Hayalimdeki mesleği yapmak istiyorum

• Konuyu başlatan polS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 622

polS

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, benim hayalimdeki meslek YouTube'da içerik üretmek. Kendi işimi yapmak istiyorum. Aileme yük olmak istemiyorum. Diyeceksiniz git bir yerde çalış ama ben hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bu konu lütfen dalga konusu olmasın. YouTube'da oyun içerikleri yapmak istiyorum. Oturuyorum PC başına her şey hazır kayıt, oyun falan. Bir yerde tıkanıyorum. Çekecek arkadaşım yok. İçerik bulamıyorum. Öneriniz varsa ilgiyle bekliyorum.

Arkadaşa gerek yok. Enes Batur'da tek başına kameraya kafa atarak video çekiyordu şimdi 15 milyon abonesi var güzel bir bilgisayarın varsa oyun videosu çek.

Öyle göründüğü kadar kolay değil oyun oynayarak para kazanmak. Ve en önemlisi garantisi yok. Bir şey olsa veya izlenmemeye başlasan işsiz kalırsın. O yüzden bu tip şeyleri yan iş veya hobi olarak yapmak gerekiyor. Zaten bu işlere başlayan herkes ilerledikten sonra ana işi haline getiriyor. Ayrıca yaratıcı olman, özgün fikirler bulman lazım. Biz senin içeriğine karar veremeyiz.
Ve yaşın küçükse böyle bir hayale sahip olman doğal, pek çok kişi öyle düşünüyor. Üniversiteye gelene kadar fikrin değişir muhtemelen. Çünkü hiçkimse hayatını oyun oynayarak geçirmek istemez.

Sadece oyun videoları ile bir yere kadar gidebilirsiniz. Oyun kanalları teker teker kapandı ve kapanıyor. Ayakta kalanlar ise zaten büyük kitleye sahip olan ve oyun dışında da etkinliği olan kanallar. Kendinizi sadece oyun ile kısıtlamamanız lazım. Amaç eğlendirmek olmalı. Eğlence videosu olduktan sonra nasıl olduğunun çok önemi yok. İster oyun oynayın, ister röportaj yapın, ister hiç akla gelmemiş bir fikri deneyin. Hepsini eğlenceli yapmanız lazım. Ekip olmaması çok üzücü bir durum çünkü online oyunlar ekipsiz çekilmiyor. Tek başınıza eğlenebileceğiniz oyunlar oynayın ve videoya çekin. Montajla da daha eğlenceli hale getirin. Bu şekilde ilerleyebilirsiniz.

Öyle göründüğü kadar kolay değil oyun oynayarak para kazanmak. Ve en önemlisi garantisi yok. Bir şey olsa veya izlenmemeye başlasan işsiz kalırsın. O yüzden bu tip şeyleri yan iş veya hobi olarak yapmak gerekiyor. Zaten bu işlere başlayan herkes ilerledikten sonra ana işi haline getiriyor. Ayrıca yaratıcı olman, özgün fikirler bulman lazım. Biz senin içeriğine karar veremeyiz.
Ve yaşın küçükse böyle bir hayale sahip olman doğal, pek çok kişi öyle düşünüyor. Üniversiteye gelene kadar fikrin değişir muhtemelen. Çünkü hiç kimse hayatını oyun oynayarak geçirmek istemez.

Hocam 18 yaşındayım. Açıkçası hayallerimin peşinden koşmak istiyorum. Okul okuyup işsiz kalan çok insan var. Kendi fikrim sadece. Ablam ameliyat teknikerliği okudu ama sürekli ders çalışıyor. Şu an iş bulmaya çalışıyor. Aileme ise danıştığı polis mesleği. Çünkü artık ders çalışmaktan yoruldu ve bir iş sahibi olmak istiyor.

Gülen arkadaşlar, sizin hayattaki amacınız nedir acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı