Hayattan Sıkılmak ve Teknolojiyi Unutmak

• Konuyu başlatan CYP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.998

CYP

Kilopat
Makaleler
1
Yaklaşık 1.5 yıldır Üniversite sınavlarına hazırlandım. Sınava girdim çıktım ve şimdi boşluktayım. Her şey sıkıcı, boş ve anlamsız geliyor. Aylarca ''Sınav bir geçsin yapamadıklarımı yapacağım.'' deyip bugünleri bekledim. Ancak şu an bir şeyler yaparken acayip boş geliyor. Steam indirimlerinde almak istediğim oyunları almadım bile ve dahası oyun oynarken acayip sıkılıyorum.
Sınav zaten saçmaydı, o kadar emeğe karşılık adam akıllı geometri bile sormadılar, ters köşe yaptılar. Hala daha şok etkisini üzerimden atamadım. Boşa uğraşmış gibi hissediyorum (bir sene mezuna kalmak istemiyorum).
Dil kursuna gidip dilimi geliştireyim diyorum ama üniversite sonucunu bilmiyorum, ayın 31'ne kadar da sonuçları bilemeyeceğim. Sonuç geldiğinde de yaz tatili bitime yaklaşmış olacak.
Bunlara ek olarak çoğu teknoloji bilgimi unuttum ve bu durum canımı sıkıyor. Bilgisayar mühendisi olacağım diyorum ama kodlamanın k'si yok. Kodlamaya başlayayım diyorum fakat sınav öncesindeki isteğim sanki buhar oldu uçtu.
Mezuniyet hediyesi olarak almak istediğim figüre okkalı zam geldi ve Eylül'den beri almak istediğim halde alamayacağım.
Hayattan cidden sıkıldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal'in bir Güzin Abla'ya ihtiyacı var bu aylarda, bunu anladım. :) Ben şimdilik Gürkan Abiniz olarak sahnedeyim. :) Kıt kanaat yetişiyorum. :)

Kodlama gerçekten şakası olmayan bir zanaat. Bir keşiş gibi çalışman gerek, bu işe niyetliysen. Haliyle şu anki melankolikliği bir an önce üzerinden atman gerek.

Figürden kastın ne bilemedim ama bana kalırsa ömrün boyunca hayatını bir fakirmiş gibi yaşa. Bunun kişisel finansa büyük katkısı oluyor. Çok geçmeden o figürü alabilirsin bile.

Dil önemli ama bana kalırsa programlama dili daha önemli, Apple'ın Titan'ı Tim Cook ta bu yönde bir duruş sergiliyor:

Apple CEO Tim Cook: Learn to code, it's more important than English as a second language

BB.jpg

İyi Sosyal'ler! :)

@Silinen üye
Çalışırım sıkıntı yok. Sevip istediğim alan sonuçta. Yalnız; bu kadar sınava çalışıp sonuç böyle gelince, ister istemez insan boşluk hissine düşüyor.
Red Skull Premium Format Figure diye yazın. Figürden kastım öyle şeyler. Birkaç ayda 700TL fazladan zam gelmiş.
Bu arada Güzin Abla kim bu arada?:yaz:
Ben üniversite sınavından sonra üniversite başlayana kadar yatmıştım tavsiye ederim iyi oluyor. Üniversite, üniversite sınavından daha yorucu geçecek.
Aslında buna benzer düşünüp, sınav yüzünden oynayamadığım oyunlara başlamayı düşünüyorum. Şöyle kitaplara falan dalsam da... Sıkıntı; sınav öncesi olan hevesim, nedenini bilmediğim şekilde söndü. Yeniden yakmaya çalışıyorum.:rolleyes: Birde öğrendiklerimi unutursam korkusu var üzerimde. Sizde de aynısı olmuş muydu?

Eric Bey gerekeni söylemiş. Gerçekten dil öğrenmek önemli. Git dil kursuna, orada yabancı arkadaşlar edin, onlarla vakit geçir. Milyonlarca insan aynı kafadayken sizin değişik bir şey yapmanız gerçekten güzel bir duygu. :)
Mantıklı, insanın kendini geliştirmesi güzel bir şey.:mutlu:

Aslında buna benzer düşünüp, sınav yüzünden oynayamadığım oyunlara başlamayı düşünüyorum. Şöyle kitaplara falan dalsam da... Sıkıntı; sınav öncesi olan hevesim, nedenini bilmediğim şekilde söndü. Yeniden yakmaya çalışıyorum.:rolleyes: Birde öğrendiklerimi unutursam korkusu var üzerimde. Sizde de aynısı olmuş muydu?
Temel şeyleri unutmazsın ayrıca unutsan da hiçbir şey olmaz hiçbiri işine yaramayacak. Ben yazın yattım gezdim sonra 1 sene hazırlık okudum 1. sınıfta da boş boş dersler gördüm. 2. sınıfta bölüm derslerim başlayınca 12 sene boyunca öğrendiğim matematiğe fiziğe ihtiyaç duyacağımı düşünüyordum ama hiç gerek olmadığını farkettim sınavda hesap makinesinde kullanıyorsun formül kağıdıda veriyorlar. Zaten istiyorsan Türkiye birincisi ol mühendislik derslerinde ki integraleri denklemleri hesap makinesi olmadan çözemezsin.

Tamam biraz daha normale döndüm. Klasik üniversite sınavı sonrası sendromu(!?) Yalnız harbiden bu ülkede sınavlar araç değil, amaç haline gelmiş.
Temel şeyleri unutmazsın ayrıca unutsan da hiçbir şey olmaz hiçbiri işine yaramayacak. Ben yazın yattım gezdim sonra 1 sene hazırlık okudum 1. sınıfta da boş boş dersler gördüm. 2. sınıfta bölüm derslerim başlayınca 12 sene boyunca öğrendiğim matematiğe fiziğe ihtiyaç duyacağımı düşünüyordum ama hiç gerek olmadığını farkettim sınavda hesap makinesinde kullanıyorsun formül kağıdıda veriyorlar. Zaten istiyorsan Türkiye birincisi ol mühendislik derslerinde ki integraleri denklemleri hesap makinesi olmadan çözemezsin.
Türev-İntegral en sevdiğim konulardan da, harbiden üniversite de hesap makinesiyle mi sınava giriyoruz? İlginç geldi.
Bu yaşlarda oluyor bunlar.
Eh genel olarak çoğu öğrencinin başına gelmiş şeyler.

Arkadaşlarınla bisiklet sürüp kamp yapmayı deneyebilirsin.
Sınav döneminde arkadaşlarımla aram açıldı. Sadece derslere odaklanmıştım ve pek umursamadım sınıfımı. Yalnız ne yapabilirdim ki? Öteki türlü aile ve akraba baskısı hayat boyu peşimi bırakmayacaktı.
Yalnız bu kadar çalışma boşa gitmez umarım, ciddi ciddi sınavda ters köşe yaptılar. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkanlarla sistem değişiyor. Kukla gibi hissediyorum kendimi.:rolleyes:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı