Hat değerleri normal mi?

Tabi ben bir ara sorarım müşteri hizmetlerine belki bir yanlışlık vardır türkçeye çevirince hattınızın max kapasitesi 90 diyor ben bunu soruşturmuştum bana modemimin desteği olduğunu söylediler, geçen de türk telekom aramıştı beni hızınızı 10tl farkla 50 megabit yapmak ister misiniz diye (35 kullanıyorum). Herhalde 50 megabitlik alt yapıya 50 teklif etmezler, internet kesintiye uğrar, belki de gerçekten 90 megabittir alt yapım.
CAT6 almayı düşünüyorum ama kutuya çakmak için aparat lazım. Elektrikçi çağırsam kaça geliyor acaba? Modemi yeni değiştirdim fazla masrafa girmek istemiyorum. Kablo parası filende olacak şimdi.
Benden 80tl alındı ki razıydım zaten. Bu alt yapı işini halletmeseydim 10 megabitlik Superboxa 140tl bayılacaktım, Allah korumuş :) şimdi 95 TL'ye 35 megabit alıyorum.

CAT6 almayı düşünüyorum ama kutuya çakmak için aparat lazım. Elektrikçi çağırsam kaça geliyor acaba? Modemi yeni değiştirdim fazla masrafa girmek istemiyorum. Kablo parası filende olacak şimdi.
Şu aleti elektrikçilerden bulursun zaten pahalı değil 3-5 TL birşeydir.

images (3).jpeg

Türk Telekom'un kendi altyapısından haberi yok. Bana en fazla 35 dediler ama şu an Vodafone'da 50 mbps kullanıyorum. Dikkate almayınız.

Türk Telekom'un kendi altyapısından haberi yok. Bana en fazla 35 dediler ama şu an Vodafone'da 50 Mbps kullanıyorum. Dikkate almayınız.

Bana da 24 demişlerdi, şimdi TürkNet'le Türk Telekom altyapısından 65 Mbit alıyorum :D.

Demişlerdilerle olmaz bu iş ben tek yere sormadığımı anlattım zaten bunu yazmanızın mantığı yok, her türlü internet sitesinde müşteri hizmetlerinde Millenicom, NetSpeed, TürkNet, Türk Telekom hepsi de bana 50 megabit gösteriyor, modem arayüzündeki max hat kapasitesi yanlıştır kardeşim. Benim 7 dB hat zayıflamam var santrale 400-500 metre civarı uzaklığa tekabül ediyor ve ben bu uzaklıkla 90 megabit hız mı alacağım :) mantığa aykırı, adamın 1.1 dB hat zayıflaması var santrale çok yakın ve ona modem arayüzü max 20 megabit diyor tabi ki yanlış, sorguladı ve 85 megabit çıktı doğal olarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı