Yurt dışında okuyabileceğin iyi bir okul varsa ve aynı anda çalışıp para kazanabilirsen, bunlara uygun vize de alabilirsen git derim. Ben de Green Card ile ABD'ye gidip orada okumak istiyorum. Geçen sene başvurdum, çıkmadı. Bu sene tekrar deneyeceğim. İngilizcem fena değil, her geçen sene üstüne ekliyorum, geliştiriyorum ve bir dil daha öğrenmeye başlamak istiyorum.(İspanyolca/Japonca/Almanca) Öğrenci vizesi ile olacak işler değil bunlar. Yıllardır para biriktirmeye çalışıyorum. 5 yılda biriktirdiğim para dolar bazında 1000 dolar civarı. Böyle bir şey olabilir mi ya? Nasıl bu durumlara düştük? Yıllardır uğraştığım, pis işlerde çalıştım, hepsi bunun için miydi? Diyelim ki öğrenci vizesi ile gittim ABD'ye ortalamanın üzerinde de bir okula girdim. Ee sonra? Para nereden gelecek? Nerede kalacağım? Yeme içme masraflarımı nasıl karşılayacağım? Hiç gezmeyecek miyim? Elimdeki 1000 dolar anca uçak biletimle vize ücretini öder. Ailemizin durumu çok iyi değil kendimi bildim bileli babam gecesini gündüzüne katarak ev borcu falan ödüyor ve ben zor durumda kalsam bile onlardan para istemem. 10. sınıfta okula 5km'lik inişli çıkışlı bir yol vardı ve ben giderken de dönerken de yürüyordum. Yağmur/kar yağsa bile. Yani bazen biniyordum otobüse, fırtına olan günlerde. Ayaklarımdaki siyah Superstar'ın yanları açılmaya başlamıştı artık, yağmurdan kardan. Düşünün o zaman McDonald's'ta çalışıp aldığım para 800 Lira'yı geçmiyordu ve ben bunun 200 Lira'sını alıp, gerisini aileme vermek zorundaydım. O 200 Lira'yı da servise veya yola vererek harcamak istemiyordum.(Otobüs kullansam bile 2 sefer, toplamda 4 sefer yapmam gerekiyordu. Yine de paranın yaklaşık yarısı gitmiş oluyordu ve ben para biriktirmek istiyordum) Açıkçası benim hedefim Silikon Vadisi'nde bilindik iyi şirketlerde iyi bir konuma geçip, olursa daha sonra kendi şirketimi kurmak ve dünyaya açılmak, global bir şirket olmak. Rahata varınca da dünyayı gezmek istiyorum. Millet Erasmus tarzı şeyler yapıyor, ben o tür şeylere şuan para harcayamam, okul hayatım daha bitmedi. Hayatımın sonuna kadar birilerine hizmet etmek istemiyorum.