Hat değerlerini yorumlama

Megaloman

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu değerler nasıl? CAT6 kablo almıştım ama ankastreye nasıl götüreceğimi bulamadım. Bu yüzden eski telefon kablosunu kullandım.
Kabloyu nasıl çekeceğime dair de tavsiye alabilir miyim? Cat6 kablo çekenler nasıl ve nereden çekiyorlar?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (90).png
    Ekran Görüntüsü (90).png
    6,6 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu değerler nasıl? CAT6 kablo almıştım ama ankastreye nasıl götüreceğimi bulamadım. Bu yüzden eski telefon kablosunu kullandım.
Kabloyu nasıl çekeceğime dair de tavsiye alabilir miyim? CAT6 kablo çekenler nasıl ve nereden çekiyorlar?

SNR degerin düsük. Kablo degisimini yapip tekrar bakarsak ancak karar verebiliriz. Eski kablon nereden geciyor? Duvar icinden ankastreye mi?

SNR degerin düsük. Kablo degisimini yapip tekrar bakarsak ancak karar verebiliriz. Eski kablon nereden geciyor? Duvar icinden ankastreye mi?
Duvarın içinden geçiyor. Yaklaşık 20 yıllık bir kablo ve 2 tane de ek bulunuyor.
Ankastreden çekiliyor.
Kabloyu ankastreye ulaştırmakta zorlanıyorum. Galiba ya duvarları dolaşarak ya da pencereden aşağıya sarkıtarak ankastreye ulaştıracağım.

Son düzenleme:
Hat zayıflaması ile ulaşılabilir hızın alakası yok.

Bir hat yorumlanırken öncelikle hız ve hat zayıflamasına bakılır. Olası bir sorun varsa direk göze çarpar.

Ardından CRC ve SNR gelir.

Ankastreye giden telefon hattı elbette duvarın içinden vb. noktadan geçiyordur. Eski kabloyu sökün. Sustanın bir ucuna CAT-6 kabloyu sıkıca bağlayın;

Susta şart. Bağlamakla kalmayın hatta eşit seviyeye getirip güzelce bantlayın. Sağlam olduğundan emin olun.

Ardından sustayı kanalda salın. Önce susta sonra kablo gelecek. 5-10cm civarında bir WD-40 olur, vazelin olur yağlayın. Bu sayede zorlanmadan çekersiniz.

Ankastreye kadar kablo çekimi yapıldıktan sonra ev tarafından kanalın tam önünden gevşek bir düğüm atın, kablo aşağı kaçmasın.

Kabloyu ankastreye direk çakın asla ek yapmayın.

Şu sarı soyacağın uç kısmı kabloyu ankastreye çakmaya yarıyor;

Örnek olsun diye bu linki bırakıyorum, 1 milyoncuda daha ucuza bulunuyor.

Uç kısmını soymadan direk uygun porta çakın. Renk fark etmez, + veya - ucu yok. Eski kabloyu sökerken hangi portun size ait olduğunuda rahatlıkla göreceksiniz. Olmadı kalemle işaret koyarsınız.

Çakma için ise Youtube'de örnek videolar var. Sizin tek farkınız 30₺ krone pensesine vermek yerine 5₺ manuel olan aparatı kullanmış olmanız olacak.

Yazması çok kolay gibi gözükse bile 2 kişi 1 saat içinde rahatlıkla halledecektir.
Ev tarafı için kablonun ucuna RJ-11 çaktırın. 1-2₺ bile tutmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı