Hava Akışı İçin Ek Fan Tavsiyesi ve Bir Kaç Soru

Soraklı

Kilopat
Merhaba,

Kasaya önden daha fazla hava akışı sağlamak için bir fan arayışındayım. Mümkün olduğunca 100TL fiyat bandını aşmayan, CFM değeri yüksek ve düşük sesle çalışması aradığım özelliklerdir.

Listem:

MarkaModelRPMMin DBAvg DBMax DBMin CFMAvg CFMMax CFMFiyat
Cooler MasterMasterFan Pro 140 Air Flow1600,006,0021,0036,0053,0079,50106,00 ₺ 73,36
CorsairAF140 Quiet Edition1150,0024,0024,0024,0067,8067,8067,80 ₺ 119,12
Be QuietBL040 Pure Wings 2 PWM#N/A19,8019,8019,8061,2061,2061,20 ₺ 74,06

CFM değeri açısından Cooler Master(CM), dBa değeri açısından Be Quiet, CM'de bir sıkıntı bulursam ikinci tercih için Corsair CFM değeri ile kağıt üzerinde daha iyi gözüküyor.

Desibel olarak kağıt üzerinde gördüğümüz farkı rahatsız edici bir şekilde duymak mümkün olur mu? Yoksa bu farklar çokta mühim değil midir? Desibelin gerçekteki karşılığını tam olarak anlamlandıramadığımdan soruyorum.

Birde şunu merak ediyorum, CM üzerinde hareketli tuş var ben bunu performans modunda tam gaz çalışması için ayarlarsam anakart üzerinden hızını PWM ile değiştirebilir miyim? CM tanıtım bağlantısı Kendisi anakart üzerinden hızı değiştirilemiyormuş güvensizliği verdiği gibi fiyat performans açısından da cazip duruyor burayı aydınlatabilmeniz benim için önemli.

Siz aralarından hangisini seçmemi önerirsiniz? Nedeni ile yazmanız çok makbule geçer. Ek olarak bunların dışında da önerebileceğiniz tavsiyeler varsa yeniliklere de açık olduğumu belirtmek isterim. Şimdiden yazanlara teşekkür ederim.

@GerginGörünüşlüAdam bu modeli düşüneceğim ek tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.

Birde şunla alakalı konuyu açtıktan sonra tekrar baktım ancak yine bir bilgi bulamadığım için tekrar sormak isterim, Cooler Master MasterFan Pro(3 pinli) anakart üzerinden sıcaklığa bağlı olarak hızı ayarlanabilir mi? Oradaki modlar kafamı karıştırdı 3 pinli her fan hızı anakart üzerinden kontrol edilebiliyor mu?

@GerginGörünüşlüAdam bu modeli düşüneceğim ek tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim.

Birde şunla alakalı konuyu açtıktan sonra tekrar baktım ancak yine bir bilgi bulamadığım için tekrar sormak isterim, Cooler Master MasterFan Pro(3 pinli) anakart üzerinden sıcaklığa bağlı olarak hızı ayarlanabilir mi? Oradaki modlar kafamı karıştırdı 3 pinli her fan hızı anakart üzerinden kontrol edilebiliyor mu?
Bildiğim kadarıyla anakartınız destekliyorsa kontrol edebiliyorsunuz 3 pinlileri.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı