Hayatın amacı nedir?

"Hayatın amacı şudur" diyen herkes:
1- İyi niyetli şekilde kendi amacını söylüyodur
2- Yalan söylüyodur.

3. bir ihtimal aklıma gelmiyor. Hayatın amacı belki de hayattaki en subjektif şeydir. Herkesin amacı farklı olabilir. Net bir amaç vardır diyen ve bunu ispat edebilen kimse yoktur, olsa zaten büyük çoğunluk o amaca uygun yaşardı. Din kitapları her konuyu olduğu gibi bunu da bildiğini iddia eder fakat altı doldurulmamış, boş iddialardan öteye geçmez. Ölmek ve yok olmakla ilgili antik korkularımız sebebiyle her şeye bir anlam yüklemek üzerine beynimiz, düşünsel yönümüz evrimleşti. Örneğin karabasan dediğimiz beyin ve kas sistemi senkron sorununu yaşadığımızda, beynimiz bu uyanıklık ama felçli olma durumuna bir "anlam" yüklemeye çalışıyor ki ortaya bir sebep koyabilsin.
Bence insan türü olarak kendimizi çok ciddiye alıp, her şeye layık olduğumuzu düşünmemiz, tüm canlılardan daha üstün olduğumuza ve "eşrefi mahlukat" safsatasına inanmamız temel sorun. Yani kısacası çok da şeyapmamak, olabilecek en iyi, onurlu, canlılığa faydalı şekilde yaşayıp karbon döngüsüne dönmek lazım. Zaten bir amaç veya plan varsa, biz naparsak yapalım o plan işleyecek ya da yoksa her halükarda bilincimiz kapanacak ve hiç var olmamış gibi olacağız.

Benim yaşamak için bir nedenim yok ne yazık ki.
Ne yapsam boş.
Ölmek için yaşıyoruz, en sonunda gideceğimiz yer aynı.

İnt*ahar etmek gibi kolaya kaçmayıp hayattaki tüm zorluklara karşı mücadele etmek. Trilyonlarca sperm ve yumurta kombinasyonu arasından sen seçildin ve böyle büyük bir şans ile düyaya geldiysen iyiye de kötüye de katlanacaksın.

Neden?

Böyle çok ama çok düşük bir orandan sen seçildiysen hayatı sonuna kadar yaşaman gerektiğini düşünüyorum. Eğer dünyada 8 milyan insan kişi arasından sen seçilirsen kendinin özel olduğunu hissetmez misin?

Acaba Afrika'da doğsaydın böyle konuşabilir miydin?

Acaba Afrika'da doğsaydın böyle konuşabilir miydin?
Türkiye gibi bir ülkede bunu diyebiliyorsam? Avrupa ya da daha üst refah seviyesi olan ülkelerde bunu diyemeyenler var. Orada eksik kalacağım tek şey bu bilgiyi bilmemek olurdu ama yine de ben kendimin yaşamak zornunda olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…