Sınav stresi olayını hiç anlayamıyorum. Bir tek ben mi hiç stres yapmadım bu sınavlarda? Her gün oturup 1-2 saat çalışsan -ki pandemi döneminde pek zor olmasa gerek- yeter. Önemli olan çok çalışmak değil verimli çalışmak. Bu sınavı gözünde büyütmeyi bırakırsan stres de kalkar ortadan. İşe alırken "sadece sınavda ilk 20.000 yapanlar alınır" diyen yok. Önemli olan o dalda kendini ne kadar geliştirdiğindir.
Hayat stresi olacak, illaki olacak. Herkeste var o. Milyonerinden tut işçisine herkeste var ve olacak. Baş etmenin yolunu bulman lazım. En iyi yöntem benim için sevdiğim insanlarla vakit geçirmek. Bazıları için oturup PES oynamak, bir başkası için sigara/alkol içmek.
İnsanlardan uzaklaş, asosyal ol, tek tabanca takıl olayları hikaye. Gittikçe globalleşen, toplumsallaşan bir dünyadayız. Şu an sosyal becerilerin kazandığın üniversiteden bile önemli, emin olabilirsin. İnsanlar zaten sosyal varlıklar. Boş insanlarla görüşmeyi bırak, vakit geçirmekten keyif aldığın kişiler bul. Unutma, nerede vakit geçirirsen etrafında oranın insanları birikir.