Havacılık Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular

Ben şimdi lise 4'üm. Sivil pilot olmak için her halükarda belirli bir yüksek ücret ödeyecek miyim eğitim için ?
Pilotaj bölümüne gideceksin. Bildiğin üzere, bu üniversitelerde uçuş eğitimleri de var. Bu uçuş eğitimlerine girmek için ücret ödüyorsun. Yani, bursun yoksa büyük rakamlar ödeniyor.

Burs kazanmak da maalesef biraz zor. İyi dereceler istiyor.

Tam rakamları bilmiyorum. Türk Hava Kurumu Üniversitesin'de arkadaşım var. Uçuş eğitimi için 65.000 dolar ödendiğini söylemişti.

Türk Hava Kurumu Üniversitesin'de arkadaşım var.
THK'dan çok kaçan var bu ara hocam. Bir kaç arkadaşım da orada eğitimi yarıda bırakıp bölüm değiştirmek zorunda kaldılar ve lanetle anıyorlar burayı.

@Jira
@painkiller

Hepinize ben tesekkur ederim. Bunlari epeydir merak ediyordur. Boyle merak ettigim seyleri arastirirken genelde soyle bir sikinti yasiyorum, aciklamasini okurken bilmedigim baska bir seye denk geliyorum, onu arastirirken de baska bir seye. Keyifli olsa da cok zaman kaybi oluyor. Sayenizde az zamanda cok buyuk isler basardim : )

Bir de forumda yas ortalamasinin azligindan yakiniyordum, bilgili insanlar olmasi cok guzel bir sey!

Boyle havacilik ile ilgili teknik meseleleri anlatan " Teknik havacilik for Dummies " gibi bir kitap var mi bildiginiz? Surekli size sorup durmaktansa : )

THK'dan çok kaçan var bu ara hocam. Bir kaç arkadaşımda orada eğitimi yarıda bırakıp bölüm değiştirmek zorunda kaldılar ve lanetle anıyorlar burayı.
Benim arkadaşın şikayetini duymadım. Büyük ihtimal fiyatlar yüzünden kaçmış olabilirler. Arkadaşın anlattığına göre olay şöyle. Benim arkadaş girdiğinde sözleşme gibi bir şey imzalanmış o yıl girenlere. Her yıl, uçuş eğitimi dahil olayı 30.000 TL'ye kapatmışlar. Yani THK, hadi zam yapıyorum diyemeyecek bu jenerasyona.

Ama maalesef onlardan sonra girenlere bu rakamları istiyorlarmış. Garip.

Sosyaldeki bu havacılık bölümünü takibe al bence. Her yeni konuda bildirim gelirse sana çok şey öğrenebilirsin. İlgili olmana çok sevindim. Hatta boş zamanında havacılık sayfasındaki konuları geriye doğru okumaya çalış. Çok fazla şey paylaşılmaya başlandı artık burada. Mutlaka ilgini çekecektir. Elimizden geldiğince canlı tutmaya çalışıyoruz burayı biz de

Boyle havacilik ile ilgili teknik meseleleri anlatan " Teknik havacilik for Dummies " gibi bir kitap var mi bildiginiz? Surekli size sorup durmaktansa : )
Havalimanında kullandığımız Airbus ve Boeing bakım kitapları var İngilizce olarak binlerce sayfalık A'dan, Z'ye her şeyi anlatıyor bu kitaplar. Ancak maalesef sadece çalışanlar için iş anında kullanılabiliyor.

Kitap olarak değil de, güzel İngilizce eğitici, öğretici belgesel ve videolar ile çok daha iyi bilgi sahibi olabilirsin. Burada da güzel bilgiler paylaşıyoruz, takibe alabilirsin.

Son düzenleme:
nasıl bir duygu ?
Yaz sıcağında buz gibi bir limonata gibi Tadı bambaşka
Bütün sanayi gruplarına yön vermek nasıl bir his ? Cidden keyifli olduğunu düşünüyorum
O kısmı tam anlayamadım kusura bakma
Kitap olarak değil de, güzel İngilizce eğitici ve öğretici belgesel ve videolar ile çok daha iyi bilgi sahibi olabilirsin.
@bitwise ayrıca Air Crash Investigation belgesellerini de izleyebilirsin ama gözün korkmasın sonra Sor istediğini ayrıca burada havacılığı sevenler cevaplamayı da sever Katılım olsun ki burası canlı olsun hep Üç dört kişiyle olmaz malum

Uçmak uçurtmak nasıl bir duygu ?
İnsanların güvenli bir şekilde uçmasını sağlamak, ağızlarına bile alamayacakları mesafeleri, arkalarına yaslanarak uçmaları gurur verici bir şey bizim için Kendim uçunca bu kadar zevk almıyorum, öyle söyleyeyim

Stresli, ağır sorumluluk isteyen meslek dalları. İncelikle yürütülüyor işler
Bütün sanayi gruplarına yön vermek nasıl bir his ? Cidden keyifli olduğunu düşünüyorum
Ben de anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…