyorum ama değişim sağlanırsa iyi olur. Onun haricinde iç tesisatta da bir CAT kablo kullanırsanız hat değerleriniz daha sağlıklı hale gelir.
Ama tabii en önemlisi VDSL destekli bir modem kullanmak. Şu an hattınız ADSL görünüyor. Altyapınız VDSL olsa bile modem VDSL destekli olmadığı için değerler pek düzelmez bu şekilde.

Dediğiniz gibi ilk fotoğraftaki ankastre kutusu oldukça eski. Değiştirirler mi bilmiyorum ama değişim sağlanırsa iyi olur. Onun haricinde iç tesisatta da bir CAT kablo kullanırsanız hat değerleriniz daha sağlıklı hale gelir.
Ama tabii en önemlisi VDSL destekli bir modem kullanmak. Şu an hattınız ADSL görünüyor. Altyapınız VDSL olsa bile modem VDSL destekli olmadığı için değerler pek düzelmez bu şekilde.
Şu anki ADSL de 20mb 22mb gelmesi gerekli değilmi ? Neden halen daha küsüratlı.

Paketiniz 16 Mbps olduğu için de size ulaşan hız 16 Mbps. Zaten 17 tanımlanmış ama gerçek hızı hesapladığımızda 15.7 gibi bir sonuç çıkıyor ki bu kadarlık kayıp normal.
1685124199295.png

Türk Telekoma gerekli şikayeti yaptım geri dönücekler bana bakalım. Birde demek istediğim geçmesine rağmen aşağıda max hız 17mb olması garip normal şartlar da bakıyorum başkalarına geldiğinde 20mb nin üstünde oluyor. Ellerin olmayan kart çip yada dediğiniz DSLAM her neyse ondan kaynaklımıdır acaba. Çünkü halen daha stabil değil ADSL de bile.
VDSL e geçtiğimde sadece modem değişikliği olacakmış kablo değişikliği olacakmı anlamadım. CAT6 kablo içinde ne kadar mesafe gerekli onu da bilmiyorum.

Eki Görüntüle 1794559
Türk Telekoma gerekli şikayeti yaptım geri dönücekler bana bakalım. Birde demek istediğim geçmesine rağmen aşağıda max hız 17mb olması garip normal şartlar da bakıyorum başkalarına geldiğinde 20mb nin üstünde oluyor. Ellerin olmayan kart çip yada dediğiniz DSLAM her neyse ondan kaynaklımıdır acaba. Çünkü halen daha stabil değil ADSL de bile.
VDSL e geçtiğimde sadece modem değişikliği olacakmış kablo değişikliği olacakmı anlamadım. CAT6 kablo içinde ne kadar mesafe gerekli onu da bilmiyorum.
536 metre mesafeye göre 17 Mbps geliyor olması normal. Herkese 20 Mbps tanımlanacak diye bir kural yok ya.

VDSL'de geçtiğinizde kablo değişikliği olmayacak sadece VDSL destekli bir modem alıp kullanacaksınız.

Modemin bulunduğu odadan ankastre kutusuna bir CAT kablo çekerseniz ileriye yönelik bir yatırım olur. Kaç metre kablo gerekeceği de kaçıncı katta oturduğunuza göre değişir. Onu kendiniz hesaplayacaksınız artık.

536 metre mesafeye göre 17 Mbps geliyor olması normal. Herkese 20 Mbps tanımlanacak diye bir kural yok ya.

VDSL'de geçtiğinizde kablo değişikliği olmayacak sadece VDSL destekli bir modem alıp kullanacaksınız.

Modemin bulunduğu odadan ankastre kutusuna bir CAT kablo çekerseniz ileriye yönelik bir yatırım olur. Kaç metre kablo gerekeceği de kaçıncı katta oturduğunuza göre değişir. Onu kendiniz hesaplayacaksınız artık.
image.png
image.png

Kral VDSL2 ye geçtim veriler böyle. 35mb paket hız testleride bu şekilde
1685542214657.png

Kablo değişimi ile çok daha iyileşçek gibiymiş sanırım ne geliyosa yapmaya çalışcam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı