Sahip olduklarınızın farkına varın. Sağlık, para, aile, zaman her neye sahipseniz.
Bence, liseyi bitirsem de yeni okula geçsem diye beklemek yanlış. Aynı duyguları ben de yaşadım, çoğu insan yaşamıştır.
Lise bitsin de üniversiteye gideyim, her şey çok güzel olacak. Ehliyetimi alayım her şey çok güzel olacak. Araba alayım her şey çok güzel olacak diye diye istediğim çoğu şey için çalıştım ve çoğusunu gerçekleştirmek de nasip oldu şükürler olsun.
Sonradan anladım ki insan hayat koşturmacasında içinde bulunduğu andan hoşnut olmadığı için hep hedeflerine odaklanıyor. Şu hedefi yapsam her şey çok güzel olacak diye düşünüyor, o hedefi gerçekleştirdiğinde ise beklediği tatmini yaşayamıyor. Fark ediyor ki hedefi gözünde fazla büyütmüş.
Gelecek hedefleriniz olsun lakin hedeflere koşarken içinde bulunduğunuz anı yok saymayın. İçinde bulunduğunuz anı yaşarken hedeflerinizi gerçekleştirmeye odaklanmalısınız yoksa hayatınızın sonuna geldiğinizde, arkanıza dönüp bakarsanız sadece hedef peşinden koşup asla tatmin olmadığınızı fark edersiniz.
Sahip olduklarınızın kıymetini bilmek hayattan zevk almanın en büyük noktasıdır. Eğer sağlıklı bir şekilde evde oturuyor ve tek derdiniz film, ders ve müzik arasında seçim yapmaksa sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan olduğunu unutmayın.
Standartlarınızı kabullenin, daha iyisini istiyorsanız onun için çalışın lakin sahip olduklarınızın kıymetini asla unutmayın.
Bu düşünce yapısını benimsemek lazım diye düşünüyorum. Benim yaşadıklarımdan çıkardığım ders budur. Bu düşünce yapısını benimsedikten sonra herhangi bir yol çizip, hobi bulup, hedef koyup onunla meşgul olmak daha kolay ve zevkli olacaktır.