Hayatta hiçbir şey yapmak istememek

Enahaine

Hectopat
Makaleler
1
17 yaşındayım hayatta yapmak istediğim hiçbir şey yok. Şöyle diyeyim okula gidesim yoktu bıraktım şimdi işe gidesim yok ama mecbur gidiyorum. Evde durasım yok ama aynı zamanda dışarı çıkasım, yok çevrem kalmadı ama çevrem olsun gibi bir derdim de yok, kız arkadaşım yok ama olsun da istemiyorum, spora gittim bıraktım, anlık şeylere gaza geliyorum futbol oynamak gibi sonra vazgeçiyorum, eskiden oyun oynamaya bayılırdım o da yok. Daha çok şey sayarım ama uzatmaya gerek yok. Sanki şu an başkalarının istekleri doğrultusunda hareket eden bir robot gibi bir şey gibi hissediyorum. Ailemi incitmeyecek olsam sadece otururum şöyle diyeyim. Herkes ister ya ben evde oturayım banka hesabıma 100 bin TL yatsın her ay bende gezeyim tozayım. Bende o gezme isteği de yok elime para geçiyor aylarca dokunmuyorum o kadar umurumda değil ki paradır gezmektir arkadaş orta mıdır odur budur falan bunu nasıl değiştireceğim yani bende değişmek istiyorum içten içe ama şu anki halimde mucize falan olmasını bekliyorum içten içe ne yalan söyleyeyim.

Buna sebep olan şey yaşadığın bir olay mı bilmiyorum ama şöyle bir tavsiye vermek isterim. Bana göre bu hayatın amacı kendimizin ve sevdiklerimizin yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek. Bunun için de öncelikle oturup hayal kurmayı dene. Şu andan 1 yıl sonra 5 yıl sonra nerede olsan veya nelere sahip olsan yüzün şu anda onun hayaliyle bile gülümseyecek için kıpır kıpır olacak bunları düşün. Bu hayatta bana bir şeyleri yaptıran şey bu hayallerin uğruna uğraşmak.

Psikolog falan değilim fakat herhangi bir bağımlılığın vs. bir şey var mı çünkü bir insan yemek yiyecek diye bile masada yemeğin gelmesini beklerken mutluluk duyguları yaşıyor dopamin, serotonin dengesini bozan herhangi bir bağımlılık yaşadıysan bu durumda olmana yol açmış olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı