Hava vs sıvı soğutma

Arkadaşın sana önerdiği kule fanı 5600 ile kullanıyorum, OCli şekilde boşa 30-35 yükte 60-65 derece alıyorum. Oyunda 50-65 arası geziyor. OC kapalıyken de Max 56 dereceyi gördüm.

Ve şuna emin olabilirsin hiçbir 240mm sıvı soğutma bu kule fandan daha iyi soğutamaz.

Millet sıvı soğutmanın suyla soğuttuğunu falan sanıyor, su ile taşıyıp yine hava ile soğutuyorsun.
Her zaman ısıyı taşımak verim kaybıdır.

Kule fan da sıvı soğutma da 240mm radyatöre sahip sence hangisi daha iyi soğutur?
Sıvı soğutmalar konusunda anlayamadığım bir bilgi kirliliği mevcut.

Termalright'ın modelinden mi bahsediyorsunuz yoksa ID-Cooling modelinden mi bahsediyorsunuz?

Sizce SE 214-XT ile arasında ne kadar performans farkı vardır?

1700586887196.png

Dediğin AK400 ile aşağı yukarı aynı soğutmada olduğunu düşünürsek, peerless Assasin'in de AK620'den biraz daha iyi olduğu düşünlürse aşağı yukarı 5-6 derece civarı oynar. Belki daha fazla.

5600'e sıvı soğutma almaya gerek yok AG400 ile rahat rahat soğutursun. Onu da geçtim ki hadi ileride değişeceğim 5800'e 5900'e 5800x3D'ye 5700X'e geçeceğim dersen de peerless assasin alırsın yine soğutur yine soğutur.

5700X'i hele attığınla da soğutursun. Keza AK400 ile soğuttum 65 dereceyi geçmiyor...

Görünüşü hoşuna gidiyorsa al sıvı soğutma ancak çok da gerekliliği yok. Peerless assasin ile piyasada olan işlemcilerin tamamını bir şekilde soğutursun.

Hem sıvı hem de hava soğutma kullanmış biri olarak hava soğutma diyorum. Peerless assasin diyorum susuyorum.

Sıvı aldık 3 kere pompasından ayrı, radyatöründen ayrı garantiye gitti mal. Dandikte değildi piyasanın en iyilerinden biriydi. Sessizlik konusunda da hava soğutma daha iyidir Arctic almadıkça.

Kasanız eğer 160mm hava soğutma destekliyorsa tek geçerim...

Sizce SE 214-XT ile arasında ne kadar performans farkı vardır?
Termalright daha iyidir, bütçen yoksa SE 214-XT alırsın 6-7 derece daha sıcak çalışır yine çok memnun kalırsın.

Ancak MSI CoreLiquid M240 alacak paran varsa Termalright almanı öneririm.

Görünüşü hoşuna gidiyorsa al sıvı soğutma ancak çok da gerekliliği yok. Peerless assasin ile piyasada olan işlemcilerin tamamını bir şekilde soğutursun.

Hem sıvı hem de hava soğutma kullanmış biri olarak hava soğutma diyorum. Peerless assasin diyorum susuyorum.

Sıvı aldık 3 kere pompasından ayrı, radyatöründen ayrı garantiye gitti mal. Dandikte değildi piyasanın en iyilerinden biriydi. Sessizlik konusunda da hava soğutma daha iyidir Arctic almadıkça.

Kesinlikle katılıyorum yüz binlerce liralık server sistemleri bile bir avuç kule fan ile soğutulurken, bu işlemciler yanlarında oyuncak kalır.

Forumda sıvı soğutmalar hakkındaki bilgi kirliği umarım düzelir.
Büyük bir çoğunluk sıvı soğutmaların "sıvı" yazdığından daha iyi soğuttuğunu düşünüyor.

Ek olarak doğum günün kutlu olsun nice yıllara :)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2025428

Dediğin AK400 ile aşağı yukarı aynı soğutmada olduğunu düşünürsek, peerless Assasin'in de AK620'den biraz daha iyi olduğu düşünlürse aşağı yukarı 5-6 derece civarı oynar. Belki daha fazla.

