Hayattan beklentim yok

eyyu p

Hectopat
Yer
Şanlıurfa
Lise 3. sınıftayım hayattan beklentim yok. Bir şeyler yapmak ıstıyorum fakat ne yapmak istediğimi bilmiyorum, çevremdekiler bana ne yapmak istedigimi sormak yerine ** üniversite kazan doktor ol diyorlar** sizce ne yapmalıyım?

Başka insanlardan tavsiye almayı çok seven biriyimdir (her ne kadar tam uygulayamasamda ) yine de hayat tavsiyeleriniz varsa alabilirim.

Şimdiden teşekkürler :).

Vallahi hocam sana şöyle diyeyim çok çalışman lazım,,tabii kendine çalışma saati mola saati koyarak planını yap,bende zamanında "ne yapacağım, hiç beklentim yok kendimden" tarzı şeyler diyordum, dersle veya çalışmakla aram yoktu ama söz verip plan kurdum kendime. Kurduktan sonra düzene girmeye başladı. Sanada öneririm kendine göre plan çiz ve uygula.çalışacağın yer ise hangi bölümde hangi alanda iyiysen oraya doğru yönel ve oraya doğru yol çiz

Vallahi hocam sana şöyle diyeyim çok çalışman lazım, tabii kendine çalışma saati mola saati koyarak planını yap, bende zamanında "ne yapacağım, hiç beklentim yok kendimden" tarzı şeyler diyordum, dersle veya çalışmakla aram yoktu ama söz verip plan kurdum kendime. Kurduktan sonra düzene girmeye başladı. Sanada öneririm kendine göre plan çiz ve uygula. Çalışacağın yer ise hangi bölümde hangi alanda iyiysen oraya doğru yönel ve oraya doğru yol çiz.

Sorunumda orada zaten hangı alanda ıyı oldugumu bılmıyorum. :(

Sizinle yaşıt biri olarak yazdım bunu.

Hayattan beklenti yaratacak bir hareketiniz bir amacınız hedefiniz var mı? Eğer yok ise bu çok normal çünkü hedefiniz, isteğiniz yok olmayan bir şeyden niye beklentiniz olsun ki? Ayrıca çevrenizdekilerin verdiği tavsiye doğru ancak nasıl verdiği yanlış.

Siz doktor olmak istiyor musunuz? Anladığım kadarıyla hayır peki ne olmak istiyorsunuz? Bunun cevabı için çok erken ve çok değişken değil mi, ancak sizden istediğim tek bir şey var "şu anlık" bir hedefinizin olması, ders ile alakalı olmayabilir ancak boş bir şey için de olmasın. Gidin spor yapın, müzik aleti öğrenin, eğer bilgisayar ile ilginiz varsa yazılım öğrenin ve en önemlisi tabii ki ders olur.

Eğer ders duyunca bir kaçınma gibi bir otomatik hareketiniz varsa kabul etmeniz lazım ki başka görünen bir yol yok. Ders ve özellikle üniversite sınavı gibi kaderinizi belirleyecek bir sınav kadar önemli hiçbir şey yok. Tabii kaderi belirliyor fakat kazanamayınca hiçbir şey olmayacak da demiyor orada beni yanlış anlamayın lütfen. Kabullenene kadar dediklerim ve insanların dedikleri sizde iğne olabilir.

Sorunumda orada zaten hangı alanda ıyı oldugumu bılmıyorum

Kendiniz hakkında hiçbir fikriniz cidden yok mu hocam? Hiç işe bakınca "Tam bu benlik" veya heyecan duygusu gelmiyor mu? Tutkunuz da mı yok hiç? Yoksa denemekten başka çareniz yok dediğim gibi denemeden tuktuyu heyecanı isteği bilemezsiniz.

Sorunumda orada zaten hangı alanda ıyı oldugumu bılmıyorum. :(

Hocam ben bu sene YKS'ye gireceğim. Normalde dediğim dedik biriyimdir ancak meslek yetenek konusunda üniversite için kendime bir bölüm bulamamıştım 5 ay öncesine kadar. 5 ay önce kendim araştırarak kendim diyorum çünkü bu güne kadar doktor olursun mühendis olursun kapasite var hatta hayatımın en büyük hatası geçen sene taşındığımız yer çok küçüktü ve fizikçimiz hiç ilgili olmadığı için EA'dan girer savcı olurum dedim kendi kendime 12. sınıfın ekim aylarında fark ettim ki benim tek alanım sayısalmış. Öyle diyorum çünkü ezber anlayamıyorum aynı şekilde geometri de yapmıyorum ve bunlara kendimi alıştırdım en azından ne yapabileceğimi keşfettim ekim aylarında. Konuya gelecek olursak araştırarak subay olmak istediğime karar verdim babamda askeri personeldi zaten ama MSÜ yani kara deniz hava istemiyordum özellikle jandarma subay olmak istiyordum. Geçen hafta göz kontrolüne gittim ve hipermetroplarda göz ameliyatında oranın düşük olduğu iz kaldığı ve hızlı bir şekilde kendini eski haline döndüreceğini söyledi doktor. Bu arada standart göz muayenesi değil 2 saat detaylı muayene olarak bu kanıta varıldı. Bu haberi ilk duyduğumda amaan ne olacak kazanır gideriz dedim ama sayısaldan o kadar uzaktım ki fen derslerinden geçen sene ne hatırlıyorsam o. Bir iki gün geçti ve benim kafama dank etti. Meğerse tek araştırarak tam benlik dediğim mesleği olamıyorum. E ne olacak şimdi diyerek 3 gün detaylı düşündüm bu süreçte hayatta hiçbir isteğim yok. Hiçbir şey olmak istemiyorum gibi şeylerin sonunda bir çıkış yolu bulabildim hocam. Benim doğuştan araba motor mekaniğe ilgim vardı her insan illa mühendis doktor olacak diye bir şey yok. Ben kendime bir amaç buldum tabii bunu yapabilmek için bir bölüm bitirmem gerekiyor onu da buldum ilgi alanım olan derslerden matematik bölümü. Geometri hariç matematiği aşırı seviyorum sorularla boğuşmayı vs. demem o ki herkesin bir amacı vardır önce bir dakika durup düşünmek gerekiyor. İleride pişman olmamak için bırakın 11. sınıfınızdan 3 gün gitsin hocam. Ve önemli olan ne yapmak istiyorsanız onu icra edin. İnanın işinizin en iyisi olmanızın tek yolu severek yapmanızdır. Biraz karışık ve kopuk yazdım hakkınızı helal edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı