Hayat yormaya başladı

Sınavınız nasıl geçti? Hocam, hemen karalar bağlamayın; hayat bu sınavdan ibaret değil, kesinlikle. Bunu hayatın üniversite sınavına dayalı olduğunu yıllarca benimsemiş biri olarak söylüyorum, sadece kendine, kendini geliştirmeye odaklanmadığın sürece bir şeyler ilerlemiyor. Ek olarak şunu merak ettim neden korece öğrenemiyorsunuz şu an.

Hocam bugün korece sınavı yaptı Kore'li komşum başarısız oldum. 20 soru sordu hiçbirini yapamadım.

Öncelikle ailenizin ''senden bir şey olmaz'' laflarına aldırış etmeyin. Çünkü herkesten ''bir şey'' olur. İlla ki bir alana ilginiz - yeteneğiniz vardır. Eğer alanınızı bulduysanız o alana yönelmeye çalışın. Ayrıca her şey okul değildir. Tabii eğitimin, yapacağınız - gireceğiniz işe çok katkısı vardır fakat Türkiye gibi bir ülkede diplomanın çok etkisi yoktur. Kendinizi eğitmeye çalışın, araştırın, öğrenin. Tekrar söylüyorum; hayatınız okuldan ibaret değildir. İnternet çağındayız ve üniversitelerde anlatılan konuları 2-3 tık ötede bulabilirsiniz.

Öncelikle ailenizin ''senden bir şey olmaz'' laflarına aldırış etmeyin. Çünkü herkesten ''bir şey'' olur. İlla ki bir alana ilginiz - yeteneğiniz vardır. Eğer alanınızı bulduysanız o alana yönelmeye çalışın. Ayrıca her şey okul değildir. Tabii eğitimin, yapacağınız - gireceğiniz işe çok katkısı vardır fakat Türkiye gibi bir ülkede diplomanın çok etkisi yoktur. Kendinizi eğitmeye çalışın, araştırın, öğrenin. Tekrar söylüyorum; hayatınız okuldan ibaret değildir. İnternet çağındayız ve üniversitelerde anlatılan konuları 2-3 tık ötede bulabilirsiniz.
Hocam insan üzülüyor. Korece çalışmış olmama rağmen hiçbir şey yapamadım.

Sınavınız nasıl geçti? Hocam, hemen karalar bağlamayın; hayat bu sınavdan ibaret değil, kesinlikle.

Üniversiteyi kazansan bile istediğin konuma gelemiyorsun veya iş bulamıyorsun bu yüzden de sınavı kaybetmek en iyisi aslında.

Hocam bugün korece sınavı yaptı Kore'li komşum başarısız oldum. 20 soru sordu hiçbirini yapamadım.

Hocam bence biraz dinlenmeye ihtiyacınız var, mental açıdan belli ki yorgunsunuz ve stres sizin önünüze çok taş koyuyor. Bir hafta kadar kendinize süre verin ailenize bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirtin, büyük ihtimal anlayış göstereceklerdir, ebeveynler arada kendilerine dur der bu tarz durumlarda. Toparladıktan sonra korece çalışmaya devam edin. Stres yapmayın değmiyor cidden.

Üniversiteyi kazansan bile istediğin konuma gelemiyorsun veya iş bulamıyorsun bu yüzden de sınavı kaybetmek en iyisi aslında.

Sizde vur dedik öldürdünüz hocam. Evet bir şeyleri kendimizde çalışarak öğrenebiliriz ama üniversite bunun için ortam sağlıyor bu şekilde kestirip atmanıza anlam veremedim.

Hocam haklısınız, ama son kısım bir tık yanlış geldi bana, o yüzden dedim kendini geliştirmek önemli elektrik elektronik mühendisliği mezunuda olsa okuduğu süreç boyunca iş sahasında olmadığı sürece 4 senenin sonunda elinde bir kağıt parçası hariç hiçbir şey olmayacak, sınavı kaybetmek konusu ise aile yapısını vs bilemeyiz; belli ki dostumuzda üniversite okumak istiyor bu biraz kişiye bağlı.

Hocam insan üzülüyor. Korece çalışmış olmama rağmen hiçbir şey yapamadım.

Daha çok çalışın, kursları varsa kursuna katılın. Planlayın, yoğunlaşın ve çok çalışın. Böyle yaparsanız illaki kendinizi Kore dilinde geliştirirsiniz. Ayrıca üzülecek bir şey yok sadece yeteri kadar çalışmıyor olabilirsiniz.

Hocam bence biraz dinlenmeye ihtiyacınız var, mental açıdan belli ki yorgunsunuz ve stres sizin önünüze çok taş koyuyor. Bir hafta kadar kendinize süre verin ailenize bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirtin, büyük ihtimal anlayış göstereceklerdir, ebeveynler arada kendilerine dur der bu tarz durumlarda. Toparladıktan sonra korece çalışmaya devam edin. Stres yapmayın değmiyor cidden.

Çoğu zaman altta kalmamak adına dediğinizi yapmıyorlar ve bu beni de zor duruma sokuyor sabretmek lazım.

Hocam ben okumak istiyorum ama ders çalışamıyorum.
Aaa ne tesadüf bende istiyordum. Ama tembellik yapmak daha çok hoşuma gidiyordu. Aileme söz verdim mezuna kalıp başaracağım diye. Onları hüsrana uğrattım. Bana bu şansı 100 kere daha verseniz ben yine teperim. Benim gibi ders çalışmadın. Her ay "YKS yetişir mi, kalan zamanda şu kadar net yapabilir miyim?" gibi konular açtın. Bir sene daha zamanına yazık edip kendini kandırma ve ailenin sözünü dinleyip iş bul.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı