Hayat problemleri nasıl aşılır?

Menemen22

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. Bundan öncesinde askerdeydim. O esnada sınava girip üniversite kazandım ve şu an Aile evinde üniversite okuyorum. Okuduğum bölümü bile onlar seçti artık siz düşünün. İçine kapanık ve küçük çevresi olan biriyim. Yıllardır hem ailevi sorunlarla hem de bazı diğer sorunlarla mücadele ediyorum. Ama artık gerçekten sabrım tükendi sayılır. Yıllardır hep aynı şeyler hep aynı şeyler. İnsan bıkıyor yemin olsun. Ailem yaptığım şeyleri görmeyip, en ufak olayda üstüme geliyor sonra ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi gelip özür diliyorlar ama bu bir döngü oldu artık ve başkası olsa çoktan gitmişti buradan, çok zoruma gidiyor artık. Ancak ne gidip güvenebileceğim bir arkadaşım ne de akrabam olmadığı ve onlara muhtaç olduğum için hep bunları yutuyorum ama artık çok gururuma dokunuyor. Kardeşim benden kaç yaş küçük bana saygısızlık yapıyor ona söz geçirmiyorlar. Başkaları sadece okurken bense her hafta harçlığımı çıkarmak için part time bir işte köpek gibi çalışıyorum. Okula gidip geliyorum, kardeşimi okuldan alıyorum ama en ufak bir hatamda başliyorlar kızıp kükremeye. Onlarla konuşurken bile bir şeyi demeden 3-4 kere düşünüyorum kızmasın diye öyle söylüyorum. Bazen odama geçiyorum kafa dinleyim diye bu sefer de gelip neden konuşmuyorsun diyorlar. Onların da psikolojik problemleri olduğuna eminim artık ama bunun beni yıpratmasından çok sıkıldım. Kardeşim bile bana saygı duymuyor. Zaten dışarıda düşündüğüm bir sürü şeyler var. Okul, sosyalleşme, hayat mevzuları gibi sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bununla uğraşıyorum. Burada vereceğiniz tavsiyelere açığım. Yardımcı olun Allah için artık. (18'den büyük arkadaşlar yazarsa sevinirim.) İyi geceler.

Son düzenleme:
Bu duruma karşı yapılabilecek tek şey bir anda zengin olup kurtulmak ki bu günümüzde imkansıza yakın. Şaka bir yana cidden işin zor. Söyleyeceklerimi zaten biliyorsundur ama ben yinede bunların farkında ol diye söylüyorum. Tek yolu kendini tutmayı öğrenmek. Bunun bilincinde ol. Birden patlamak kolaydır ama işin sonunda huzursuz olan yine sen olacaksın. Belki de 10dk sonra geçecek mevzu yüzünden günlerce canın sıkılacak, hiç gerek yok. Kardeşe fazla bulaşma. Yaşı kaç bilmiyorum ama bırak ne yaparsa yapsın. Tek odaklanman gereken bu yaşamdan kurtulman için kalan sürendir. 20 Yaşında adamsın eninde sonunda üniversite bitecek ve artık hayata daha da atılma zamanın gelecek. Diplomanla işe girmeyi de başarırsan ev bile kiralayacak hale gelirsin. Sonuç olarak tek çare sabır.

Biladerim hemen hemen aynı yaştayız bunu söylerek başlayayım artık bunaltıcı bir dögüde sıkışıp kalmışsın biraz bu döngüden kurtulmaya bakmaya çalış ailen ile ilgili hangi konuda genelde tartışıyorsan bu konuları açılmadan tek ağızdan senin o konuları konuşturtmaman gerek para olsun okul hayatı ilişki her ne ise, bir de bende dahil hayatını değiştirmeye çalış ama büyük bir değişim değil yavaş yavaş dokunuşlar yaparsan mutlu olursun ama bu da sözde kalırsa daha çok özgüvenin düşer ciddi olman gerek kendini mi anlatmaktan zorlanıyorsun kitap oku uzaktan saygı duyulmayacak bir dış görüşüne mi sahipsin kendine bak spor yap yediklerine giydiğin kıyafetlere dikkat et güzel giyin öz güven sağlar bu da sana sosyalleşme konusundada şöyle söyleyeyim ortamlardan kaçmamaya çalış illaki fırsatlar eline gelecek sosyalleş sosyal ortamlarda takıl üniversitedesin ne kadar aynı şehirde olsanda ailenin, çok büyük bir fırsatın var bunu iyi değerlendir geriye baktığında pişmanlıkların olmasın ne kadar zamanın olmasa da bellki bir şekilde fırsat bulmaya çalış zor ama imkansız değil.

Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. Bundan öncesinde askerdeydim. O esnada sınava girip üniversite kazandım ve şu an Aile evinde üniversite okuyorum. Okuduğum bölümü bile onlar seçti artık siz düşünün. İçine kapanık ve küçük çevresi olan biriyim. Yıllardır hem ailevi sorunlarla hem de bazı diğer sorunlarla mücadele ediyorum. Ama artık gerçekten sabrım tükendi sayılır. Yıllardır hep aynı şeyler hep aynı şeyler. İnsan bıkıyor yemin olsun. Ailem yaptığım şeyleri görmeyip, en ufak olayda üstüme geliyor sonra ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi gelip özür diliyorlar ama bu bir döngü oldu artık ve başkası olsa çoktan gitmişti buradan, çok zoruma gidiyor artık. Ancak ne gidip güvenebileceğim bir arkadaşım ne de akrabam olmadığı ve onlara muhtaç olduğum için hep bunları yutuyorum ama artık çok gururuma dokunuyor. Kardeşim benden kaç yaş küçük bana saygısızlık yapıyor ona söz geçirmiyorlar. Başkaları sadece okurken bense her hafta harçlığımı çıkarmak için part time bir işte köpek gibi çalışıyorum. Okula gidip geliyorum, kardeşimi okuldan alıyorum ama en ufak bir hatamda başliyorlar kızıp kükremeye. Onlarla konuşurken bile bir şeyi demeden 3-4 kere düşünüyorum kızmasın diye öyle söylüyorum. Bazen odama geçiyorum kafa dinleyim diye bu sefer de gelip neden konuşmuyorsun diyorlar. Onların da psikolojik problemleri olduğuna eminim artık ama bunun beni yıpratmasından çok sıkıldım. Kardeşim bile bana saygı duymuyor. Zaten dışarıda düşündüğüm bir sürü şeyler var. Okul, sosyalleşme, hayat mevzuları gibi sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bununla uğraşıyorum. Burada vereceğiniz tavsiyelere açığım. Yardımcı olun Allah için artık. (18'den büyük arkadaşlar yazarsa sevinirim.) İyi geceler.

Güzel kardeşim burası Orta Doğu burada orman kanunları işler. İyi, efendi insan olursan burnundan getirirler. Kardeşin sana saygısızlık mı yaptı çarpacaksın ağzına 2 tane, bir afallayacak sonra bak bakalım sana nasıl saygı duyuyor. Ailen sana gereksiz yere bağırıp çağırıyorsa sen daha fazla bağırıp çağıracaksın, haksız olsan bile üste çıkacaksın vs vs.

Normal bir aile yapın yok senin anladığım kadarıyla bir an önce bulunduğun ortamdan uzaklaş, kendine yeni bir ortam kurmaya çalış yoksa hayatın boyunca bunun sıkıntısını çekeceksin. Sen kaçıp kurtulmazsan kimse sana yardım etmeyecek bunu unutma.

Güzel kardeşim burası orta doğu burada orman kanunları işler. İyi, efendi insan olursan burnundan getirirler. Kardeşin sana saygısızlık mı yaptı çarpacaksın ağzına 2 tane, bir afallayacak sonra bak bakalım sana nasıl saygı duyuyor. Ailen sana gereksiz yere bağırıp çağırıyorsa sen daha fazla bağırıp çağıracaksın, haksız olsan bile üste çıkacaksın vs vs.

Normal bir aile yapın yok senin anladığım kadarıyla bir an önce bulunduğun ortamdan uzaklaş, kendine yeni bir ortam kurmaya çalış yoksa hayatın boyunca bunun sıkıntısını çekeceksin. Sen kaçıp kurtulmazsan kimse sana yardım etmeyecek bunu unutma.

Su yazdigin 2 paragrafi okudugumda aslinda hayatinin ne kadar da yolunda gitmedigini ve cok sikici bir hayatinin oldugunu anladim.

Su yazdigin 2 paragrafi okudugumda aslinda hayatinin ne kadar da yolunda gitmedigini ve cok sikici bir hayatinin oldugunu anladim.

Vallahi haksız sayılmazsın. Buna benzer şeyleri ben de yaşadım. Bulunduğum ortamdan uzaklaşınca fark ettim ne kadar kötü Durumda olduğumu. Şimdi de başka sıkıntılarım var gerçi ama neyse. Fakat dediklerimin arkasındayım bir insan size kötü davranıyorsa susarak onu sindiremezsiniz. Siz sustukça kendinde daha fazla cesaret bulacak ve her seferinde daha fazlasını yapmaya çalışacak. Ne zamanki ona karşılık verirsiniz gücünün size yetmeyeceğini anlar o zaman bilinç altından mesaj iletilecek ben buna bulaşmayayım diye. Bu sadece insanlar için değil birçok canlı için geçerlidir. Küçükken bir köpek vardı mesela yoldan geçerken herkese saldırırdı birkaç kişiyi de ısırdı hatta bana da saldırırdı kaçardım, çocuğuz işte korkuyoruz. Neyse bigün gene saldırdı kaçacak yerim yoktu bu sefer ısırmasın diye yerden bulduğum bir sopayla ben ona saldırdım patlattım 1-2 tane viyaklaya viyaklaya kaçtı. Bir daha da bana saldırmaya yeltenmedi, beni gördüğünde tersi istikamette gitmeye başladı bu sefer. Umarım demek istediğimi anlamışsındır.

Arkadaşlar merhaba. Yaşım 20. bundan öncesinde askerdeydim. O esnada sınava girip üniversite kazandım ve şu an aile evinde üniversite okuyorum. Okuduğum bölümü bile onlar seçti artık siz düşünün. İçine kapanık ve küçük çevresi olan biriyim. Yıllardır hem ailevi sorunlarla hem de bazı diğer sorunlarla mücadele ediyorum. Ama artık gerçekten sabrım tükendi sayılır. Yıllardır hep aynı şeyler hep aynı şeyler. İnsan bıkıyor yemin olsun. Ailem yaptığım şeyleri görmeyip, en ufak olayda üstüme geliyor sonra ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi gelip özür diliyorlar ama bu bir döngü oldu artık ve başkası olsa çoktan gitmişti buradan, çok zoruma gidiyor artık. Ancak ne gidip güvenebileceğim bir arkadaşım ne de akrabam olmadığı ve onlara muhtaç olduğum için hep bunları yutuyorum ama artık çok gururuma dokunuyor. Kardeşim benden kaç yaş küçük bana saygısızlık yapıyor ona söz geçirmiyorlar. Başkaları sadece okurken bense her hafta harçlığımı çıkarmak için part time bir işte köpek gibi çalışıyorum. Okula gidip geliyorum, kardeşimi okuldan alıyorum ama en ufak bir hatamda başliyorlar kızıp kükremeye. Onlarla konuşurken bile bir şeyi demeden 3-4 kere düşünüyorum kızmasın diye öyle söylüyorum. Bazen odama geçiyorum kafa dinleyim diye bu sefer de gelip neden konuşmuyorsun diyorlar. Onların da psikolojik problemleri olduğuna eminim artık ama bunun beni yıpratmasından çok sıkıldım. Kardeşim bile bana saygı duymuyor. Zaten dışarıda düşündüğüm bir sürü şeyler var. Okul, sosyalleşme, hayat mevzuları gibi sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de bununla uğraşıyorum. Burada vereceğiniz tavsiyelere açığım. Yardımcı olun Allah için artık. (18'den büyük arkadaşlar yazarsa sevinirim.) İyi geceler.

Bu durumu bende yaşıyorum askere gitmeme az kaldı geldikten sonra hem çalışıp hem ek gelir olarak YouTube'dan para kazanıyorum, TikTok gibi birçok platformdan az da olsa bir birikim yapıyorum 1+1 ev olsa bile ev alıp gitmek ben dinsizim ailem dindar kişiler kardeşim yok var aslında babamın sonradan evliliğinden bir kardeşim var hiç görmedim o eşiyle de ayrılmış hem maddi, hem manevi ve mental olarak çöküntüdeyim. Annem, anneannem ve ben birlikte yaşıyoruz arkadaşlıkta menfaat günümüzde gerçekte görüştüğüm hiçbir arkadaşım yok sevgilim hiç olmadı zaten bozuk düzende sevgili de istemem.

Herkesin kendine göre dertleri var, hatta toplum psikolojisi iyi değil; çoğunluk rol yapıyor. Gün bitsin devran dönsün. En aşağıdan başlarsak en azından bir ailen var, sana tepki gösterselerde onlar senin ailen. El gider onlar kalır. Aile evinde üniversitesi okumak, şehir dışında okumaktan iyidir. Pek çevren yok ise üniversitesi de 2 ders arası boş vaktin oluyordur. O boş zamanlarda KPSS konularına çalış, zamanla belli bir konu birikimine sahip olacaksındır. Sene sonu sonu KPSS'ye girersin iyi puan alırsan, kamu da işe girebilirsin. Belki ayrı eve çıkarsın, üniversite bitince de başka şehre belki. Biraz zaman geçsin ailen seni elbet özleyecektir. Sonrası senin kararlarına kalmış...

Her gün aynı şeyleri yapmak, sıkıcı olmak değildir. Mükemmel bir döngünün parçası olmaktır.

Neredeyse az ve orta gelirli ailelerin çoğunluğunu kapsayan anne ve babalar hep bu şekilde çocuklarını yetiştiriyor. Kiminin babası umursamıyor bile ya da tam tersi mental anlamda zorluyorlar aileler. Yapacağın tek şey okulu bitirip şehir dışında çalışman yeni çevre edinmen.

Herkesin kendine göre dertleri var, hatta toplum psikolojisi iyi değil; çoğunluk rol yapıyor. Gün bitsin devran dönsün. En aşağıdan başlarsak en azından bir ailen var, sana tepki gösterselerde onlar senin ailen. El gider onlar kalır. Aile evinde üniversitesi okumak, şehir dışında okumaktan iyidir. Pek çevren yok ise üniversitesi de 2 ders arası boş vaktin oluyordur. O boş zamanlarda KPSS konularına çalış, zamanla belli bir konu birikimine sahip olacaksındır. Sene sonu sonu KPSS'ye girersin iyi puan alırsan, kamu da işe girebilirsin. Belki ayrı eve çıkarsın, üniversite bitince de başka şehre belki. Biraz zaman geçsin ailen seni elbet özleyecektir. Sonrası senin kararlarına kalmış...

Her gün aynı şeyleri yapmak, sıkıcı olmak değildir. Mükemmel bir döngünün parçası olmaktır.

Hayır hocam benim ailem en ufak sorunda esen gürleyen kıyameti koparan bir aile olduğu için ki bundan önce de çok defa olay oldu apartmana rezil olduk, onların yanında okumak iyi değil ama şu anlık başka çarem de yok maalesef.

Neredeyse az ve orta gelirli ailelerin çoğunluğunu kapsayan anne ve babalar hep bu şekilde çocuklarını yetiştiriyor. Kiminin babası umursamıyor bile ya da tam tersi mental anlamda zorluyorlar aileler. Yapacağın tek şey okulu bitirip şehir dışında çalışman yeni çevre edinmen.

Beni de mental anlamda çok defa zorladılar en güzel yaşlarda geriye baktığında sevgilinle(hiç olmadı zaten) olan veya arkadaşlarınla olan anıların değil de böyle b*ktan olayların anılarını hatırlamak koyuyormuş adama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı