Hayal kırıklığı olan iOS deneyimi

Daha once Casper, Oppo Reno, S10e kullanmış biri olarak deneyimlemek adına iPhone 13'e geçtim ve kısa-öz olarak derdimi anlatmak gerekirse Oppo'da da, Samsung'da da cok daha az detaylarda sorun yasiyordum.

Ornek olarak:
1- Denetim masasinda bir ayar kapatamiyorum. İlla basili tutup ayarlara gitmem gerekiyor. Aksi takdirde sık sık otomatik açılan Wi-Fi ve Bluetooth'u kapatmam gerekiyor. Bu tabii ki sorundan cok sistem tercihi ama yeteri kadar kullanisli olmadigi gercegını degistirmez. Veya yine sistem tercihi olan tersine şarjın olmaması...
2- Kayıtlı Wi-Fi'ler arası geçişi her zaman sorunsuz yapamaması, çok komik bir durum:D Daha once kullandigim telefonlarimda casper dahil asla bu sorunu yasamamistim ancak kendisi gecis yapmak icin yuzde doksan olarak benim elime ihtiyac duyuyor.
Ya da guncellemeleri elle kontrol etmenin gerekliligi… evet, gelen guncellemeler gozukmuyor ve otomatik yapmiyor. Ne iOS ne de uygulamaların önemlı bir kısmı.
3- Fotograflardaki istenmeyen HDR ve sarilik: Hiçbir çözümü yok ama ovguler arasinda kolay kolay bahsedilmiyor.
4- Face ID'yi kafasına göre kullandırtmaması: Evet; yanlış yüz girmediniz, bir süre geçtiği için şifre istemedi veya benzeri bir durum. Sebebi keyfi, rastgele zamanlarda şifre girmek zorunda kalıyorum. Sabah uyandığımda gelen mesaja bakmak isteyıp yatacagımda o sıfreyı gırmek ezıyet oluyor ınsana.
5- Her guncelleme de degisen ekran sureleri ve daha bircok detayda karsimiza cikan ufak sorunlar. Ana hatlarla amiral seviyedeki hiçbir cihaz zaten sorun cikarmiyor, ana etkenin detaylar olmasi gerekiyor. Ancak benim kullanimimda detaylarda sadece sorunları gorebildim.

Ailemde ilk IPhone'u anneme 11 aldirarak gorebilmistim ve annemin “memnun degilim, sorun yasiyorum” demelerine insanlarin ovgulerinden dolayi kulak asmiyor, yanlış kullanimindan kaynakli oldugunu iddia ediyordum. Bugünse guzel bir kampanya olmasi halinde S23'e gecmek icin gun sayiyorum. Video ile cok isiniz yoksa ve sosyal medya tarafinda eskisi kadar önemli bir farkin kalmadigini dusunursek iPhone zorunluluktan cok tercih olarak alinabilecek bir cihaz.
Bu arada yukarida bahsettigim sorunlar bana ozel olan seyler de degil. Arastiridigim kadariyla azimsanmayacak bir kesim yasiyor ancak Apple iste… eksigini gun yuzune cikarmiyor insanlar…
Son sözüm ise, donanımsal olarak çok güzel olmasına rağmen insanların sözleri aksine yazılımsal olarak insana eksik hissettiren bir cihazıdr iPhone 13..

Son düzenleme:
Kullanmayı becerememişsin. Yoksa iOS en iyi mobil işletim sistemi. Windows Mobile'ın yeri ayrıdır ama.
Eğer okumadıysanız konuya mesaj yazmanıza gerek yok. Hata yaptıysam anlatın ki kullandığım cihazdan daha çok memnun olayım ben de:) Ana hatları ile zaten kötü olamayacak bir cihaz, benim şikayetlerim çok farkli.

iOS daha iyi bu arada daha yeni A54 aldım iPhone 11 biraz daha yeni olsa iPhone 11 alırdım.
S serisi ile A serisi çok farklı. İlk A50 2. yılında şıkayet baslatırken bir yıl önce cıkan s10'u ben şuan istesem rahatlıkla 3 yıl daha kullanabılırım. Farklı segmentlerın cıhazı ıphone ile a50 serisi.

Android bir işletim sistemidir, bilgisayar gibi kullanırsınız. iOS bir telefon yazılımıdır, uygulama indirir basar durursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı