Hayatın amacı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatın amacı kişiden kişiye değişir. Nesnel bir şey yok. Ben atıyorum Allah'a kulluk etmek için bu dünyayı yaşıyorsam sen mutlu bir hayat yaşamak için yaşıyorsundur. Yani kısacası hayatımızın amacını biz belirleyeceğiz.

Katılıyorum. Müslüman olunca bir şey kaybetmiyoruz. Diyelim ki dinimiz aslında yalan olsaymış ki sanmam ama ne kaybedeceğiz? Bize bir şey olmaz
Aslına böyle düşünmek doğru değil ya, bir Müslüman bu ihtimali düşünmemeli. Ben orda şey anlatmaya çalıştım. Yani bizim elimizden bir şey eksilmiyor İnanınca. Biz şanslı durumdayız.
Böyle kimse düşünmemeli hocam. Ben olaya dinsiz gözüyle bakmaya çalıştım. Eğer bir Müslüman böyle düşünürse, İmanın'da sıkıntı var demektir. Aman ne olur böyle düşünmeyin, vebaliniz bana geçer. Ben olaya karşı tarafın gözünden baktım.

Doğru diyorsunuz hocam ama misal söyledim yoksa ben adım gibi eminim dinimizin olduğuna.

Hocam, tamam hiç bir şeye inanmıyorsunuz fakat ölünce sonsuz karanlığa gitmek size korkutucu gelmiyor mu? İnsan sırf bu yüzden bir dine geçmeli.

Derin anlamcılık yaparak yine anlamının dışına çıkardınız. Ne desem boşa gidecek.

Ciddi misin? Biz mi saygı duymuyoruz? Üstteki mesajları okursan kimin saygı duymadığını anlarsın.

Bir yerde hakaret etmedim. En dikkat ettiğim şeydir.

Hiçbir şey kaybetmiyorum. Olaya realistik bakıyorum. Ya gerçek çıkarsa diye 1 kere bile düşünmedim. Çünkü 3-4 yıldır yaptığım araştırmalar bana bunu kanıtlayamadı. İnsanın davranışlarını güzelleştiren dini değildir, vicdanıdır.

Güneş sisteminin ilk halinde 20 gezegen vardı. Çarpışarak şuan ki gezegenler oluştu ve düzene girdiler. 10 milyon yıl sonra yörüngeden çıkmayacağının bir garantisi yok. Ek olarak bunu ateizm demez, bilim der. Her şeyi borçlu olduğumuz kapı. Bilim. Ateizm ile bilim birbirinden tamamen alakasız şeylerdir. Ek olarak oluşabilecek şeylerdir. Biraz İngilizce dilinde Google Scholar üzerinden araştırma yaparsanız bile görebilirsiniz.

Benim aklıma hep evrenin nasıl oluştuğu geliyor. Bu kadar büyük ve güzel bir şey nasıl ortaya çıkmış olabilir? Bu olayların (evren oluşmadan önce) başında ne oldu? Bir de insan kendini bu dünyada yokken niye düşünemiyor? Beynimiz mi bizi yönetiyor yoksa biz mi beynimizi yönetiyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…