5600'e sıvı soğutma almaya gerek yok AG400 ile rahat rahat soğutursun. Onu da geçtim ki hadi ileride değişeceğim 5800'e 5900'e 5800x3D'ye 5700X'e geçeceğim dersen de peerless assasin alırsın yine soğutur yine soğutur.

5700X'i hele attığınla da soğutursun. Keza AK400 ile soğuttum 65 dereceyi geçmiyor...

Önerdiğin bir model var mı? Şunu alırsan yeterli olur dediğin. Bir pahalı bir ucuzda olabilir. Bu arada doğum günün kutlu olsun. Yanlış anlamadım inşallah pastayı.

Kesinlikle katılıyorum yüz binlerce liralık server sistemleri bile bir avuç kule fan ile soğutulurken, bu işlemciler yanlarında oyuncak kalır.

Forumda sıvı soğutmalar hakkındaki bilgi kirliği umarım düzelir.
Büyük bir çoğunluk sıvı soğutmaların "sıvı" yazdığından daha iyi soğuttuğunu düşünüyor.
Oyuncak kalır da günümüz kasalarında adam akıllı havalandırma da yok.

Sıvı iyidir ama üst model olunca iyidir. Orta-üst seviyeler de olur ancak giriş seviyelerine kesinlikle karşıyım.

Önerdiğin bir model var mı? Şunu alırsan yeterli olur dediğin. Bir pahalı bir ucuzda olabilir.
Ucuz yolla aradan sıyrılayım 5600x-5700x-7500F-7600-7600X gibi işlemcilerde de üzmesin (Sırasıyla sıcaklık 75-80 civarına çıkar) dersen.

5800X-5900X-5950X-7700-7800 gibi işlemcilerde kafam rahat soğusun dursun dersen (Sırasıyla ısılarıda 85 dereceye kadar çıkar ancak problem etmez.)

200₺ ucuza kaçayım dersen AG620 alabilirsin, ışıklı olsun dersen Peerless Assasin, Sessiz dersen Peerless Assasin.

Ha şöyle bir şey var garantiye alayım dersin Peerless Assasin alırsın geçersin sıkıntı olmaz. Görünüşünü sevdim diyorsan belirttiğin sıvı soğutmayı alabilir veya alternatifine yönelebilirsin.

Ek olarak doğum günün kutlu olsun nice yıllara :)
Bu arada doğum günün kutlu olsun.
Teşekkürler.

Oyuncak kalır da günümüz kasalarında adamakıllı havalandırma da yok.

Sıvı iyidir ama üst model olunca iyidir. Orta-üst seviyeler de olur ancak giriş seviyelerine kesinlikle karşıyım.

Ucuz yolla aradan sıyrılayım 5600X-5700X-7500F-7600-7600X gibi işlemcilerde de üzmesin (Sırasıyla sıcaklık 75-80 civarına çıkar) dersen.

5800X-5900X-5950X-7700-7800 gibi işlemcilerde kafam rahat soğusun dursun dersen (Sırasıyla ısıları da 85 dereceye kadar çıkar ancak problem etmez.)

200₺ ucuza kaçayım dersen AG620 alabilirsin, ışıklı olsun dersen Peerless Assasin, Sessiz dersen Peerless Assasin.

Ha şöyle bir şey var garantiye alayım dersin Peerless Assasin alırsın geçersin sıkıntı olmaz. Görünüşünü sevdim diyorsan belirttiğin sıvı soğutmayı alabilir veya alternatifine yönelebilirsin.

Teşekkürler.

Teşekkürler yardımlarınız için.

Oyuncak kalır da günümüz kasalarında adamakıllı havalandırma da yok.

Ucuz yolla aradan sıyrılayım 5600X-5700X-7500F-7600-7600X gibi işlemcilerde de üzmesin (Sırasıyla sıcaklık 75-80 civarına çıkar) dersen.

5800X-5900X-5950X-7700-7800 gibi işlemcilerde kafam rahat soğusun dursun dersen (Sırasıyla ısıları da 85 dereceye kadar çıkar ancak problem etmez.)

Teşekkürler.

Şeyi sormayı unuttum inventus güvenilir bir site mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı