Havacılık ve Uzay Mühendisliği vs Makine Mühendisliği

idk1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bu sene YKS sınavına girdim ve tercih süreci devam ediyor. Bu yüzden bilgisi olan arkadaşlar benimle iletişime geçerse çok iyi olur. Sıralamam şu an Gaziantep Adana gibi şehirlerde havacılık ve uzay mühendisliği okumaya yetiyor ancak birçok kişi bu alanın yeterince iş imkanı olmadığını söylüyor. Bu yüzden çok kararsız kaldım.

Proje geliştirme, tasarlamaya ilgim var bu yüzden tasarım içeren bölümleri okuyabilirim. Eğer sıralamam uçak mühendisliğine yetseydi direkt uçak mühendisliği verecektim ama yetmediği için şu an havacılık ve makine arasındayım. Makine için ikçü Kocaeli bursa teknik gibi üniversitelerde okuyabilirim. Sizin görüşünüz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende seninle aynı durumdayım. Hep havacılığa dair bir şeyler okumak istedim fakat uçak gelmiyor. Havacılık ve uzay yazmayı düşünüyorum. Samsun ve antep önündeki seçenekler. Antebi araştırıyorum fakat okuyan birilerine ulaşmak çok zor. Makineyi bende düşünmüştüm fakat çoğu konuştuğum kişi artık bu sektörün önünün kapandığını mezun sayısının çok arttığını söylüyorlar. Bu yüzden otomotiv mühendisliğini araştırmaya başlamıştım. Şu an gazi otomotivle Gaziantep havacılık arasındayım. Sen olsan neyi tercih ederdin?

Bende seninle aynı durumdayım. Hep havacılığa dair bir şeyler okumak istedim fakat uçak gelmiyor. Havacılık ve uzay yazmayı düşünüyorum. Samsun ve antep önündeki seçenekler. Antebi araştırıyorum fakat okuyan birilerine ulaşmak çok zor. Makineyi bende düşünmüştüm fakat çoğu konuştuğum kişi artık bu sektörün önünün kapandığını mezun sayısının çok arttığını söylüyorlar. Bu yüzden otomotiv mühendisliğini araştırmaya başlamıştım. Şu an gazi otomotivle Gaziantep havacılık arasındayım. Sen olsan neyi tercih ederdin?
Hocam ikisi de birbirine çok yabancı değil temelleri makineye dayanıyor. Size hangisi sıcak geliyorsa onu seçmelisiniz.

merhabalar. ben de sizin gibi otomotiv mühendisliğini yazmak istedim gazi ve kocaeli listeye eklemeyi düşündüm ancak bir hocam bana otomotiv mühendisliğine şu an ülkede ihtiyaç olmadığını ve zaten gerekli olan her şeyi makine mühendislerinin yaptığını söyledi. bunu söylediği için otomotiv mühendisliği listeye eklemekten vazgeçtim. havacılık ve uzay mühendisliği için instagramdan adana alparsan türkeş ve gaziantep öğrencileriyle iletişime geçmeye çalıştım. iha,siha,roket,drone,helikopter,uçak gibi çok geniş çaplı çalışma alanlarının olduğunu belirttiler. bu yüzden listeye havacılık ve uzay mühendisliğini de ekledim. makine mühendisliği konusunda ise şöyle diyim. eğer kocaeli bursa izmir ankara gibi yerlerde okunursa bu bölümün işsiz kalacağını düşünmüyorum çünkü oralarda geniş çaplı staj imkanları da olur. sanayi bölgesi oldukları için oradan direkt iş bulunabileceğini de düşünüyorum. ben listeye kocaeli,bursa teknik,izmir katip çelebi gibi üniversitelerin makine mühendisliğini ekledim ama geleceğini düşünmüyorum. büyük ihtimal havacılık ve uzay mühendisliği gelecekmiş gibi duruyor. dediğim gibi listeye makine mühendisliğini eklemeyi düşünürseniz sanayi bölgelerini yazmayı tercih edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı