Hayal ile gerçeği karıştırmak

SeikalR

Decapat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
159
Merhaba, herkese iyi günler. Başlıkta gördüğünüz üzere gerçek ile hayali karıştırıyorum. Örnek olarak: Benim hafızam çok aptaldır. Düzgün hiçbir şeyi hatırlamam ve hatırlamam çok zordur. Geçenlerde başladı bu olay. Çünkü beni delirtmeye başladı. Mesela uyumuşum rüya görüyorum. Rüyamda anneme tokat atıyorum mesela. Sonra sabah kalkıyorum. Sanki hala rüyadayım zannediyorum. Anneme vurduğum için annemin yanına yaklaşmıyorum fakat onu rüyada yapmıştım. Ama farkına varamıyorum bayağı bir süre. Nasıl atlatabilirim bu olayı? Geçen rüyamda bir adam öldürdüm. Uyandığımda polislerin beni almasını bekliyordum.
 
Aynısı banada oluyo geçen arkadaşlarla dershaneden dönüyoduk yoldan geçerken öyle bi sarhoş falan olmuşum ki kendime diyorum. Oğlum yoldasın falan diye anlamıyosun bile dalıp gidiyorsun.
 
Son düzenleme:
En iyisi doktora görünmek ama umarım benim düşündüğüm şey değildir.

Şizofreni, hastaların gerçek ile gerçek dışı olan olguları birbirinden ayırt edememesine yol açan, sağlıklı düşünce akışı, duygu kontrolü ve normal davranışa engel olan ciddi bir beyin hastalığıdır. Çoğu zaman yavaş yavaş gelişim gösterir. Erken teşhis ve tedavi çok önemlidir, ciddi komplikasyonlar gelişmeden hastalığın kontrol altına alınmasını sağlar.
 

Geri
Yukarı