Hat değerlerim iyi mi?

Makaleler
1
Sizce bu hat değerlerine göre en fazla ne kadar hız alabilirim? Hat zayıflaması çok yüksek ne yaparsam düşürebilirim?

Screenshot_2020-04-22-12-56-46.png

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 11 Mbps alabilirsiniz gibi görünse bile SNR değeri 16 Mbps'i de kaldıracak kadar iyi. Dolayısıyla 16 Mbps alabilirsiniz ADSL ile. Arayıp değerlerim 16 Mbps kaldıracak kadar iyi, 16 Mbps tanımlamanızı istiyorum diyin.

Hat zayıflaması santrale olan uzaklığınızdır. Santrale ne kadar yakın olursanız o kadar düşük değer olur. Uzaklaştıkça artar. Hat zayıflamasını düşürmek için iki yol mevcut; santrale yakın yere taşınmanız, evinize yakın bir yere Fiber kabin gelmesi (VDSL). Bu ikisi dışında hat zayıflamasına müdahale edemezsiniz.

En fazla 11 Mbps alabilirsiniz gibi görünse bile SNR değeri 16 Mbps'i de kaldıracak kadar iyi. Dolayısıyla 16 Mbps alabilirsiniz Adsl ile. Arayıp değerlerim 16 Mbps kaldıracak kadar iyi, 16 Mbps tanımlamanızı istiyorum diyin.

Hat zayıflaması santrale olan uzaklığınızdır. Santrale ne kadar yakın olursanız o kadar düşük değer olur. Uzaklaştıkça artar. Hat zayıflamasını düşürmek için iki yol mevcut; santrale yakın yere taşınmanız, evinize yakın bir yere Fiber kabin gelmesi (VDSL). Bu ikisi dışında hat zayıflamasına müdahale edemezsiniz.
Peki benim hat zayıflamama göre santrale uzakmıyım?

Burada alacağınız maksimum hız ne gözüküyor?

Bu siteler ne kadar doğru bilgi veriyor sizce? Millenicom ve buradan sorgulattım ikisindede en fazla 69 Mbps dedi. Türknet sorguladım, 35 dedi. Yeni bir sağlayıcıya geçeceğim kafalar yanık. :D Biraz ücra bir kesimde oturuyorum bu değerler bana inandırıcı gelmiyor nedense.

Bu siteler ne kadar doğru bilgi veriyor sizce? Millenicom ve buradan sorgulattım ikisindede en fazla 69 Mbps dedi. Türknet sorguladım, 35 dedi. Yeni bir sağlayıcıya geçeceğim kafalar yanık. :D Biraz ücra bir kesimde oturuyorum bu değerler bana inandırıcı gelmiyor nedense.
Extranet ve Milenicom üzerinden altyapımı sorguladım 69 Mbps diyor. Şuan modeme gelen hız 70 Mbps. Benim sonuçlarım doğru :)

20 dB altı: Harika
20 dB – 30 dB: Çok iyi
30 dB – 40 dB: İyi
40 dB – 50 dB: Kabul edilebilir
50 dB üzeri: Kötü
Galiba en iyisi Kablonet kullanmak olacak ama onlarda binaya kadar fiber değilde siyah bir kabloyla altyapı getirmişler ne kadar hız verebileceklerini bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı