Hat değerlerim normal mi?

En ucuz kabloyu alıp geçmeleri cidden sinir bozucu. ADSL kullanırken iç tesisatımı CAT-6 ile değiştirmiştim. Ciddi fark etmişti. Hat sanki tren rayında gibiydi. O derece stabil. CS'de 50 ping alınca sanki oyunun kralıyım gibi gelmişti 😂

Eğer iç tesisat sorunu çıkarsa, gelen ekip CAT-6 ile değiştiriyor. Kullandıkları kablo gayet kalitelidir. Metre başına ücreti aklımda değil ama bütçeniz yeterse orada değiştirmenizi öneririm.

Şu anki kablo toprak altından geliyor :D. Müstekil site olduğu için böyle mi yaptılar hiç bilmiyorum. Benim kuzenimde aynı altyapıda ADSL kullanıyor CS:GO'yu baraber oynarken netgraph bölümünde 38 ms alıyor. Bende aynı maçta 33 ms alıyorum. Bu arada senin fiber konunu okumuştum. ADSL maruz bırakılmak cidden çok kötü. Amcamın evinde ADSL vardı onunda fena değildi PUBG Mobile'de kardeşim gitmişti amcama 45 ms aldığını söylemişti. SS'de almış bir de :D. Bizim evde oynarken de 30 pingle oynuyor.

Bu durumda siz müdahale edemezsiniz. Komşunuzla ortak kullandığınız için normal denebilir. Komşunuza durumu izah edin mutlaka anlayışla karşılayacaktır.

Komşunuzun yerinde olsaydım böyle bir işe kalkıştığınızı öğrendiğim an internetimi paylaşmazdım artık.

Hocam sanırım yanlış anlaşıldım 1 dk da kötü insan yerine koydunuz beni, parasını veriyoruz yani paylaşma falan yok parasıyla ortak kullanıyoruz, arayüze girme sebebimi sormadan daha böyle şeylere kalkıştığınız derken neyi kastettiniz acaba? Girme sebebim son haftalarda sürekli ping çıkıyor ve internetim yavaşladı. Sadece değerlere bakacağım arkadaşın baktığı gibi zaten arayüz üzerinden başka ne yapıldığı hakkında bir bilgim yok.

@ArdaMert
Bir çok şey yapılabilir, kötü insan yerine koymadım. :D.
Ben şahsi düşüncemi belirttim, para veriyor olması modem arayüzüne erişecek anlamına gelmiyor bana göre yani. Hizmeti sorunsuz alıyor mu? Alıyor.
Almıyorsa bana söyleyecek ona göre yol izleyeceğim ben de.

Yani internet sahibi ile görüşmeniz daha iyi olacak. Hat değerleri kötü bile olsa ne yapabilirsiniz ki?

@ArdaMert
Bir çok şey yapılabilir, kötü insan yerine koymadım. :D.
Ben şahsi düşüncemi belirttim, para veriyor olması modem arayüzüne erişecek anlamına gelmiyor bana göre yani. Hizmeti sorunsuz alıyor mu? Alıyor.
Almıyorsa bana söyleyecek ona göre yol izleyeceğim ben de.

Yani internet sahibi ile görüşmeniz daha iyi olacak. Hat değerleri kötü bile olsa ne yapabilirsiniz ki?

Hocam zaten bilmediğim için ne yapacağımı da bilmiyorum orada yazan rakamlara bakacağım boş boş muhtemelen bir de merak ettim cidden napılabiliyor modem arayüzünden?

Bir de eskiden 3MB hızla indirirdi internetim şu an 1.5'i geçmiyor komşumun kullandığımız paketi daha kötüsü ile değiştirme imkanı var mıdır eğer paket değişti ise kendi evime bağlamayı düşünüyorum sıfırdan 1 aydır bekliyorum düzelsin diye ama artık düzelmiycek gibime geliyor.

Bir de eskiden 3MB hızla indirirdi internetim şu an 1.5'i geçmiyor komşumun kullandığımız paketi daha kötüsü ile değiştirme imkanı var mıdır eğer paket değişti ise kendi evime bağlamayı düşünüyorum sıfırdan 1 aydır bekliyorum düzelsin diye ama artık düzelmiycek gibime geliyor.

Evet değiştirebilir kullandığı paketi.

Ping oyun keyfini ciddi etkiliyor. Şu an CS oynarken 28-35 arası değişiyor. 90-100 pingli birini öldürünce hile diye sövüyorlar 😅

Düşük pinge sahip olunca oyundan keyif alıyorum. Ve şey deceğim sana bugün müteahhit ile konuştum ucuza kaçmış cidden. Ben yıllardır altyapımın 39 Mbps desteklediğini sanıp kullanıyorum. Extranette 38 Mbps yazıyor büyük ihtimal hem de aşarı derece ihtimal ile Türk Telekom ilk kurulduğunda ölçüm yapmış büyük ihtimal. Bu kablo çöp bakmışlar 39 Mbps deyip kapatmışlar. TT elit ekip çağırdım gözümün önünde ölçüm yaptırcam.
@Ulunay dediğin gibi ekip çağırdım geldiler bugün hız ölçümü yapıldı. Ankastrede bulunan hızım 60 download/51 Mbps upload şeklinde çıktı ki upload hızında bir şaşkınlık yaşadım. Nasıl yani dedim. Santral mesafem tam olarak 500 metre ve gelen hızlar bunlar. Yani bir şaşkınlık içerisindeyim. Evime gelen kabloda ek olduğu fark edildi bu da hızımı 25 Mbps daha da düşürüyor. Aslında 50/50 güzel bir simetrik alabilir bu altyapıda.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı