Hayattan sıkıldım

Adahisna

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI Pro B660M-A

RAM: 32GB DDR4

SSD: 1TB.

İşlemci: Intel i7-12700

Ekran kartı: 3050 ti

PSU: 800W.
Gerçekten hayattan sıkıldım. Bu hayatta ne bir şey yapabileceğim ne de bir şey olabileceğim, 16 yaşındayım, lise 2 öğrencisiyim, bilişim okuyorum. Notlarım da güzel ama eskiden en ufak bir şeylerden bile zevk alırken artık alamıyorum, derslerden günlük hayatımda tek yaptığım uyumak. Aklımdaki düşünceler ise beni daha çok kötü yapıyor, işte okusan ne olacak veya kimse seni önemsemiyorum, bir şeyler yapsan kimin umurlarında olacak, sürekli böyle şeyler düşünüyorum.
Hani bu düşünceler bile düşündüklerimin çeyreği bile değil. Eskiden zevk aldığım konulardan birisi de ağırlık kaldırmaktı ve bu konuda da başarılar yapmıştım, 40 cm kol - 170 kg deadlift gibi başarılar ama artık inan evimdeki 5 kglukları bile taşımak istemiyorum. Hani hocalarım da bana sürekli kendini toparla gibi öğütler söylüyor, ne istiyorsun falan ama ben bir şey istemiyorum gerçekten. Ne aşk, para, hayat; hiçbirisini, sadece Allah canımı alsa da kurtulsam diyorum. Siz bunu ergenlikle bağdaştıracaksınız ama hocalarım cidden öyle değil, yapamıyorum veya yapmak istemiyorum. Dün Valorant oynuyordum, abi yazılım okuyormuş üniversite son ama yine de iş bulamamış. Yani olayı en kısa böyle açıklayabilirdim. Hani okusam ne fazla ne olacak? Mesleğim olacak mı? Ya da ben zevk alabilecek miyim? Zaman kaybı gibi geliyor. Hani okumasam bu sefer ne yapabileceğim? Cidden boşa nefes alıyorum, boşa yaşıyorum. Ölmek istiyorum, en kısa böyle açıklayabilirim. Bu konuyu annemle de konuştuk ve psikoloğa gittik. Hani düşüncemi söylersem hiçbir şeye yaramadı, boşa zaman kaybıydı. Bu durumumu 3 haftadır yaşıyorum. Yaklaşık olarak 2 haftadır okula sürekli olarak gitmiyorum ve bugün de gitmedim. 2 gecedir uyuyamıyorum, gerçekten sıkıldım. Bıktım, hani şunlar bile yaşadıklarımın yarısı bile değil.

Bu yaşam şartlarında hangimiz böyle değil ki? Arkadaşım biz psikolog değiliz, bunu buraya neden anlattın bilmiyorum ama sana verebileceğimiz maksimum motivasyon kendin düzelt demekten geçiyor.
Sen moralini yüksek tutmazsan olan sana olur, başkasına değil. Bu açıyla bak. Fakat baksan da, gerçeklerden gözünü alamayacaksın büyük ihtimalle...

Bu yaşam şartlarında hangimiz böyle değil ki? Arkadaşım biz psikolog değiliz, bunu buraya neden anlattın bilmiyorum ama sana verebileceğimiz maksimum motivasyon kendin düzelt demekten geçiyor.
Sen moralini yüksek tutmazsan olan sana olur, başkasına değil. Bu açıyla bak. Fakat baksan da, gerçeklerden gözünü alamayacaksın büyük ihtimalle...

Hocam öyle anlatmak istedim.

Ailen bir şey demiyor mu, Valorant'taki adama mı inanıp onu hesaba katıyorsun? Okumak istemiyorsun zaten, belli. Gitme bence de.

Hocam konu Valorant'taki adam değil ki yani düşüncelerime denk geliyor iş bulamamak falan.

Hayat böyledir zaten arkadaşlar. Motivasyon ve mutluluk yalanı diye bir şey uyduruldu, herkes bunun peşinden koşturuyor. Yani hayatın belli bir dönemine kadar insanın yaşadığı zorluklar ve çileler o insanı yoğurur, kişiliğini belirler. Hayat hiçbir zaman el bebek gül bebek olmadı, olmayacak da. Öncelikle bunları kabul etmelisin. Sevdiğin işi yaparken lanet edeceğin, bitsin diyeceğin zamanlar da olacak. Bunlar gayet normal şeyler. Yani sağlık sorunu, bir yakınını kaybetmek vb. gibi ciddi problemler varken bunlar problem değil, hayatta yaşaman gereken bir evre sadece.

Yani iş bulma kısmında tamamen yanlış bir algıya kapılmışsın. Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, Ağustos ayından beri de iOS geliştiriciliği üzerine uğraşıyorum ve piyasada iş fırsatları var. Üstelik şu an ülke şartlarına göre en iyi maaş ve imkanı yazılım sektörü sağlıyor. Bu alanda iş bol. Sana tavsiyem kesinlikle içine kapanmaman. İnsanlar sosyal varlıklardır. Tabiki git milyon tane insanla tanış demiyorum ama çevren olması lazım, fikir ve düşünce alış verişine girmen lazım. Sektördeki durumu senin Valorant'da denk geldiğin adamın durumu belirlemiyor. Okusan çok şey olur merak etme. Mesleğin de olur, hayat şartların da iyi olur. Olmadı gidersin yurt dışına. Sen kendini geliştirmeye bak. Elbette zor zamanlar geçireceksin ancak bunları kabullenip, hayatın normal bir akışı gibi görmen lazım. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil, hele de Türkiye şartlarında.

Mühendislikte bölüme girereken risk alarak girersin işin hiçbir zaman garanti değildir tek mühendislikte değil çoğu artık böyle çok geliştirmen lazım kendini, bu kadar risk almam diyorsan, garanti meslekler var onlara yönel tıp olur diş olur hemşirelik olur sevmiyorsan da yapacak bir şey yok burası TR, s...e s...e seveceksin. Mutlu olmamanın sebebi de istekli bir hedefinin olmaması zaten.

Hayat böyledir zaten arkadaşlar. Motivasyon ve mutluluk yalanı diye bir şey uyduruldu, herkes bunun peşinden koşturuyor. Yani hayatın belli bir dönemine kadar insanın yaşadığı zorluklar ve çileler o insanı yoğurur, kişiliğini belirler. Hayat hiçbir zaman el bebek gül bebek olmadı, olmayacak da. Öncelikle bunları kabul etmelisin. Sevdiğin işi yaparken lanet edeceğin, bitsin diyeceğin zamanlar da olacak. Bunlar gayet normal şeyler. Yani sağlık sorunu, bir yakınını kaybetmek vb. gibi ciddi problemler varken bunlar problem değil, hayatta yaşaman gereken bir evre sadece.

Yani iş bulma kısmında tamamen yanlış bir algıya kapılmışsın. Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, Ağustos ayından beri de iOS geliştiriciliği üzerine uğraşıyorum ve piyasada iş fırsatları var. Üstelik şu an ülke şartlarına göre en iyi maaş ve imkanı yazılım sektörü sağlıyor. Bu alanda iş bol. Sana tavsiyem kesinlikle içine kapanmaman. İnsanlar sosyal varlıklardır. Tabii ki git milyon tane insanla tanış demiyorum ama çevren olması lazım, fikir ve düşünce alış verişine girmen lazım. Sektördeki durumu senin Valorant'ta denk geldiğin adamın durumu belirlemiyor. Okusan çok şey olur merak etme. Mesleğin de olur, hayat şartların da iyi olur. Olmadı gidersin yurt dışına. Sen kendini geliştirmeye bak. Elbette zor zamanlar geçireceksin ancak bunları kabullenip, hayatın normal bir akışı gibi görmen lazım. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil, hele de Türkiye şartlarında.

Hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı