Hayat tavsiyeleri

Dagsez0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.
Mezun bir birey olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sabahtan akşama kadar boş vaktım var ve gunde 10 saat gibi bir vaktımı derslerıme adapte edıyorum bu sınav benım ıcın gercekten çok önemli. Ancak odaklanma zorlukları yaşıyroum aile ile ilgli problemler kısacası. Abiler ablaların tavsiyeleri var mıdır bu konu ile ilgili?

Dışarı çıkmıyorsan en azından 1-2 haftada bir parka veya sahile git, yürüyüş yap. Boş vaktinde film izleyebilirsin. Sonu olan bir şey olduğu için sosyal medyada takılmaya veya dizi izlemeye göre daha az odak bozar.

10 saatini ayırabiliyorsan sorun değil de o ayıracağın süre baltalanıyorsa bilmen lazım ki herkesin baltalanıyor. Bu sınava herkesin eşit girmesi imkansız. Yalnız bazı durumları avantaja çevirme ihtimalin var.

Ben üniversite sınavına girerken bulunduğum sınıf bahçeye bakıyordu. Herkes çoluk çocukla gelmişti. Dışarısı özellikle son 1 saat, sınavın en kritik zaman aralıklarında çocuk parkından beter haldeydi. Ben çok gürültülü bir yerde oturduğum için gürültüye alışkındım ama çok konforlu ortamda çalışmış olanlar varsa sınavı kesin sekteye uğramıştır o gün. Yani dikkatini dağıtacak öğeler zaten sınav esnasında da olacak, dikkatinin dağılmamasından ziyade dikkatini geri toplama üzerine yoğunlaşman daha mantıklı.

Kendini komple soyutlarsan bir şeylerden sürekli aklına gelip dürtecek, hevesini al yani ders dışında yapmak istediğin şeyler olduğu vakit. Dershane, kütüphane gibi imkanlarla ancak evden uzaklaşırsan nispeten ailevi sorunları çözersin. Veya yağmur, şehir gürültüsü gibi sesler açıp kulaklıkla öyle çalışabilirsin.

Merhaba dostlar.
Mezun bir birey olarak üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sabahtan akşama kadar boş vaktım var ve gunde 10 saat gibi bir vaktımı derslerıme adapte edıyorum bu sınav benım ıcın gercekten çok önemli. Ancak odaklanma zorlukları yaşıyroum aile ile ilgli problemler kısacası. Abiler ablaların tavsiyeleri var mıdır bu konu ile ilgili?
Kütüphaneye gitmelisin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı