Üniversiteye 3 yıl geç başlayacaksınız ama hayalini kurduğunuz ülkede okuyacaksınız. Siz olsanız ne yaparsınız?
Boş geçirmeyeceğim dilimi geliştirip biraz para biriktireceğim.Üniversite okuduğunuz ülkede kalıcı olarak da kalabileceğiniz için değer ama boş vaktinizi iyi değerlendirmelisiniz.
Lisemin ilk yıllarından beri bunu düşünüyordum ama olmaz diye çok üstüne gitmemiştim. Şimdi 18 yeni girdim bir işe gireceğim belli bir miktar para lazım onu biriktirip, dilimi belli seviyeye getirip, türkiye den de bir üniversiteye yerleşmem gerekiyor. Bu da demek oluyor zaten türkiye de bir bölüm mutlaka kazanmam lazım. B planı olarak da bu kazandığım üni den devam etmek olabilir. Tavsiyen için çok teşekkür ederim.Kendinize B planı da bulabilirseniz kesinlikle değecektir. Alternatif ülke, Türkiye’de okumak vb. planlar olabilir.
Bende öyle düşünüyorum üniversitem bitince iş de bulursam orada buna değecektir.Orada yaşayacaksan olur.
Yani 18 yaşında değil de 20 21 yaşında üniversiteye başlamanın çok bir önemi yok diyorsunuz doğru mu anladım.Üniversite yetişkinlik hayatının, yani asıl hayatının başlayacağı ve yön alacağı yer. Sağlam bir başlangıç için 3-5 yıl önemli değil.
Yani 18 yaşında değil de 20 21 yaşında üniversiteye başlamanın çok bir önemi yok diyorsunuz doğru mu anladım.
Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Kararsız kalmıştım belki yaşım mezun olunca çok olur diye ama senin de dediğin gibi işin sonunda mutlu bir hayat varsa 2 3 senenin pek bir önemi yok.İşin sonunda olacağın yer seni mutlu edecekse gram önemi yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.