Hayvanlar deney oyuncağı değildir!

Kuzeyyyyyys

Centipat
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
987
Yer
hip hop dans yapıyom çokda eğleniyom
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dansçıyım ben galiba
Evet bayanlar, siz makyajınız parfümüz güzelliğiniz gitmesin diye sizden daha değerli arkadaşlarım zarar görüyor. Hayvanlar deney oyuncağı değildir!

1618758454253.png


1618758518162.png


1618758553475.png


Ve daha bir sürü kedi, köpek, tavşan, fare ve canlılar... Yeter artık yeter!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısınız ama deney fareleri sırf bunun için özel olarak üretiliyor. Bunun nedeni de, farelerle insanların geni bir birine aşırı benzemektedir. Kedi, köpek vs bunlara tabii ki karşıyız ama tekrardan söylemek gerekirse, deney fareleri sırf bunun için üretiliyor. Sokaktan fareleri toplayıp, üstlerinde deney yapmıyorlar yani.
 
Bir konuda da duyar kasmayın. Bu hayvanlar zaten denek olarak üretiliyor. Madem bu kadar üzülüyorsun hayvanların üzerinde denenmiş aşıları olma, ilaçları alma, hayvan dostlarımızın etini de yeme. Sonuçta insan dostunu yer mi?
Ayrıca etik kurulu hayvanlar üzerinde deney yapmaya izin verdiyse bu çalışmanın hayvanın yaşamasından çok daha büyük bir amaca hizmet etmesini şart koşar.
 
Tekrardan söylemek gerekirse, deney fareleri sırf bunun için üretiliyor.
Tamam bunun için üretildiklerine göre acı hissetmiyorlar, duyguları yok demek oluyor galiba. :D

Artık gelişen teknolojiyle birlikte hayvan üzerinde deney yapmaya gerek kalmadı, Ar-Ge bütçesini biraz yükselterek bunlar simülasyonlar ve üretebildiğin sentetik materyaller ile sorunsuz yapılabiliyor. Yapan firmalar da var. Hayvanların hâlâ deney için kullanılmasının tek nedeni her yıl milyarlık "kâr" açıklayan firmaların açgözlülüğünden başka bir şey değil. Hayvan deneyleri daha ucuza geliyor diye bu yolu "seçiyorlar" ve buna karşı da tepkili olanlar zaten o markaları almıyorlar uzun süredir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı