Sebebi gayettabi acik. Amerikaliya, Avrupaliya devleti cok guzel imkanlar veriyorken aldigi maas ile gezebiliyorken, satin alim yapabiliyorken biz hicbir sey yapamiyoruz.
Bunun yuzunden de madem tatile gidemiyoruz, evde kalalim diyoruz en ucuz (yine pahali) eglendirme yollari olan Bilgisayar'a, Internet'e sariyoruz.
Sonra neden bu halde oldugumuzu anlayip dini sorgulayip siyaseti sorgulayip dinden cikip siyasetten nefret ediyoruz.
Bu da bizi hem depresif hem de ice kapanik yapiyor. Manitayla gezeyim diyorsun manitayi birak kendi vucudunu gezdiremiyorsun, eglendiremiyorsun.
Sana onerim eger deniz kenari bir sehirde yasiyorsan cik hava al deniz kenarinda yuruyus yap hayati tekrar seveceksin (evde sinavlara calismaktan delirdigim noktalarda boyle yapiyorum).
Ve unutma ki hayatin bir amaci yok, biz sadece hayata amaclar yukleyen robotlariz. Kendi yasama amacini bul ve pesinden kos. Amacinin pesinden kosarken de kendini eglendirebildigin kadar da eglendir.
Ben mesela baktim boyum 186 kilo 70 falan (2 yildir tartmadim) ne yapayim ne yapayim diye dusunurken elime 5 kg'lik bir Dumbell gecti onunla gunluk egzersizler yapiyorum. Sevdigim Ingilizce bir dizi var onu izliyorum. O sekil hayatimi geciriyorum.
Bunlari yapmadan once "ben neden yasiyorum?", "olsem daha iyi" gibi sacma sapan dusunceler geliyordu aklima. Sen de bir seylerle oyalan.