Havacılık Üzerine Bir Website Kurmak

Havacılık üzerine bir web sitesi kurulsa kullanır mısınız?

• Evet

• Belki, güzel olursa

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
İşinizi sevdiğinizden eminim ancak insan yine de pilotluğu arzuluyordur :)
Ben bakim yaptigim ucagin basarili bir şekilde take off yapmasından daha çok zevk aliyorum :) Pilotluk hayalim olsaydı olurdum kesinlikle. Ama hiç olmadı :)

Sitenin içeriğinde neler olacak? Kimlere hitap edecek? Öyle kuru kuruya site kurulmaz. Araştırma yapman lazım.
Hale hazırda bir ekibimiz var bu konu ile ilgili. Sadece bu konuda nasıl bir tepki alırız anlamında sordum. Yoksa elbette araştırma vs. bunlar olmazsa olmazlarımız.

Herkese merhabalar.
Havacılık üzerine bir web sitesi kurulsa kullanır mısınız? Sadece havacılığın konuşulduğu, günlük paylaşım vb. olan bir siteden bahsediyorum.
Bence güzel olur. Açıkçası yurtdışında çok fazla site ve forum var bu alanda. Ama ülkemizde maalesef hiç yok denecek kadar az veya salla baş yapılmış sayfalar var. Hatta Technopat Sosyal'deki Havacılık bölümü bile çoğu sayfadan daha aktif ve renkli diyebilirim:)

Öyle bir sayfa ve forum açılsa seve seve ben de gelirdim yazardım bilgilerimi paylaşırdım.

Havacılık alanında forum açılabilir aslında. Bütün sanalcılar, gerçek pilotlar ve sektördekiler deneyimlerini paylaşabilir. Belki vardır ben bilmiyorum.

Böyle bir forum var. Hatta daha önce Yusuf Kurt'u da konuk alıp forumun sesli sohbet bölümünde röportaj yapmışlardı lakin şu anda ne durumda bir bilgim yok.

Havacılık üzerine site veya forum benzeri bir proje ortaya koymak zordur. Harcayacağınız parayı çöpe atıyor bile olabilirsiniz. Tabii bana kalsa hiçbir şey çöpe gitmez. Ama anlatmak istediğim şey kurulduktan hemen sonraları fazla erişim beklememeniz gerektiğidir. Bu öyle ki kurulduktan sonra çok zaman geçse bile istediğinizi alamayabilirsiniz. Ülkemizde havacılığa meraklı birçok genç olmasına rağmen hangisi girip bu tarz şeyleri araştırıyor, az çok tahmin edersiniz.

Ben zamanında daha minimal bir proje yapmak istemiştim. Blogger tarzı. Öğrendiklerimi yazacak, yazdıkça öğrenecektim. Amacım buydu. Havacılık sektöründe bir mevki sahibi olursam ki inşallah olacağım; nasıl çekirdekten yetiştiğimin bir göstergesi olacaktı bende. Sana tavsiyem de bu olacaktır. Gerekirse seninle beraber yazmak isteyen arkadaşlar sana ulaşır, beraber oluşturduğunuz metni yayınlarsınız. İllaki forum tarzı olacak diye düşünme.

Verebileceğim en iyi tavsiye bu olurdu sanırım. Tabii neyi istiyorsan onu yap yine :)

Şu sitede bazı konularda ufak bilgilendirici yazılar var: Uçuşa Dair , forum açısından bakacak olursak IVAO gibi ağlara kayıtlı olan bazı VA ların ve IVAO Türkiye'nin forumu var yardımlaşma ve paylaşım amaçlı. Aslında yapılmış yerler varda ya dağınık bir halde yada aktivite eksikliğinden yok denebilecek durumda. Açıkçası aranızda simülatör vb. kullanan varsa kesinlikle IVAO gibi bir networkte katılmasını tavsiye ederim. Kesinlikle realizmi arttırır ve kendinizi geliştirebilirsiniz (teorik bilgi olarak).

Şöyle söylemeliyim ki Havacılık sektörüne ilgi duyan az insan var. Bu nedenle aktif üye sayısı az olur ama üyeler de gerçekten zaman buldukça siteye girip yazılar yazmaya çalışır havacı insan böyledir yani :D Az ama öz üyelerin olur, iyi insanlarla tanışırsın. Şimdiden kolay gelsin başarılar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı