Hayalinizdeki meslek nedir?

Gerçekten herhangi bir konuda umudunuz var mı arkadaşlar? Ben hep şuna inandım, eğer sevdiğin işi yaparsan hiçbir zaman çalışmazsın. Ama ne bileyim mevcut duruma bakınca ne yaparsan yap bir şekilde köleliğe çıkıyor olay.
Benim için sabit bir pasif gelirim olması. 3-5 bin veya neyse. O pasif gelir bana aydan aya gelsin. Ya bir yerde bir yatırımım olsun ya kiram gelsin fark etmez. Birçoğumuzun geçinme sıkıntısı olmadığı zaman asıl sevdiği şeyi bulacağına inanıyorum. Çoğumuz gelire göre düşünüyoruz. Ama biri size dese ki, al 3 ev, aylık getirileri 5 bin lira. Çoğumuzun böyle bir durumda çok çok farklı şeyler seçeceğine adım gibi eminim. Kimi resim yapar kimi başka bir şey. Ama iş olarak bakınca ve bir yerden sonra kendi seçtiğin şeyi yapmak zorunda olunca insan o kadar da sevmediğini fark ediyor. Benim düşüncem bu.

Sana katılıyorum.
 
Herkes ''Hayalinizdeki'' kelimesine takılmış ama clickbait içindi o. Konunun albenisi olsun diye. Yoksa benim de çoğu kişinin de hayallediği bir meslek olduğunu düşünmüyorum.

Dediğim gibi para için. Yaşayabilmek için. Yoksa umurumda olmaz. Kölelikten başka bir şey değil.
 
Diş hekimliği. 😃
Bu fakültenin çok ağır bedelleri var benden söylemesi. Malzemelerin pahalı olmasının yanı sıra gençliğinizin ve akıl sağlığınızın her geçen sene daha da yok olduğuna tanıklık edeceksiniz.
 
Astronotluk. Uzaya gitmeyi, oranın atmosferini görmeyi çok isterdim fakat günümüzde olacak iş değil. Belki 1 veya 2 asır sonra teknoloji tamamen gelişince tüm insanlar gitmeye başlar diye düşünüyorum.
O devire denk gelmeyi isterdim açıkçası :/
 

Yeni konular

Geri
Yukarı