Hat Değerlerim Düştü

Czarintax

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, dün fark ettim ki bir yıldır sorunsuz olarak kullandığım 16 Mbps ADSL internetimden dün itibariyle en fazla 8 Mbps hız alabilmekteyim.

Yönetici arayüzünden hat değerlerine baktığımda, önceden ulaşılabilir hızım 22 Mbps iken şu anda en fazla 8 Mbps olarak görünüyor.

Bunun nedeni nedir? Hızım kasten olarak mı düşürülmüş?

Screenshot_20200302-225912_Chrome.jpg

SNR değeriniz düşük. Hattınızın fiziksel kontrolünü yaptınız mı? Ek yeri, kablo bağlantıları, kabloda eğilme, bükülme, zedelenme gibi hususlar. Bunları kontrol etmeden servis sağlayıcıyı ararsanız, "biz de bir sorun gözükmüyor, sorun sizde" deyip, uğraşmayabilirler.

Son düzenleme:
Kullandığınız servis sağlayıcı ile görüşün. Alt yapıyı kontrol etsinler.
Teşekkürler, yarın arayıp görüşeceğim.
SNR değeriniz düşük. Hattınızın fiziksel kontrolünü yaptınız mı? Ek yeri, kablo bağlantıları, kabloda eğilme, bükülme, zedelenme gibi hususlar. Bunları kontrol etmeden servis sağlayıcıyı ararsanız, "biz de bir sorun gözükmüyor, sorun sizde" deyip, uğraşmayabilirler.
Hat yeni bağlandığında bir sorun yoktu. Hatı bağlatalı daha bir yıl oldu. Kablolarda bir hasar oluşmuş olabileceğini sanmıyorum ama yarın bir gözden geçireyim yine de. Teşekkürler.
-------
Müşteri hizmetlerini arayarak arıza kaydı oluşturdum. Bugün alt yapıyı kontrol edip düzelttiler.

Sorun çözülmüştür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı