Hayal kırıklığı olan iOS deneyimi

Çok kasıtlı olduğuna kesinlikle katılıyorum. Şu an XR kullanıyorum bundan önce ise S20 kullanıyordum. S20 sıkıntısı batarya süresi ve ısınmaydı. Şu an batarya süresi ve ısınma problemim yok ancak ayarları istediğim gibi özelleştiremiyorum. Ya da Android'de bir sürü kullanışlı widget oluyordu. IOS'ta ise Spotify widgeti saha yeni geldi, şaka gibi ama gerçek. Fotoğraf kısmına gelirsek kesinlikle Samsung daha iyi çekim yapıyor. iPhone söylenildiği gibi güzel çekemiyor. 2-2, 5 sene bu telefonu kullanıp Samsung(Snapdragon) geçmeyi planlıyorum.

Hocam işletim sistemi farklılıkları bulunmakta zaten ve IOS'in saydığınız konularda gerçekten boşa yol uzattığıda bir gerçek ancak Android işletim sistemini kullanan (üretici arayüzünü de hesaba katmak lazım) cihazlarında kimi saçma hatta gereksiz yönlerini unutmamak lazım (cihazlar arası dosya paylaşımı hızı, Swipe Gesture'ın hiçbir şekilde doğal hissettirmemesi vs). Hangi cihaz ve kullandığı OS veya arayüz sizin ihtiyaç alışkanlıklarınızı karşılıyorsa onu tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır insanların yorumları kişilerin kendi gereksinimlerine göre değişiklik gösterecektir.

İnternette bir ton IP14PMDEn S23 ultraya geçtim videoları var.
Neden acaba?

Çoklu uygulama açması, Google ve Microsoft ortaklığında Qualcomm gücüyle harika çalışması 5 yıl güncelleme desteği, harika kamera ve ekran deneyimi, Windows ile bağlantı özelliği, iPhone 14'ten ucuz olması vb. etmenler yüzüne geçmiş.

iOS çok başarılı bir ekosistem. Ancak bir çok kısıtlaması var ve bu kısıtlamalar sebebiyle ben yıllardır (3GS'den bu yana) uzak duruyorum.

Android son yıllarda ekosistem oldu. Ama bir Apple ekosistemi gibi değil.

iOS belli donanımlarda çalışıyor. Sabit. Android ise ART ile envai çeşit donanım üzerinde gayet güzel çalışmakta.

Android'deki fragmantasyon o kadar fazla ki, bazen insanlar "iOS da düşük RAM'de daha iyi performans var" diyebiliyorlar.

Herkes kişisel olarak istediği ekosistemi, istediği mobil OS'u seçebilir.

Bir arkadaşımız da iOS mobil yazılımdır demiş. Android de iOS'da mobil işletim sistemidir. Nereden fork'landığına bakarsanız görürsünüz

Arkadaşlar bazı insanlar iOS’u sevmeyebilir veya kullanımı ona uygun olmayabilir bu çok normaldir. Bunu dile getirdi eleştirdi diye kavga etmeye gerek yok. Yıllardır bir iOS vs Android kavgası dönüp duruyor. Şu hayatta bundan daha saçma az şey gördüm. Size hangisi daha kolay geliyorsa hangisi daha kullanışlı geliyorsa onu tercih etmelisiniz. Ne Android ne de iOS çöp işletim sistemleri. İkisi de farklı kitlelere hitap eden güzel mobil platformlar. Android kitlesi özelleştirmeyi, cihazının suyunu sıkmak isteyen, ayarlara tamamen hakim olmak isterken, iOS kitlesi telefonu kutudan çıkardığı gibi kullanmak isteyen, ayarlarla ilişkisini minimum da tutan, telefonun kendisi için her şeyi ayarlamasını seven kitle. Ki bende bir iOS kullanıcısı olarak ayarları ellemeyi hiç sevmem mesela. Bırakın insanlar hangisini kullanmak istiyorsa kullansın. Bana uygun olan sana uygun olmayabilir, bu çok doğaldır.

Tamamen alışkanlık meselesi.
Androidden iOS a veya iOS dan Androide geçişlerde eksik arama gözüyle bakılırsa işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ya alışacaksın ya da
Hem Android hem de iOS kullanıyorum ama Androide kullanırken tedirginim malum en ufak bir hataya bakar geri dönüşü yok her ne kadar özgür rahatlık vs olsa da işte böyle kötü yanları var. şikayetvar gibi birçok platformlardaki kredi kartı mağdurların büyük bir kısmı Android kullanıcısı olduğunu görürsünüz.
Hiçbir şey yüzde yüz güvenli değildir ama iOS daha güvenli veya zor diyebilirim daha doğru olur sanırım.
Benim tecrübelerime göre iOS da sistem yazılım açığı varsa sıkıntı ancak o zamanda hedefte sen ben olmuyoruz yani hedef büyük balık oluyor.
Androidde ise her an zararlı yazılımla karşı karşıya kalınabiliyor sistem açığının haricinde. Hatta Google Play uygulaması mağazası zararlı uygulamalarla dolu olduğunu bilmeyen yoktur. Apple Store uygulama mağazasında yok mu sanki elbette var ama dediğim gibi Google Play da zararlı uygulama yükleme olasılığı daha yüksek.
Bu 2 farklı platform arasındaki ince çizgidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…