Hava Harp Okulu okumak nasıl bir süreçtir?

Stellarway

Femtopat
Katılım
12 Kasım 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba bu okulu okuyan, mezun olan, bırakan ya da mülakatlarda elenen varsa yazabilir. Sadece nasıl bir süreçti merak ediyorum.
 
Son düzenleme:
Mülakatları geçtiniz mi ya da gitmemeyi mi tercih ettiniz? Nasıl bir süreçti intibak eğitimine kadar olan süreç?
@Megaton

Orada yanlış anlaşılma olmuş. Gözden geçtim demek istedim ben. Ortopedi bıraktı beni L5'ten. Daha sonrasında da kalpten bıraktılar. Kısacası anlamsız bir mülakat var.

Hava Harp Okulu okumak istediğiniz zaman diğerinden daha farklı oluyor sağlıktan geçtikten sonra psikomotor testi ve öğrenci seçme uçuşu oluyor.
 
Son düzenleme:
Herkese merhaba bu okulu okuyan, mezun olan, bırakan ya da mülakatlarda elenen varsa yazabilir. Sadece nasıl bir süreçti merak ediyorum.
İlk önce sağlıkı doğman, hayata 10-0 önde başlaman lazım :) Aylarca kapı kapı doktor gezdim, doktorlarla konuştum ve işin sonunda anladım ki boşa kürek çekiyorum. Her şeyden önce bu hayata şanslı bir başlangıç yapman lazım yani sağlıklı olman lazım.

Yıl olarak 20 yaşı geçmemen gerekiyor, yani eğer 2005'li isen ve sınava 2025 yılında gireceksen 2025-2005 = 20.

İlk önce basit evrak kontrolleri sonrası boy-kilo kontrolüne alınıyorsun.
Sonra kişilik değerlendirme testi ve fiziki değerlendirme testine alınıyorsun.
Kişilik değerlendirme testinde herhangi bir şekilde eleme yapılmıyor, sadece senin kişiliğini ölçüyorlar ve ona göre mülakatta karşına çıkıyorlar. Fiziki değerlendirme ise bir spor sınavı, 400 metro koşu, şınav ve mekikten oluşuyor.

Eğer yukarıda saydıklarımda başarılı olursan 2.gün Psikomotor Testine çağırılıyorsun.
Bu test senin ne kadar sürede tepki verdiğini ölçer. Önünde bir joystick olur, bu joysticki önünde ki ufak simülatörde kullanırsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Psikomotor'da tamamsa artık mülakata çağırılırsın, mülakat için internetten bulduğum şu yazıyı buraya yapıştırıyorum.
"Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda Mülakat Aşaması olan, mülakat komisyonu tarafından, görüşme yoluyla adayın; gelişime açıklığı, bireysel zenginlik ve kültürü, söylenenleri doğru anlama, konuşma ve ifade becerisi değerlendirilmektedir."

Mülakatı da geçtiysen hayırlı uğurlu olsun :)

Bu arada bu sürecin bir kaç aşaması daha var.
Öğrenci seçme uçuşu.
İntibak eğitimi.
Güvenlik araştırması.
 
İyi bir genel kültürün yoksa veya iyi bir konuşmacı değilsen mülakatları geçemezsin. Zaten sağlık şartlarından bahsetmeme gerek yok. Olacağına bırak en kötü dış kaynak girersin
 
İyi bir genel kültürün yoksa veya iyi bir konuşmacı değilsen mülakatları geçemezsin. Zaten sağlık şartlarından bahsetmeme gerek yok. Olacağına bırak en kötü dış kaynak girersin
Ya bir de dış kaynak alımı çıkmış. Rütbeli subaylar eleştiri yapıyordu. Hava Harp bitiremeyen biri F-16 uçağını savaşçı ruhuyla uçuramaz ancak nakliye pilotu olur, diyorlardı. Hocam ben 2 kez Msü ye girdim ikisinde puan gelmedi bırak mülakatı. İlk sene olmayınca yurt dışı için çalışmalara başlamıştım sınava 2 ay kala tekrar MSü' ye hazırlanayım derken arada kaynadı gitti. Şunu anlıyorum: Bu mesleği gerçekten yapmak istiyorsan sadece kafanı oraya odaklayacaksın. Yani sadece tyt çalışır gibi ders çalışman gerekiyor aslında başka bir şey yok. Sonrasında tabi ki üniversite sınavı kasman gerekiyor. Yakın bir arkadaşımın abisi bu haziran üdsteğmen olacak. Şu an F-16 harbe hazırlık eğitimi alıyor Balıkesir'de. Daha yeni Çiğli eğitimlerini tamamladı. Bana demişti sıkı çalış gel diye. Ama şimdi o kadar kızıyorum ki 1 senede adam olmaz mı bir insan diye. Neyse bu sene mühendislik kazanıp sivil bir üniversitede mühendisliğe başlamayı istiyorum. Çünkü bu darbe senesinde bir çok öğrenci atıldığı için sivil üniversitelerden öğrenci alımı yapılmıştı o zaman. Yine bulunduğum ilçeden bir abi 3.sınıf Akdeniz Mühendislik'ten direkt HHO 3.sınıfa geçmişti. Yine belki öyle bir şey olur diye. Ya da sivil pilot lisansı alıp dış kaynak alımlarına başvurmak istiyorum. Ama en öncesi şu sınavdan sonra sanırım üniversitedeyken tekrar son şansımı kullanıp msü ye ve üniversite sınavına hazırlanmak olacak(2005 doğumluyum).
 
Ya bir de dış kaynak alımı çıkmış. Rütbeli subaylar eleştiri yapıyordu. Hava harp bitiremeyen biri F-16 uçağını savaşçı ruhuyla uçuramaz ancak nakliye pilotu olur, diyorlardı. Hocam ben 2 kez MSÜ'ye girdim ikisinde puan gelmedi bırak mülakatı. İlk sene olmayınca yurt dışı için çalışmalara başlamıştım sınava 2 ay kala tekrar MSÜ'ye hazırlanayım derken arada kaynadı gitti. Şunu anlıyorum: Bu mesleği gerçekten yapmak istiyorsan sadece kafanı oraya odaklayacaksın. Yani sadece TYT çalışır gibi ders çalışman gerekiyor aslında başka bir şey yok. Sonrasında tabii ki üniversite sınavı kasman gerekiyor. Yakın bir arkadaşımın abisi bu haziran üdsteğmen olacak. Şu an F-16 harbe hazırlık eğitimi alıyor Balıkesir'de. Daha yeni çiğli eğitimlerini tamamladı. Bana demişti sıkı çalış gel diye. Ama şimdi o kadar kızıyorum ki 1 senede adam olmaz mı bir insan diye. Neyse bu sene mühendislik kazanıp sivil bir üniversitede mühendisliğe başlamayı istiyorum. Çünkü bu darbe senesinde birçok öğrenci atıldığı için sivil üniversitelerden öğrenci alımı yapılmıştı o zaman. Yine bulunduğum ilçeden bir abi 3.sınıf Akdeniz mühendislik'ten direkt HHO 3.sınıfa geçmişti. Yine belki öyle bir şey olur diye. Ya da sivil pilot lisansı alıp dış kaynak alımlarına başvurmak istiyorum. Ama en öncesi şu sınavdan sonra sanırım üniversitedeyken tekrar son şansımı kullanıp MSÜ'ye ve üniversite sınavına hazırlanmak olacak(2005 doğumluyum).

O durum ohal ilan edildiği ve asker kalmadığı için oldu. Zaten harp okulu mezunu değilsen pilot olamazsın yani bu güne kadar dış kaynak 1 kere alım yapıldı. Bakımcı yaparlar bunu içinde uçak, makine, elektronik mühendisleri ayrıcalıklı olur.
 

Geri
Yukarı