Hat Değerleri Nasıl?

Merhaba, zayıflama değerlerim normal midir ? Özellikle binanın eski (1960) civarı yıllardan kalma olduğunu biliyorum. Binanın girişindeki ankastreye gelen kablolar yeni, evlere ulaşan eski CAT5 kablolar bir sıkıntı yaratır mı? Evime ulaşan kablonun çoğu yeri ekli.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu bende çok merak ediyorum bizim binanında kablolar eski olabilir ttnet (türk telekom) bana dediği siz santrale çok uzaksınız maximum 10.5 mbps alabiliyorsunuz diyor 16 mbps verince internette kopmalar oluyor birde onların kendi modemlerinden aldırdılar hala 10.5 teyim :) eve çağırdım gelin kabloları değişin biz sistemden baktık sizin orası max 10.5 çekiyor dediler gelmediler bizimi kandırıyolar yoksa böylemi gerçekten nasıl anlarız bu konuyu?

CAT5 kablolar 100Mbit'e kadar destek vermekte olduğu için bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Belki değerleriniz daha düşük olsaydı CAT6 ile değişim düşünülebilirdi fakat Türkiye standartlarını ve günümüzde insanların çoğunun hala 8-16Mbit ADSL internet kullandığını düşünürsek değerleriniz gayet makul düzeyde. Dilerseniz birde aşağıdaki linkten hız testi yapıp, internet servis sağlayıcınızı da bizimle paylaşabilirsiniz.
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

CAT5 kablolar 100Mbit'e kadar destek vermekte olduğu için bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Belki değerleriniz daha düşük olsaydı CAT6 ile değişim düşünülebilirdi fakat Türkiye standartlarını ve günümüzde insanların çoğunun hala 8-16Mbit ADSL internet kullandığını düşünürsek değerleriniz gayet makul düzeyde. Dilerseniz birde aşağıdaki linkten hız testi yapıp, internet servis sağlayıcınızı da bizimle paylaşabilirsiniz.
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
Türk Telekom'un sözde fiber 35 Mbps paketini kullanıyorum. AKK aşımı gerçekleştiğinde 16 mbpsye düşüyor. Bu bana çoğunlukla 12,13 mbps olarak geliyor gece AKK kalkınca 30 mbpslere kadar alıyorum elimde fazladan CAT6 kablo var (ücretsiz gelmişti :) ) geleceğe yatırım olması amacıyla kablomu değiştirmem mantıklı mı?

Sen Türk Telekom'un Hipernet tarifelerinden kullanıyorsun, hattın VDSL. Tarife adını istediğini yazar göz boyamak için çünkü VDSL hizmet FTTC fiber olarak geçer. Hat değerlerin normal durumda iyi gibi duruyor ama internette veri kullanma sırasında çok fazla hat zayıflaması ve sinyal zayıflaması oluyor. İç tesisat çok sorunlu demektir bu. O ekleri YAK 1 aparatı ile birleştir veya tesisatı yenile.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı