Hayatın yorması

raunchytve

Centipat
Daha fazla  
11 yaşındayken 2020 yılında babamı akciğer kanserinden kaybettim. Bu zorlu süreçte dayım ve ailesi bana büyük destek oldular. Evin tüm sorumluluklarını üstlendiler ve beni bu zorlu dönemden geçirmeye çalıştılar.
Ortaokulu sorunsuz bir şekilde tamamladım. Bu süreçte elektrik ve elektroniğe olan ilgim arttı ve bu alanda kendimi geliştirmek için meslek lisesine gitmeyi seçtim. Meslek lisesinde birçok güzel arkadaşlık kurdum.
Ne yazık ki, lise yıllarımda güvenimi boşa çıkaran bir arkadaşım oldu. Telefonumu kullanarak tanımadığım bir kıza +18 fotoğraflar Photoshop yapıp annesine gönderdi. Bu fotoğraflar benim numaramdan gönderildiği için suç benim üzerime kaldı. Arkadaşımın yaptığı hatayı kanıtlayamadım ve o hala eğitimine devam ediyor.
Benim hakkımda açılmış 58.000 TL'lik bir tazminat davası var ve 15 Ağustos'ta duruşmam olacak. Bu olaydan sonra, ailemin isteği dışında kuaförde çalışmaya başladım. 13 saat boyunca ayakta durmak zorunda kalıyorum. Çalışma saatlerim 08:30-10:30 arası, ancak bazen gece 4'e kadar çalışmak zorunda kalıyorum.
Daha önce bu işten ayrılmıştım, ancak sicilime işlendiği için başka bir iş bulamadım. Mecburen 1 hafta sonra tekrar aynı kuaföre geri dönmek zorunda kaldım. Bu durumdan çok mutsuzum ve istemediğimi söylesem bile ne olacağından korkuyorum.
Açıkçası, arkadaşlarımın gezdiği yerlere gidememek beni derinden üzüyor. Bu zorlu durumdan kurtulmak için bir tavsiyeniz var mı?

up+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok klişe olacak ama, bazen hayat böyle zorlukları daha iyilerine ulaşabil diye karşına çıkarır. Yaşadıkların çok üzücü, çok zor. Önerebileceğim hiçbir şey yok ama şunu söyleyebilirim, çevremde ne zaman düşen birini görsem ilerisinde daha güçlü bir hale geldi. Sen doğru bildiğinden şaşma, tüm bunların bittiği, mutlu olacağın günler de olacak.

Çok klişe olacak ama, bazen hayat böyle zorlukları daha iyilerine ulaşabil diye karşına çıkarır. Yaşadıkların çok üzücü, çok zor. Önerebileceğim hiçbir şey yok ama şunu söyleyebilirim, çevremde ne zaman düşen birini görsem ilerisinde daha güçlü bir hale geldi. Sen doğru bildiğinden şaşma, tüm bunların bittiği, mutlu olacağın günler de olacak.

4 yıl kim dayanacak ki buna?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı