Hayata geç kalmak

The Batman

Decipat
Yer
Gotham
22 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfım bu durum canımı sıkıyor bazı yaşıtlarımın son senesi hayata atılma zamanlar geldi gelecek bende daha evde ailemle yaşıyorum ne arkadaş çevrem oldu ne de kız arkadaşım yaşımda geçiyor. Bu yaşa kadar sıfır birikimle geldim. Ne ehliyet aldım ne askerliği aradan çıkarabildim. O kadar umutsuzum ki kendimi yaşlı gibi hissediyorum bu yaşta. Bazı insanlar özellikle bu konuda canımı çok sıktı. Senin yaşından ben nerelerdeydim neler yapıyordum haline bak gibi.
Aşırı öz güvensizim. Sessiz sakin yapım var ama bu öz güvenle alakası yok huyum öyle gibi. Sizce ben bir şeyler yaşamak için geç mi kaldım. Her şeyi yaşında mı yaşamak gerek?

Son düzenleme:
Bence hala geç sayılmaz. Askerliğinize birkaç sene olduğunu düşünürsek o zamana kadar farklı aktivitelere, farklı hobilere yönelebilirsin. Kitap okumak, dil öğrenmek ve ya spor yapmak gibi şeyler daha donanımlı hale gelmeni sağlayabilir. Hobi edinmek hem fiziksel hem zihinsel olarak seni daha iyi yapacaktır. Askere gittiğiniz zaman bulunduğunuz ortam sizi daha güçlü yapacaktır. Bir psikolog ile görüşmenizi tavsiye edebilirim. Durumunuzu daha iyi kavrayabilir ve ona göre bir yol haritası çizilebilir.

Neredeydin peki yaşıtların üniversiteye giderken veya çalışırken? Bir de o pencereden bakmak gerekiyor. Kendin okula gitmek zorundaymışsın gibi hissediyorsan direkt bırakıp bir işin elinden tutmaya bak derim ben 22 yaşında da çırak olmaz gerçi. Okulunu bitir başka seçeneğin yok sonrasında kendine iş aramaya ve kendini geliştirmeye bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ehliyet dışında bir geç kalma göremedim ben. Arabanız yoksa zaten süs niyetine cüzdanınızda durur. İstediğin zaman, maddi imkanlar doğrultusunda başvurup, aynı yıl içerisinde alırsın. 18 yaşında su ürünleri bölümü okumaktansa, 22 yaşında meslek sahibi olma potansiyeli bulunduran bir bölüme başlamak daha iyi. Sizin hakkınızda konuşanlar, 22 yaşında atomu mu parçalamışlar? Maaşlı bir işe girmişlerdir en fazla. 2 ya da 3 kez gördüğü birisiyle evlendirilip, aile hayatına atılmıştır ek olarak. 30 yaşından önce evliliği artık pas geçin. Evlenmek için ya da nüfus cuzdanında ''evli'' ibaresi bulunması için evlenilmez. Kafanıza takmadan, kendi hayatınıza yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. İnsanların ağzından çıkan kelimelere göre kendinizi boştan yere üzüp, yargılamayın.

Ben ciddi hiçbir problem görmüyorum. Üniversiteyi biraz geç bitirin, işe de biraz geç girersiniz; ne olacak ki? Ehliyet dediğiniz birkaç ay içinde alınabilen ufak bir belge. Zaten öyle 18'e girdin mi alacaksın diye bir kural yok. Şimdi isteseniz 3 ay sonra cebinize koyarsınız.

O canınızı sıkan insanları da takmayın. Kendilerini üstte görüp egolarını tatmin etmek zorundalar anlaşılan. 3 yıl önce sizden daha fazla eğlenmiş olabilirler, siz kendinizi geliştirip 10 yıl sonra onlardan daha çok eğleniyor olacaksanız önemi ne? Ayrıca eğlenmek size geleceğe dair bir şey katmaz. Yani kendinize ait bir yatırıma geç kalmış değilsiniz.

Sessiz sakin olmakta da bir problem yok. Ben de biraz öyleyim. Hatta birkaç yıla kadar doğru düzgün insanlarla konuşmazdım bile.

Günümüzde bu yaşlarda evlenen pek yok zaten, olursa da çevre şaşırıyor zaten. 30'lu yaşları aştı evlilik yaşı. 35 yaşında olup ailesiyle yaşayan tanıdıklarım var. Bunları onları eleştirmek için de söylemiyorum, her insanın kendi tercihi. İsteyen hiç evlenmez. Sadece örnek olarak söylüyorum. Çünkü biz insanlar kendimizin eksik olduğu konularda üstün insanları görürüz sadece, onlara özeniriz. Diğerlerinin farkında olmayız.

Neredeydin peki yaşıtların üniversiteye giderken veya çalışırken? Bir de o pencereden bakmak gerekiyor. Kendin okula gitmek zorundaymışsın gibi hissediyorsan direkt bırakıp bir işin elinden tutmaya bak derim ben 22 yaşında da çırak olmaz gerçi. Okulunu bitir başka seçeneğin yok sonrasında kendine iş aramaya ve kendini geliştirmeye bak.

Çok hata yaptım bazı sorunlar yaşadım odaklanamadım hiçbir şeye.Onun pişmanlığı içerindeyim neresinden dönersem kardır mantığındayım. Okumak istiyorum zaten onu demek istedim. Çıraklık yapacak bir iş istemiyorum. Kimseyi aşağılamak niyetimde değilim ama kıytırık asgari ücretle bir işte çalışmam ben.
Bence hala geç sayılmaz. Askerliğinize birkaç sene olduğunu düşünürsek o zamana kadar farklı aktivitelere, farklı hobilere yönelebilirsin. Kitap okumak, dil öğrenmek veya spor yapmak gibi şeyler daha donanımlı hale gelmeni sağlayabilir. Hobi edinmek hem fiziksel hem zihinsel olarak seni daha iyi yapacaktır. Askere gittiğiniz zaman bulunduğunuz ortam sizi daha güçlü yapacaktır. Bir psikolog ile görüşmenizi tavsiye edebilirim. Durumunuzu daha iyi kavrayabilir ve ona göre bir yol haritası çizilebilir.

Psikilogla birkaç yıl önce görüşmüştüm. Kendinden bahsetti bana o da 5 yıl sonra kazandım demişti bana mesleğe geç başladığını anlattı. Arada geçen bir konu anlatamayacağım birkaç sorun yaşamıştım aile meselesi bildiğin sinir krizleri geçiriyordum. Hala biraz var bir şeye çabuk parlayabiliyorum psikiyastriste gidip ilaç tedavisi aldım belirli süre rahatladım. Çocukluktan beri okulum sosyal çevrem sorunluydu. Dikkat eksikliğimde vardı oradan da ilaç tedavisi aldım meslek lisesine gidecekken anadolu lisesine gittip ilaç sayesinde resmen. O ilacı bırakmam okul kariyerimi bitirdi sanki.

Son düzenleme:
Kimseyi aşağılamak niyetimde değilim ama kıytırık asgari ücretle bir işte çalışmam ben.
Okulunu bitirdiğin zaman da kimse sana 5000TL'den gel başla demeyecek bunu bilmen gerekiyor yoksa genç işsizler sürüsüne bir aday çıkarsın pardon niteliksiz eleman sürüsüne... Kimse okuduğun okula bakıp da sana iyi maaş ve çalışma saatleri vermez.

Okulunu bitirdiğin zaman da kimse sana 5000TL'den gel başla demeyecek bunu bilmen gerekiyor yoksa genç işsizler sürüsüne bir aday çıkarsın pardon niteliksiz eleman sürüsüne... Kimse okuduğun okula bakıp da sana iyi maaş ve çalışma saatleri vermez.
Ne yapmamı önerirsin sevgili dostum tavsiyeni bekliyorum o zaman ?

Sizin bu mantığınızla hiç kimsenin iş bulamaması lazım. Üniversitede kendimizi geliştirdikten sonra niye bulamayalım?

Ne yapmamı önerirsin sevgili dostum tavsiyeni bekliyorum o zaman ?
Okulunu bitir, alanın ile ilgili iş bul asgari ücret ile başlatacaklar tecrüben olmadığı için işi öğrenmeye ve kendini geliştirmeye bak günü gelir o işi kendin için yaparsın.
Sizin bu mantığınızla hiç kimsenin iş bulamaması lazım. Üniversitede kendimizi geliştirdikten sonra niye bulamayalım?
Alakası yok üniversite sana tecrübe katmıyor teori öğretiyor. Para kazanman için para kazandırman gerekir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı