Hayatta yerim yok gibi hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asosyal olma kardeşim, bir yerde tıkanırsın psikolojin bozulur. Bir süre sonra hayatı kaçırıyorsun. Kaçırdığını anlayınca daha'da psikolojin bozuluyor. Arkadaş bulmaya çalış.
Tam olarak katılıyorum. Bir de geçmişte yaptıklarından dolayı olan da var o ayrı bir mevzu...
Kardeşim tam anlamı ile zıttın benim. Arkadaşlarım beni dışarı çağırır, gitmek istemem. Samimiyetleri beni boğuyor. Her seferinde kendimi sohbetin içinde buluyorum. Ben yalnızlığı seviyorum. Belki de bu samimiyetler bana büyük geliyor ve boğuyor. Sana tek tavsiyem beklenti içine girme hiçbir zaman. İster ailen olsun, ister arkadaşın fark etmez. Beklentiye girersen her zaman mutsuz olursun. İnsanları, eşyaları, mecraları hiçbir zaman zorunlulukmuş gibi hayatının önemli noktalarına koyma. Hiçkimse olmasa bile dünyada, kendi kendine yetmesi bil. Kimseye ihtiyacın yok, hiçbirimiz yok. Birbirimizin hayatını kolaylaştırır sadece. Sen kendine yetmezsen. Diğer insanlara faydan dokunmaz. Sen kendini tatmin et ilk önce kendi kendine mutlu olabilmeyi, yaşamayı tecrübe et. O zaman istemediğin kadar etrafında insan olduğunu görürsün. O kadar da gerekli bir şey olmadığını anlarsın.
Öyle de deme benden tavsiye. Gerçekten %100 anlamıyla yalnızlığı yaşa bak yana yana nasıl birilerini arıyorsun o zaman belli oluyor.

Tam olarak katılıyorum. Bir de geçmişte yaptıklarından dolayı olan da var o ayrı bir mevzu...

Öyle de deme benden tavsiye. Gerçekten %100 anlamıyla yalnızlığı yaşa bak yana yana nasıl birilerini arıyorsun o zaman belli oluyor.
Dostlarınız vardır; eşiniz, dostunuz. Size yardımcı olurlar; korur, kollarlar. Fakat bir sınırı vardır, herşey gibi. Zaten o dostluğu bulmak bile zor iken. Bulsanız dahi yalnızlık kadar samimi olmayacaktır. Ben demiyorum ki dağın başında kimsesiz yaşa. Arkadaşların olsun elbet, ister istemez olacak zaten. Ama o kadar da abartmaya gerek yok. Çok şey beklerseniz çok umutdunuz kırılır.

O son dediğin var ya, o kadar doğru ki.. Şu an geçmişte aptal diye yaftaladığım insanlarla arkadaşlık kurmaya çalışıyorum...

Aynı durumdayım denebilir, kimseye ihtiyacım yok. Arkadaşlarım önde 4 5 Kişi yürürken ben çıkarıyorum kulaklığımı takıyorum sakin sakin yürüyorum. Şarkı dinlemeyi önerebilirim, ne kadar basit gözükse de işe yarıyor. En azından bende yaradı. :)

Bende senin yaşların da bir gencim, 19 yaşındayım. Şimdi dostum bak eğer birilerinin yanına gidince onlar yanından gidiyorsa ya seni sevmiyorlardır, ya muhabbetin iyi değildir(onlara göre). Herkesle arkadaş olmak zorunda değilsin ve ya yanlarına gitmek zorunda değilsin ilk başta bunu kafana koy. Zaten fazla arkadaşın da olmasın pek iyi değil. Benim bir kaç tane yakın arkadaşım var ve hepsi çocukluk arkadaşım, benim şansım bir site de oturmam ve uzun süre hiçbirimizin taşınmaması oldu galiba. Neyse sana dönelim, arkadaşlarını iyi seç hem karakter olarak, hem samimiyet, hem dürüstlük olarak. En ufak tartışma da seni yüzüstü bırakacak insanları da arkadaş sanma. En büyük tartışmalar en yakınlarınızla çıkar önemli olan bunun nadir olması ve anlayışlı olmak. Benim yakın arkadaşlarım zaten olduğu için okulda ki arkadaşlarımla aram yine iyidir, belli bir yakınlık vardır ama bir sınır vardır her zaman tam olarak bir yakın arkadaşım yoktur. Her zaman kendine saygın olsun, illa ki düzeltirsin bu sorununu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı