Hayatımı nasıl düzeltebilirim?

Olay sevgili isteyip yapamamam değil genel olarak her şeye isteksiz olmam sevgili örneğini toplumca sosyalliğin anahtarı olarak gözüktüğü için verdim yine de tavsiye için sağ olun.

Sağ olun uzunca anlattığınız için galiba hayatı gelişine yaşamayı benimsemem gerekiyor kimi tanısam fazla kafaya taktığımdan bahsediyor 2 senedir bu huyumdan kurtulmaya çalışıyorum ama başaramıyorum galiba kendimle barışık yaşamak daha iyi olur.

@staticc001 Hayatınızı olağan akışında kabul eder ve bu konularda "sapık" düzeyinde takık olmaktan vazgeçin. Eğer ortak bir alanda sevgilisi vs. olmayan bir kız varsa çok istiyorsanız sohbet edin bir süre basit ama kısa etkileşimlere girin. Ama orada referans verdiğim psikolojik konu uyarınca dediğim gibi 20-25 veya 25-30 yaşında sevgiliniz yoksa o zaman cidden nerede hata yaptım diye düşünürsünüz. Zaten lise aşkı dedikleri şey genelde 1-2 ay takılıp ayrılan insanlar yani abartılacak bir şey yok.

Olayı tam anlatamamış olabilirim olay aslında deneyip deneyip sevgilimin olmaması değil çoğu şeyde isteksiz olup doğru vakti doğru kişiyi bekleyip zaman kayıp etmem sevgili işleri evde oturmak varken dışarıda arkadaşlarla buluşmak gibi zorunluluk hissetmediğim her faaliyet bana boş ve gereksiz uğraş gelmeye başladı bundan dolayı da sosyallikten epey uzaklaştım sorunum konuşamamaktan daha çok kendimi safe zoneden çıkartamamak galiba.

Bir şeyler yapmaktan imtina ediyor musun?
Kişisel bakımını aksatıyor musun?
Sabah yataktan çıkmak istemiyor musun?

Bu soruları cevaplarsan ona göre bir cevap vereceğim.

Lise sondayım demişsin sınavın var ona yoğunlaşabilirsin.

Bir şeyler yapmaktan imtina ediyor musun?
Kişisel bakımını aksatıyor musun?
Sabah yataktan çıkmak istemiyor musun?

Bu soruları cevaplarsan ona göre bir cevap vereceğim.
Yapacağım şeylerin sonuçlarına gücümün yetmeyeceğinden korkuyorum genelde panik oluyorum kabuslarımdada kötü birşey yaşanırken atıyorum aileme zarar gelirken elimin kolumun bağlı olduğunu görürüm kişisel bakımıma önem veririm saçıma yüzüme falan iyi bakarım sabah yataktan kalkarken çıkmak istemiyorum gün içindede çoğu zaman bitkin hissediyorum oda beni üşengeçliğe ve her şeyi ertelemeye itiyor ama garip bir şekilde ne kadar bitkin hasta olursam olayım eyleme geçince atıyorum spora gidince bir anda enerji geliyor

Küçüklüğümden beri sorumluluk almayarak yetiştim ailemdede genelde işler kötü gidince herkes birbirine suç atar

@staticc001 Sende bir çeşit kronik depresyon ve sorumsuzluk hali var. Bunu aşman o kadar zor değil.

YKS demişsin sorumluluk almaya başlayarak hayatını anca rayına sokarsın. Dalga geçmiyorum bir işin ucundan tutmaya başla.

@staticc001 Hocam sizde depresyon olabilir bence. Bir doktora görünmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Hocam affedersiniz ama bence insan sevmemekle alakanız yok bir hayat amacınız yok sizin öyle yaşıyorsunuz bir amaç belirleyin onun için çabalayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…