Hava Harp Okulu okumak

Hayojin

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
ASUS B450M Dragon
ASUS Radeon RX 6650 XT DUAL 8GB
G.SKILL 16GB RIPJAWS V 3200MHZ
WD 480GB Green SN350 NVME M.2
Gamebooster GB-W002B 650W 80+ Bronze
Arkadaşlar size bir sorum var, sizce Hava Harp Okulu okumak mantıklı mı? Hava Harp Okulu okumak istememin nedenleri de küçüklüğümden beri askerliğe merak ve hevesimin oluşu. Havacılık istememin sebebi ise hem pilotluğun her alandan cazip gelmesi hem de eğitiminin KHO ve Dho'na göre daha iyi olduğunu düşünmem. Ama önümde bir engel var o da gözlerimde miyop oluşu. Ameliyatla düzeltmek mümkün fakat sağlık kontrollerinde elenme ihtimalim bir hayli yüksek. Sizce bu riski göze alınır mı? Gözüşleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitimin KHO ve DHO göre daha iyi falan değil. Kafanda boş boş senaryolar kurma.

Ek olarak her Hava Harp Okuluna giden kişiler pilot olmuyor/olamıyor küçüklük hayalini biraz gerçeğe dökmen gerekli.

• G kuvveti
  • Derslerin iyi olması
  • Hocalarının senden memnun olması
  • Sporda iyi olması
  • Yabancı dil. (İngilizce)
Uçak kullandırtırlar faka dediğim gibi sadece en iyiler. Ola biliyor.

Yukarıdakilerin hepsi bir etken. G kuvveti dayanıklılığı genetik diye biliyorum. Normal olarak 4G kuvveti fakat uçağı ters-yatay şekillere soktuğunuz zaman G kuvveti yükseliyor zaten normal olarak 4G dayana biliyoruz ama o bahsettiğim hareketlerde ve diğerlerinde 9G kadar çıkıyor diye biliyorum tam emin değilim.

Zaten gözünde problem varmış muhtemelen sağlıktan elenirsin ama denemekten zarar gelmez. Ben kesinlikle denerdim.

Son düzenleme:
Miyopiniz yüksek seviyedeyse (2.5 veya 2 numaranın üstünde) genel olarak Harp Okuluna girme ihtimaliniz çok zor. Ameliyat olursam diye düşünüyorsanız Ameliyatın yapılabilmesi için miyopinizin uzun bir süre numara olarak artmaması gerek. Yine de MSÜ sınavına girin tabii, tecrübe olur.

Eğitimin KHO ve dho göre daha iyi falan değil. Kafanda boş boş senaryolar kurma.

Ek olarak her Hava Harp Okulu'na giden kişiler pilot olmuyor/olamıyor küçüklük hayalini biraz gerçeğe dökmen gerekli.

• G kuvveti.
  • Derslerin iyi olması.
  • Hocalarının senden memnun olması.
  • Sporda iyi olması.

Yukarıdakilerin hepsi bir etken. G kuvveti dayanıklılığı genetik diye biliyorum. Normal olarak 4G kuvveti fakat uçağı ters-yatay şekillere soktuğunuz zaman g kuvveti yükseliyor zaten normal olarak 4G dayana biliyoruz ama o bahsettiğim hareketlerde ve diğerlerinde 9G kadar çıkıyor diye biliyorum tam emin değilim.

zaten gözünde problem varmış muhtemelen sağlıktan elenirsin ama denemekten zarar gelmez. Ben kesinlikle denerdim.

Ders ve sporda iyiyim yabancı dilimde çok iyi ama dediğim gibi gözler miyop 1.75 numara uzun zamandır büyümüyor bu yüzden ameliyatla düzelebilir ama araştırdığım yerlerden bazılarında sağlıkta sorun çıkar diyen de var çıkmaz diyende bu konuda bilginiz var mı? He bir de eğer jet pilotu olamazsam da büyük ihtimal karacı yaparlar ve karacılıkta benim için 2. seçenek zaten her halükarda asker olmak istiyorum verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

Ders ve sporda iyiyim yabancı dilimde çok iyi ama dediğim gibi gözler miyop 1.75 numara uzun zamandır büyümüyor bu yüzden ameliyatla düzelebilir ama araştırdığım yerlerden bazılarında sağlıkta sorun çıkar diyen de var çıkmaz diyende bu konuda bilginiz var mı? He bir de eğer jet pilotu olamazsam da büyük ihtimal karacı yaparlar ve karacılıkta benim için 2. seçenek zaten her halükarda asker olmak istiyorum verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

Geçen var ameliyat ile biraz şans işi. Ucuşa elverişli olmak için skolyoz derecen 0 olmalı artı olaraktan.

Yabancı dil problem değil. Öğretiyorlar diye biliyorum hazırlık sınıfı var diye biliyorum.

Havacılıkta sağlık en önemli husus. Ama yine şansını dene.

Geçen var ameliyat ile biraz şans işi. Ucuşa elverişli olmak için skolyoz derecen 0 olmalı artı olaraktan.
Evet nolur nolmaz diye 1 ay sonra film çektireceğim bende skolyoz kamburluk var mı diye şansa bırakmamak için.

Hocam eğer bu sene gireceksen biraz hızlı ol eğer biraz yüksek çıkarsa fizik tedavi süresi uzun olur.
Film için 1 ay sonraya sıra verdi yoksa benle alakalı değil ama ben şimdiden egzersiz falan yapmaya başladım skolyoz için sporumun haricinde.

Eğitimin KHO ve dho göre daha iyi falan değil. Kafanda boş boş senaryolar kurma.

Ek olarak her Hava Harp Okulu'na giden kişiler pilot olmuyor/olamıyor küçüklük hayalini biraz gerçeğe dökmen gerekli.

• G kuvveti.
  • Derslerin iyi olması.
  • Hocalarının senden memnun olması.
  • Sporda iyi olması.

Yukarıdakilerin hepsi bir etken. G kuvveti dayanıklılığı genetik diye biliyorum. Normal olarak 4G kuvveti fakat uçağı ters-yatay şekillere soktuğunuz zaman g kuvveti yükseliyor zaten normal olarak 4G dayana biliyoruz ama o bahsettiğim hareketlerde ve diğerlerinde 9G kadar çıkıyor diye biliyorum tam emin değilim.

zaten gözünde problem varmış muhtemelen sağlıktan elenirsin ama denemekten zarar gelmez. Ben kesinlikle denerdim.

Hocam uzman erbaşlar vs. ne kadar ücret alıyor, veya ücretlerle ilgili herhangi bir bilginiz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı