Hava soğutma vs. Sıvı soğutma

Bende g4560 var gerekli mi stock sogutucudan kurtulmak? Sıcaklık yuk altinda 60 derece civari 61 62 de oluyor.

İşlemci ufak çapta overclock ile uzun süreler götürecekse sıvı soğutma alıp boşu boşuna işlemcinin haşatını çıkarmaktansa hava soğutmayla işlemci yetersiz gelmeye başlayana kadar kullanmayı yeğlerim ki 4 yıl önce öyle de yaptım. 4790K bırak overclock üstüne Turbo Boost kapattım çünkü bu haliyle bile yetiyor.

Yani sözün özü görsellik önemli değilse işlemci yetersiz kalmaya başladığında hava soğutmayı üst düzey sıvı soğutma ile değiştirip Overclock yapmak bir seçenek; işlemci, anakart ikilisini değiştirmek başka bir seçenektir. Ben ikincisini yeğlerim.

Assassin's Creed son iki oyununda işlemci yetersizliği yaşadım.

Sıvı soğutmaların giriş seviyelerinde Fiyat/Performans oranı düşük. Bütçe az ise hava soğutma, aynı fiyattaki bir sıvı soğutmadan daha fazla performans gösterecektir.

Ve kesinlikle Turbo Boost' u kapatıp denemenizi öneririm. Küçük bir performans artışı için çekirdek voltajını gereksiz derecede arttıran bir özellik.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı