Havacılık yönetimi nasıl bir bölüm?

Merhaba. Evet, iki göz numaram da büyük, doğru hatırlıyorsunuz. Heyet raporu alırken bir problem olmadı. Standart göz muayenesinden bir farkı yok. Raporu ise belli bir meblağ ödeyerek devlet hastanesinden almıştım.

Merhaba cevap güncel diye bir sorayım dedim. Havacılık yönetiminde Türk Hava Kurumu , İstanbul Bilgi , Eskişehir , kocaeli gibi bir alternatifim var (thk sıralaması bana göre 10-20k önde) sizce istanbul bilgi bu konuda iyimidir? Ve şu anda yazacak birisi için önerirmisiniz ( asıl hedefim ybs alfernatifim havacılık yönetimi).

Merhaba cevap güncel diye bir sorayım dedim. Havacılık yönetiminde Türk Hava Kurumu , İstanbul Bilgi , Eskişehir , Kocaeli gibi bir alternatifim var (THK sıralaması bana göre 10-20k önde) sizce İstanbul Bilgi bu konuda iyi midir? Ve şu anda yazacak birisi için önerir misiniz? Asıl hedefim YBS, alternatifim havacılık yönetimi.
Merhaba. THK'yı yazmayın, üniversitenin devamlılık konusunda problemleri var. Eskişehir bu üniversiteler arasında en köklü olanı. Eğitimi ve akademik kadrosu kalitelidir. Eskişehir'de okumanın güzelliği de artısı oluyor. İstanbul'daki üniversiteler de network olarak gayet iyi durumda bildiğim kadarıyla. Eskişehir bence hala en iyi tercih.

Önerir misiniz sorusuna gelirsek, ne beklediğine ve beklentilerine bağlı. İş ağı İstanbul, Antalya üzerine kurulu. Önüne çıkacak iş ilanlarının neredeyse tamamı burada olacak. Alacağın maaş başlangıç için 45-50 bin ₺ bandında olacak. (THY'ye girmediğin sürece) Eğer diyorsan ki ben İstanbul, Antalya'da yaşamaya tamamım, başlangıçta bu ücretler de problem olmaz, neden olmasın. Okunulabilir tabii ki. Ama şunu da belirtmem lazım ki sektördeki birçok pozisyona Havacılık Yönetimi mezunu dışında kişiler de başvuruyor ve alınıyor. İş fazla, evet ama rakibin de fazla. Bunlara göre bu bölüm okunmalı mı ya da okunmamalı mı sen karar vermelisin.

Merhaba. THK'yı yazmayın, üniversitenin devamlılık konusunda problemleri var. Eskişehir bu üniversiteler arasında en köklü olanı. Eğitimi ve akademik kadrosu kalitelidir. Eskişehir'de okumanın güzelliği de artısı oluyor. İstanbul'daki üniversiteler de network olarak gayet iyi durumda bildiğim kadarıyla. Eskişehir bence hala en iyi tercih.

Önerir misiniz sorusuna gelirsek, ne beklediğine ve beklentilerine bağlı. İş ağı İstanbul, Antalya üzerine kurulu. Önüne çıkacak iş ilanlarının neredeyse tamamı burada olacak. Alacağın maaş başlangıç için 45-50 bin ₺ bandında olacak. (THY'ye girmediğin sürece) Eğer diyorsan ki ben İstanbul, Antalya'da yaşamaya tamamım, başlangıçta bu ücretler de problem olmaz, neden olmasın. Okunulabilir tabii ki. Ama şunu da belirtmem lazım ki sektördeki birçok pozisyona Havacılık Yönetimi mezunu dışında kişiler de başvuruyor ve alınıyor. İş fazla, evet ama rakibin de fazla. Bunlara göre bu bölüm okunmalı mı ya da okunmamalı mı sen karar vermelisin.
THK daki devamlılık sıkıntısı tam olarak ne demek pek anlayamadım sürekli devamlılık mı gerekiyor yoksa ara sıra aksıyor diye mi acaba? Birde kaliteli bir ingilizce tek başına yeterli olur mu sektörde acaba

THK'deki devamlılık sıkıntısı tam olarak ne demek pek anlayamadım. Sürekli devamlılık mı gerekiyor yoksa ara sıra aksıyor diye mi acaba? Bir de kaliteli bir İngilizce tek başına yeterli olur mu sektörde?

Kastettiğim şey, Türk Hava Kurumu 2019'dan beri kayyum tarafından yönetilmekte. Şu an belki daha iyi bir durumdadır ama bünyesinde çeşitli problemleri barındırıyordu. Araştırırsan birçok şey bulabilirsin.

Sektördeki dil beklentisine gelirsek, İngilizce artık senin bilmen gereken bir dil olarak görülüyor. Senden beklenen iyi bir İngilizcenin yanında hangi dili öğrenebilirsin veya hakimsin. Artık bu soruluyor. Yani demem şu ki İngilizcenin gerçekten iyi bir düzeyde olması gerekiyor.

Kastettiğim şey, Türk Hava Kurumu 2019'dan beri kayyum tarafından yönetilmekte. Şu an belki daha iyi bir durumdadır ama bünyesinde çeşitli problemleri barındırıyordu. Araştırırsan birçok şey bulabilirsin.

Sektördeki dil beklentisine gelirsek, İngilizce artık senin bilmen gereken bir dil olarak görülüyor. Senden beklenen iyi bir İngilizcenin yanında hangi dili öğrenebilirsin veya hakimsin. Artık bu soruluyor. Yani demem şu ki İngilizcenin gerçekten iyi bir düzeyde olması gerekiyor.
Merhaba tekrardan. Tercih listemde Bandırma onyedi eylül YBS ile eskişehir teknik havacılık yönetimi arasında kaldım. Sizde eskişehirde okumuştunuz sanırım. Sizce güzel mi üniversite , bölüm vs. İnternette övenlerde var torpiller var , alan kısıtlı diyenlerde var. Sizin görüşünüz nedir

Merhaba. Üniversite ve şehir güzel, ben fazlasıyla memnundum ve gayet güzel yıllar geçirdim. Bölümün sana yaratacağı fırsatlara gelirsek:

Burada genel anlamıyla bahsetmiştim. İş bulmakta problem yaşamazsın, özellikle doğru bağlantıları kurarsan. Fakat şartları bu olur. Torpilden bahsedeceksek bu durum her yerde karşına çıkabilecek bir durum. O ülkemizin durumu ile alakalı maalesef.

Merhaba. Üniversite ve şehir güzel, ben fazlasıyla memnundum ve gayet güzel yıllar geçirdim. Bölümün sana yaratacağı fırsatlara gelirsek:

Burada genel anlamıyla bahsetmiştim. İş bulmakta problem yaşamazsın, özellikle doğru bağlantıları kurarsan. Fakat şartları bu olur. Torpilden bahsedeceksek bu durum her yerde karşına çıkabilecek bir durum. O ülkemizin durumu ile alakalı maalesef.

Hocam merhaba yazılarınızı okudum da hala öneriyor musunuz ben YBS istiyordum ama doğu dışında yer gelme ihtimali çok düşük mezun desen o ruh halinde değilim havacılığa geldiğimiz de de hocama sormuştum önü çok açık değil dedi sizce yazılırmı halen hedefi yurt dışı ve maaş konusunda da sıkıntı çekmek istemeyen biriyim tercihe az kaldı sizce yazmalı mıyım ileride pişman olur muyum ve açıkta kalma şansım var mı ayrıca uçaklara da merakım var seveceğimi düşüniyorum yardım ederseniz çok iyi olur

Hocam merhaba yazılarınızı okudum da hala öneriyor musunuz ben YBS istiyordum ama doğu dışında yer gelme ihtimali çok düşük mezun desen o ruh halinde değilim havacılığa geldiğimiz de de hocama sormuştum önü çok açık değil dedi sizce yazılır mı halen hedefi yurt dışı ve maaş konusunda da sıkıntı çekmek istemeyen biriyim tercihe az kaldı sizce yazmalı mıyım ileride pişman olur muyum ve açıkta kalma şansım var mı ayrıca uçaklara da merakım var seveceğimi düşünüyorum yardım ederseniz çok iyi olur.

Merhaba. Sorduğunuz birçok sorunun cevabı mu mesajımda var.

Buradan bir fikir edinebilirsiniz.

Merhaba. Sorduğunuz birçok sorunun cevabı mu mesajımda var.

Buradan bir fikir edinebilirsiniz.

Merhaba mesajları okuduğuma göre mezunsunuz ve havacılık yönetimi hakkında yeterince bilgiye sahipsiniz acaba havacılık yönetimi okuduktan sonra hangi meslekleri yapıyoruz havalimanında çalışmayı isteyen biriyim havacılığı severim işler isimleri ve az da olsa yaptıklarından bahseder misiniz?

@steadyflow merhaba yıllar sonra konuyu gördüm 😁 şu an acaba işinden memnun musun ne yapıyorsun? Bu sene tercih vereceğim şu an ekstra olarak İngilizce kursuna gidiyorum B2 Kuruna kadar kaydoldum acaba sivil havacılık mı seçsem? Havacılık yönetimi mi? Alanya'da okumayı düşünüyorum veya Antalya bir de dövme iki bölümde de engel mi? Yaptırmayı düşünüyordum ama sivil havacılık da maalesef engelmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı