Hayalinizdeki araba ve özellikleri nedir?

Bodykit'li bir BMW M4 2015 çok iyi olurdu. Çok hoşuma gidiyor.
1650500627222.png
 
Atış serbest. :D Hayalimdeki araba AWD station wagon.

100-120 kWh grafen bataryalı tam elektrikli araba isterdim. Bundan 7 yıl önce İspanyol bir şirketin yaptığı, TÜV onayı da almış olan grafen bataryası o dönemde aynı ağırlıktaki lityum pillere göre 3.35 kat fazla enerji depolayabiliyordu. Aynı batarya kapasitesi için 3.35 kat daha hafifti kısacası, bu da elektrikli arabaların ağırlık dezavantajını önemli ölçüde azaltıyor. Çok daha hızlı şarj edilip şarj döngüsü daha uzun oluyordu. Ayrıca çarpışmalarda grafen yapıdan dolayı şaside iç çekirdek daha yüksek dayanıma sahip olacak.

Motor gücünün aşırı yüksek olmasına gerek yok, toplam 250-280 beygir ve 350-400 Nm tork civarı güç bence ideal. 4 çeker olması durumunda arkadaki elektrik motorunun öndekine göre güç oranının %60 - %40 olmasını tercih ederim.

Burun kısmı kısa olacağından iç mekanın geniş olması için çok uzun aks mesafesine ihtiyaç yok. 2600 mm aks mesafesi daha kısa burunla (içten yanmalı motor yok çünkü) şimdiki C sınıfı araçlardan daha iyi diz mesafesi sağlar. Tabii kabin öne daha yaklaşacağı için bagaj kısmı da biraz daha geniş olacak, 450-500 litre arası bagaj yeterli olur. Aracın toplam uzunluğu en fazla 4.2 metre olursa tam istediğim boyut olur.

Station wagon, 2600 mm aks mesafesi ve en fazla 4.2 metrelik uzunluk için tasarımın burun yapısında radikal bazı değişiklikler yapılması gerekir. Ağırlık dağılımı öne biraz daha yakınlaşacağı için batarya ve daha büyük arka elektrik motoru yerleşimini daha dikkatli yapıp dengelemek lazım, yine de 50-50 dağılımını yakalamak pek mümkün olmaz. Öndeki boş ağırlık oranı %55'i geçmediği sürece benim için ideal olur.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı