Havacılık yönetimi nasıl bir bölüm?

Merhaba. O sıralamalarda 13 bin fark kapanmayacak bir aralık değil, demem o ki gelme ihtimali bence var. Sınavın zorluğu hakkında fikrim yok fakat sınavın genel sonuçları sıralamaları kaydırabilirsin. Bundan dolayı benim tavsiyem ilk sıraya Eskişehir'i yazman olacaktır. Samsun'daki bölüm de gittikçe gelişiyor fakat Eskişehir'in yeri sivil havacılıkta bir başkadır. Ben de Trabzon'da yaşıyorum ve Trabzon'da yaşarken Eskişehir'de okudum. Evet, biraz uzak ve uçak ile ulaşım olmadığından işler bazen zor olabiliyor ama okul ve alacağın eğitim tercihi daha önemli. Eskişehir de güzeldir, şehirden de pişman olmazsın.
Anladım, biraz da ulaşım ve uzaklık kafama takılmıştı ama siz de hemşerim olarak nasıl olacağını anlattınız 😄. O zaman 1.sıraya Eskişehiri yazacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Anladım, biraz da ulaşım ve uzaklık kafama takılmıştı ama siz de hemşehrim olarak nasıl olacağını anlattınız 😄. O zaman 1. sıraya Eskişehir'i yazacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim, şimdiden hayırlı olması dileğiyle.

m
merhabalar ben de havacılık yönetimi okumak istiyorum ama bazı yorumlar gözümü korkuttu torpil gerek ataması az iş bulma zor gibi laflar var genelde bunlar doğru mu? süleyman demirel üni ve kastamonu üni. yazabılıyorum ikisinde de hazırlık var bu uni.ler okunur mu?

Merhaba, ben de Havacılık Yönetimi okumak istiyorum ama bazı yorumlar gözümü korkuttu. Torpil gerek, ataması az, iş bulma zor gibi laflar var genelde. Bunlar doğru mu? Süleyman Demirel Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitelerini yazabiliyorum. İkisinde de hazırlık var bu üniversiteler tercih edilir mi?
Merhaba. Torpil kısmını anlayamadım. Devlet kadroları için söyleniyorsa herhangi bir mülakat süreci bulunmuyor. Özel sektörde de işinizde iyi olduktan ve tüm aşamaları geçebildikten sonra kimse sizi kolay kolay geri çevirmez, bu şirketler içi karlılık her şeydir. Karlılık için de işini iyi yapan kişilere ihtiyaç duyulur. Üniversiteler hakkında bilgim yok. Yabancı dil sektör için çok önemli, İngilizce bilginiz çok iyi değilse veya güvenmiyorsanız bir yıl hazırlık eğitimi alabilirsiniz.

Merhaba. Torpil kısmını anlayamadım. Devlet kadroları için söyleniyorsa herhangi bir mülakat süreci bulunmuyor. Özel sektörde de işinizde iyi olduktan ve tüm aşamaları geçebildikten sonra kimse sizi kolay kolay geri çevirmez, bu şirketler içi karlılık her şeydir. Karlılık için de işini iyi yapan kişilere ihtiyaç duyulur. Üniversiteler hakkında bilgim yok. Yabancı dil sektör için çok önemli, İngilizce bilginiz çok iyi değilse veya güvenmiyorsanız bir yıl hazırlık eğitimi alabilirsiniz.
nereye baksam thy e girmek için torpilin gerekli falan deniyor hazırlık olan okulları yazacağım kendimi geliştirmek istiyorum gerekirse tercih esnasında havalimanına gidip birilerini bulup konuşmaya çalışacağım bir çok yerden birilerine ulaşmaya çalışıyorum. staj imkanı var mı üniversitelere göre değişiyodur kesin.

Nereye baksam THY'e girmek için torpilin gerekli deniyor. Hazırlık olan okulları yazacağım, kendimi geliştirmek istiyorum. Gerekirse tercih esnasında havalimanına gidip birilerini bulup konuşmaya çalışacağım. Birçok yerden birilerine ulaşmaya çalışıyorum. Staj imkanı var mı? Üniversitelere göre değişiyordur kesin.
Türk Hava Yolları'nın işe alım süreçleri başlı başına zorlu. En az 4-5 aşamalı bir süreçten bahsediyoruz. Eğer bu sürecin sonucunda başarılı olup işe başlayan birçok arkadaşım var. Hiçbiri de herhangi bir torpile sahip değildi. Bu işe giriş seviyesinde çok da dert edilmesi gereken bir nokta değil, belki yükselirken yaşanan şeyler olabilir. Ayrıca sektörde Türk Hava Yolları dışında da birçok firma bulunuyor.

Havaalanına gidip birileriyle konuşmanı çok da önermem, sektör içinde yer alan, çalışan kişilerin birçoğu başka sektörden buraya geçiş yapmış kişilerden oluşuyor. İş konusunda bilgi verebilirler, evet ama öncelik burada eğitim kısmı. Staj imkanı için de, okul çok önemli, evet. Bazı okullar süreci öğrencileri için yürütüyor ve imkan yaratıyor. Olmadığı taktirde de kendi başına çeşitli başvuruları gerçekleştirebilirsin.

hocam merhaba havacılık yönetimi bölümünden tercihimi yapacağım size bir sorum olacaktı. Sağlık raporu,adli sicil kaydı gibi istenen belgeler olduğunu gördüm. bu belgeleri tercihten öncemi sonramı çıkarıyoruz? İnternette bununla alakalı bir bilgi bulamadım.

Hocam merhaba. Havacılık Yönetimi bölümünden tercihimi yapacağım. Size bir sorum olacaktı. Sağlık raporu, Adli sicil kaydı gibi istenen belgeler olduğunu gördüm. Bu belgeleri tercihten önce mi sonra mı çıkarıyoruz? İnternette bununla alakalı bir bilgi bulamadım.
Merhaba. Belgeler kayıt esnasında sunulan belgeler olup bahsettiğin belgeleri tercihini yapıp kayıt olmaya gittiğinde yanında götürüp kayıt işlemleri esnasında sunacaksın.

Merhaba. Belgeler kayıt esnasında sunulan belgeler olup bahsettiğin belgeleri tercihini yapıp kayıt olmaya gittiğinde yanında götürüp kayıt işlemleri esnasında sunacaksın.

Anladım hocam bu saatte cevaplandırdığın için çok teşekkür ederim. Son olarak belgelerde sanırım adli sicil kaydı ve heyet raporu gerekiyor, ben 2 hafta önce sicil kaydı almıştım temiz olarak bir de tek hekim sağlık raporu aynı şekilde. Tekrar sicil kaydı çıkarmama gerek var mı? Bir de sanırım tek hekim durum bildirir sağlık raporuyla heyet raporu farklı şeyler benim heyet raporu çıkarmam gerekiyor. Tekrardan teşekkür ediyorum iyi geceler diliyorum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı