Hat değerlerim nasıl?

fixit

Kilopat
Katılım
1 Nisan 2013
Mesajlar
430
nnnaaae.JPG


Hat değerlerim nasıl. Dün bir konu açmıştım ve konunun devamında hat değerlerimi paylaşmıştım bazıları değerlerin iyi olduğunu 100 Mbps hıza yakın bir hız alabileceğimi söylediler. Bugün Türk Telekom ile görüştüm 100 Mbps hız vermeleri durumunda kendilerine geçeceklerini bildirdim ancak onlar ise maksimum 82-83 Mbps bandında bir hız verebileceklerini söylediler. NetSpeed ve TürkNet ise maksimum 75 Mbps dedi. Hat değerlerinden anlayanlar için 100 Mbps vermemelerinin sebebi hat değerlerim mi?
Şu anki sonuçlar böyle:

aqwqqwwee.JPG
 
100 alamazsınız bu değerlere göre, maksimum 87 verebilirler o da kayıplı olarak aşağı yukarı TT'nin söylediği değerlerde olur. En azından ben 100 alabileceğinizi göremiyorum kim dedi ise yanlış yönlendirmiş veya dünkü değerleriniz farklıydı.

Dünkü değerlerim bunlardı şimdi fark ettim maksimum indirme hızım biraz düşmüş. Nedeni nedir acaba?

hat değerleri.JPG
 
Nedeni nedir acaba?

Ankastrenin bağlı bulunduğu dolabın yoğunluğuna göre değişiyor. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef. Bir bakmışsınız yarın 120 Mbps'e çıkmış, ancak bu 100 Mbps alabileceğiniz anlamına gelmiyor. Ertesi gün dalgalanma olur yoğunluk olur DSL bağlantınız yetersiz kapasiteden dolayı kopar yani internet gider, hız düşer.
 
Ankastrenin bağlı bulunduğu dolabın yoğunluğuna göre değişiyor. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef. Bir bakmışsınız yarın 120 Mbps'e çıkmış, ancak bu 100 Mbps alabileceğiniz anlamına gelmiyor. Ertesi gün dalgalanma olur yoğunluk olur DSL bağlantınız yetersiz kapasiteden dolayı kopar yani internet gider, hız düşer.

Anlıyorum. Yoğunluğu göre değişir diyorsunuz. Ben bu değerlere bir de gece 3-4 gibi bakarım. Peki ortalama olarak aldığım 70 Mbps hız nasıl sizce?

Siz yine de TT'nin verebileceği maksimum değere geçebilirsiniz, fakat öyle ahım şahım bir fark olmayacak internet hızınız gayet ideal.

Hocam Türk Telekom bana maksimum 82-83 dedi. Şu anda NetSpeed 75/5 tarifesini kullanıyorum. İdealden kastınız şu anda aldığım ortalama 70 Mbps hız mı? Eğer öyle ise NetSpeed kullanmaya devam ederim. Değilse Türk Telekom'a geçebilirim şu ana kadar maksimum 72 Mbps hız gördüm. Çünkü bu durumda Türk Telekom'un vereceği maksimum hızdan yaklaşık %15'lik bir kayıba uğruyorum.

Forumdaşlara ek olarak;

Hattınız çok iyi olsa bile 100 Mbps alamazsınız. Dslam kapasitesini doldurmak üzere olduğu için kendini 88 Mbps kitlemiş gibi gözüküyor.

En fazla 88 Mbps alabilirsiniz.

Saha dolabının kapasitesi;
Eki Görüntüle 674765
Dh'den alıntıdır.

Hocam bana Türk Telekom'dan aradığım eleman şöyle dedi. Maksimum 88 verebiliyoruz. Saha dolabını 110 metre uzaksın sana ulaşana kadar ortalama 5 Mbps bir kayba uğrar. Sonuçta maksimum 82-83 Mbps bir hız alırsın dedi. Bu maksimum hızda en iyi şartlarda düşünürsek gelir diye ekledi. Sanırım bu Türk Telekom'da belli hızlara kitleme olayı varmış dün burada bir arkadaşta söylemişti.
 
Netspeed'de kalmaya devam edin, şu an aldığınız hız ideal, TT pahalı ve size şu an ki paketinizden de çok fazla bir hız sunmuyor, gerek yok.
 
Peki ortalama olarak aldığım 70 Mbps hız nasıl sizce?

Türkiye için iyi bir değer, zaten stabil alıyorsunuz o hızı bide.

Ben bu değerlere bir de gece 3-4 gibi bakarım.

Değişiklik olmayabilir sonuçta @Ulunay hocamın da dediği gibi, DSLAM kapasitesine göre değer sunabiliyor portlara. Yeni abonelikler başlatılmış olabilir, mevcut abonelikler paket hızlarını yükseltmiş olabilir. Kısacası bu işin saati yok.
 
NetSpeed'de kalmaya devam edin, şu an aldığınız hız ideal, TT pahalı ve size şu anki paketinizden de çok fazla bir hız sunmuyor, gerek yok.

fiyatlar.JPG


Hocam cidden şimdi Türk Telekom fiyatlarına baktım limitsiz 330 lira. Ben şu an 94 lira vereceğim 10 Mbps fazladan bir hız için o kadar para verilmez.

Türkiye için iyi bir değer, zaten stabil alıyorsunuz o hızı bir de.

Değişiklik olmayabilir sonuçta @Ulunay hocamın da dediği gibi, dslam kapasitesine göre değer sunabiliyor portlara. Yeni abonelikler başlatılmış olabilir, mevcut abonelikler paket hızlarını yükseltmiş olabilir. Kısacası bu işin saati yok.

Anladım sağ olun. Peki son soru şu anda evde klasik telefon kablosu kullanıyorum. İnterneti 3 ayaklı telefon fişinden alıyorum. Binanın ankastresinden daireme direk CAT5 veya CAT6 kablo çeksem fayda sağlar mı? Şu anda oturduğum bina ve iç elektrik tesisatı eski.

priz.jpeg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı