Hat değerleri normal mi?

KaraEfendi

Zeptopat
Katılım
19 Mart 2024
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba herkese,

Türk Telekom sitemizde bulunan dolabını değiştirdiğinden beridir ne internet ne de Tivibu doğru düzgün çalışmıyor.

Kablolu ve kablosuz tek cihaz bağlı şekilde (Tivibu kapalı) yaptığım hız testleri 10 Mbit geçemiyor ve ping aşırı yüksek. Ortalama 50 ping ve jitter hep 20-100 arası -ki bu İstanbul sunucularında olan. Yurt dışı sunucu seçtiğimde hız 6 Mbit civarı ve ping genel demin 300 civarı.

Modem değerleri mise aşağıda. Sizce modem değerlerine göre sorun nedir ya da modem değerlerim normal midir?

Not: İç tesisatım yaklaşık 10 yıllık ama hiç splitter veya ek yok.
 

Dosya Ekleri

  • TTNET.png
    TTNET.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 36
Evet modemim Tp-Link, doğru bildiniz :)

Sorun şu ki yan komşum farklı bir operatör ama aynı TTnet altyapısı ile 24 mbit kullanıyor. Onda INP her iki sütun 0 ve gecikme değeri de sıfır. Ben de neden böyle sorduğumda, normal olduğunu söylüyorlar.

Tivibu sürekli mozaik ve donuk şekilde ilerliyor. Oyunlar zaten ping den ötürü oynanmıyor.

En alt tabloda olan snr margin, alım gücü vs komşumda ortalama 20 li değerlerde, ben de ise 0 veya Nan diye görünüyor. İyi bir şey mi kötü bir şey mi anlayamadım.

Caymadan dolayı iptal de edemiyoruz. Ne yapmalıyım ki acaba?
 
Evet modemim TP-Link, doğru bildiniz :)

Sorun şu ki yan komşum farklı bir operatör ama aynı TTNET altyapısı ile 24 Mbit kullanıyor. Onda ınp her iki sütun 0 ve gecikme değeri de sıfır. Ben de neden böyle sorduğumda, normal olduğunu söylüyorlar.

Tivibu sürekli mozaik ve donuk şekilde ilerliyor. Oyunlar zaten pingden ötürü oynanmıyor.

En alt tabloda olan SNR margin, alım gücü vs komşumda ortalama 20'li değerlerde, ben de ise 0 veya nan diye görünüyor. İyi bir şey mi kötü bir şey mi anlayamadım.

Caymadan dolayı iptal de edemiyoruz. Ne yapmalıyım ki acaba?

O modem fabrika çıkışlı sorunlu ondan dolayı ping yersin kendi kendine pkts hatasi üretiyor o modem ben değiştirdim kurtuldum o modemden. Farkli modemle dene hat degerlerini at buraya.
 
Cevaplar için teşekkürler.

Farklı bir modemim maalesef yok. Zaten bu şikayetlerimden dolayı Zyxel modemi alıp bunu taktılar. Türktelekomu arayıp tekrar değişmesini rica edebilir miyim ki?

Yada kendim modem satın alsam çalışırmı hatta takınca (şifre, kullanıcı vs. sorun olmadan)

Modem için öneriniz var mıdır?
 
Cevaplar için teşekkürler.

Farklı bir modemim maalesef yok. Zaten bu şikayetlerimden dolayı ZyXEL modemi alıp bunu taktılar. Türk Telekom'u arayıp tekrar değişmesini rica edebilir miyim ki?

Ya da kendim modem satın alsam çalışır mı hatta takınca (şifre, kullanıcı vs. sorun olmadan)

Modem için öneriniz var mıdır?

Bana sorarsan kendi modemini al ISS'nin verdi modemler kötü oluyor genelde modem satın alma konusuna gelirsek bütçen ne kadar olur ona göre modem önerebilirim. Bu arada yeni alacağın modem çalışir kullanıcı adı ve şifreni girmen yeterli olacaktır.
 
Ama Zyxel ve şuan Tplink de aynı sorunu yaşıyor olmam ilginç geliyor bana. Ama hat değerlerimin iyi olduğunu söylüyorsunuz.

Yani modem almam gerekirse 1000-1500 TL ayırabilirim. Ama çözüm olmazsa üzülürüm çünkü genel bütçem aslında çok kısıtlı :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı