Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. Bundan öncesinde askerdeydim. O esnada sınava girip üniversite kazandım ve şu an Aile evinde üniversite okuyorum. Okuduğum bölümü bile onlar seçti artık siz düşünün. İçine kapanık ve küçük çevresi olan biriyim. Yıllardır hem ailevi sorunlarla hem de bazı diğer sorunlarla mücadele ediyorum. Ama artık gerçekten sabrım tükendi sayılır. Yıllardır hep aynı şeyler hep aynı şeyler. İnsan bıkıyor yemin olsun. Ailem yaptığım şeyleri görmeyip, en ufak olayda üstüme geliyor sonra ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi gelip özür diliyorlar ama bu bir döngü oldu artık ve başkası olsa çoktan gitmişti buradan, çok zoruma gidiyor artık. Ancak ne gidip güvenebileceğim bir arkadaşım ne de akrabam olmadığı ve onlara muhtaç olduğum için hep bunları yutuyorum ama artık çok gururuma dokunuyor. Kardeşim benden kaç yaş küçük bana saygısızlık yapıyor ona söz geçirmiyorlar. Başkaları sadece okurken bense her hafta harçlığımı çıkarmak için part time bir işte köpek gibi çalışıyorum. Okula gidip geliyorum, kardeşimi okuldan alıyorum ama en ufak bir hatamda başliyorlar kızıp kükremeye. Onlarla konuşurken bile bir şeyi demeden 3-4 kere düşünüyorum kızmasın diye öyle söylüyorum. Bazen odama geçiyorum kafa dinleyim diye bu sefer de gelip neden konuşmuyorsun diyorlar. Onların da psikolojik problemleri olduğuna eminim artık ama bunun beni yıpratmasından çok sıkıldım. Kardeşim bile bana saygı duymuyor. Zaten dışarıda düşündüğüm bir sürü şeyler var. Okul, sosyalleşme, hayat mevzuları gibi sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bununla uğraşıyorum. Burada vereceğiniz tavsiyelere açığım. Yardımcı olun Allah için artık. (18'den büyük arkadaşlar yazarsa sevinirim.) İyi geceler.
Güzel kardeşim burası orta doğu burada orman kanunları işler. İyi, efendi insan olursan burnundan getirirler. Kardeşin sana saygısızlık mı yaptı çarpacaksın ağzına 2 tane, bir afallayacak sonra bak bakalım sana nasıl saygı duyuyor. Ailen sana gereksiz yere bağırıp çağırıyorsa sen daha fazla bağırıp çağıracaksın, haksız olsan bile üste çıkacaksın vs vs.
Normal bir aile yapın yok senin anladığım kadarıyla bir an önce bulunduğun ortamdan uzaklaş, kendine yeni bir ortam kurmaya çalış yoksa hayatın boyunca bunun sıkıntısını çekeceksin. Sen kaçıp kurtulmazsan kimse sana yardım etmeyecek bunu unutma.
Su yazdigin 2 paragrafi okudugumda aslinda hayatinin ne kadar da yolunda gitmedigini ve cok sikici bir hayatinin oldugunu anladim.
Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. bundan öncesinde askerdeydim. O esnada sınava girip üniversite kazandım ve şu an aile evinde üniversite okuyorum. Okuduğum bölümü bile onlar seçti artık siz düşünün. İçine kapanık ve küçük çevresi olan biriyim. Yıllardır hem ailevi sorunlarla hem de bazı diğer sorunlarla mücadele ediyorum. Ama artık gerçekten sabrım tükendi sayılır. Yıllardır hep aynı şeyler hep aynı şeyler. İnsan bıkıyor yemin olsun. Ailem yaptığım şeyleri görmeyip, en ufak olayda üstüme geliyor sonra ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi gelip özür diliyorlar ama bu bir döngü oldu artık ve başkası olsa çoktan gitmişti buradan, çok zoruma gidiyor artık. Ancak ne gidip güvenebileceğim bir arkadaşım ne de akrabam olmadığı ve onlara muhtaç olduğum için hep bunları yutuyorum ama artık çok gururuma dokunuyor. Kardeşim benden kaç yaş küçük bana saygısızlık yapıyor ona söz geçirmiyorlar. Başkaları sadece okurken bense her hafta harçlığımı çıkarmak için part time bir işte köpek gibi çalışıyorum. Okula gidip geliyorum, kardeşimi okuldan alıyorum ama en ufak bir hatamda başliyorlar kızıp kükremeye. Onlarla konuşurken bile bir şeyi demeden 3-4 kere düşünüyorum kızmasın diye öyle söylüyorum. Bazen odama geçiyorum kafa dinleyim diye bu sefer de gelip neden konuşmuyorsun diyorlar. Onların da psikolojik problemleri olduğuna eminim artık ama bunun beni yıpratmasından çok sıkıldım. Kardeşim bile bana saygı duymuyor. Zaten dışarıda düşündüğüm bir sürü şeyler var. Okul, sosyalleşme, hayat mevzuları gibi sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bununla uğraşıyorum. Burada vereceğiniz tavsiyelere açığım. Yardımcı olun Allah için artık. (18'den büyük arkadaşlar yazarsa sevinirim.) İyi geceler.
Herkesin kendine göre dertleri var, hatta toplum psikolojisi iyi değil; çoğunluk rol yapıyor. Gün bitsin devran dönsün. En aşağıdan başlarsak en azından bir ailen var, sana tepki gösterselerde onlar senin ailen. El gider onlar kalır. Aile evinde üniversitesi okumak, şehir dışında okumaktan iyidir. Pek çevren yok ise üniversitesi de 2 ders arası boş vaktin oluyordur. O boş zamanlarda KPSS konularına çalış, zamanla belli bir konu birikimine sahip olacaksındır. Sene sonu sonu KPSS'ye girersin iyi puan alırsan, kamu da işe girebilirsin. Belki ayrı eve çıkarsın, üniversite bitince de başka şehre belki. Biraz zaman geçsin ailen seni elbet özleyecektir. Sonrası senin kararlarına kalmış...
Her gün aynı şeyleri yapmak, sıkıcı olmak değildir. Mükemmel bir döngünün parçası olmaktır.
Neredeyse az ve orta gelirli ailelerin çoğunluğunu kapsayan anne ve babalar hep bu şekilde çocuklarını yetiştiriyor. Kiminin babası umursamıyor bile ya da tam tersi mental anlamda zorluyorlar aileler. Yapacağın tek şey okulu bitirip şehir dışında çalışman yeni çevre edinmen.